Soldathemsgatan 14

Bilder

  • Såld!

Soldathemsgatan 14 , Kviberg , Göteborg

Nu har ni chansen att förvärva denna bostad om fyra rum och kök på 91 kvadratmeter med en 13m2(!) stor balkong i sydvästläge allra högst upp i huset! Här bor ni i en öppen och social miljö med moderna lösningar som förenklar livet. Bostaden har fönster i två väderstreck vilket ger lägenheten ett rikligt ljusinsläpp som samtidigt som ni kan njuta av en fantastisk utsikt åt båda håll. Här bor ni i ett expansivt och samtidigt naturskönt område på framfart, med närhet till grönskande omgivningar, skolor och mycket bra kommunikationer som tar dig in till Göteborg C på några minuter. Här har ni även nordens största multisportarena - Prioritet Serneke Arena fördelat på sju våningar, med allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

91 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 060 kr I avgiften ingår värme,kallvatten (17 kr/månad i adm. avgift) och bredband/telefoni (216 kr/månad). Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare för uppmätt förbrukning.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
51402
Byggår:
2015
Driftskostnad:
821 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Den möblerbara hallen har gott om plats för både avhängning och förvaring i den platsbyggda garderoben. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Kök

Det välplanerade köket har inredning i vitt och ovan bänkskivan som går i en grå laminat sitter vitt kakel. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt (Franke), inbyggd mikro, fullstor kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror utöver köksfläkten är av rostfritt utförande och av fabrikat Siemens. Här får en matgrupp för minst 4 personer plats. På golvet ligger en parkett i ek och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

I vardagsrummets öppna planlösning mot kök balkong finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och läshörna. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med plats för både matbord och loungehörna. Här ligger den genomgående parketten i ek och väggarna är fräscht vitmålade.

Master bedroom

I master bedroom finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler och förvaring i form av en walk-in-closet med skjutdörrar utrustat med ett praktiskt Elfa-system. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Perfekt rum för ett av barnen med gott om plats för både säng och lekhörna.Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Sovrum 3

Lägenhetens tredje sovrum passar även det perfekt för barnen eller varför inte nyttja som kontor. Här finns plats för båda delar. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Badrum

Det moderna badrummet har grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vikbara glasväggar, nedfällbart torkställ, vägghängda skåp, tvättmaskin och torktumlare från Siemens med en arbetsbänk i grå laminat ovan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

5 060 kr I avgiften ingår värme,kallvatten (17 kr/månad i adm. avgift) och bredband/telefoni (216 kr/månad). Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare för uppmätt förbrukning.

Driftskostnad

9 860 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 100 kr
VA: 3 000 kr
Försäkring: 2 760 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Andel i föreningen

2,8053%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 april 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kviberg 741:188

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Östra Åkanten

Om föreningen

Brf Östra Åkanten består av fastigheten Kviberg 741:188. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2013. I föreningen finns 42 lägenheter, fördelat på fem våningar och totalt 3076 kvadratmeter boyta där samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna: Soldathemsgatan 12-16.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen har man tillgång till gym som
ligger i byggnaden på Soldathemsgatan 16.

Cykelförråd finns i källaren. Föreningen delar innergård med grannföreningarna och på innergården finns grillplatser med bord att tillgå.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller HusmanHagberg ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

42

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, telefon och Internet via Telia Triple Play.

Parkering

Föreningen disponerar över 25 öppna parkeringsplatser, samt fyra gäst- och handikapplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Renoveringar

Då fastigheten är nybyggd finns inget planerat underhåll inom de närmaste fem till tio åren.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Agenta förvaltning AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad