Ernst Torulfsgatan 15B

Bilder

  • Såld!

Ernst Torulfsgatan 15B , Munkebäck , Göteborg

Nu finns möjligheten att flytta in i denna fina tvåa som ligger i mysiga området Munkebäck. Här har ni en riktigt skön balkong i söderläge! Som boende i Munkebäck har man nära till olika fina områden såsom Skatås och Delsjön med skog och natur. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

49,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 862 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
75
Byggår:
1948
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

49,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Ernst Torulfsgatan 15B. Här erbjuds ni en möjlighet att flytta in i en riktigt fin tvåa i härliga Munkebäck med en skön balkong i söderläge.

Hall

Välkomnande hall med bra yta. Här finns en garderob för bra förvaring. Golvet är ett klinkersgolv i en sandfärgad kulör och väggarna går i vitt.

Sovrum

Stort sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns en stor garderob med skjutdörrar. Fönstret vetter åt innergården. Rummet har en sandfärgad kulör och golvet är av ekparkett.

Vardagsrum

Vardagsrum med härliga ljusinsläpp. Här finns plats för en soffa med tillhörande bord. Det finns även plats för byrå och fåtölj. Rummet går i vitt med golv av ekparkett.

Kök

Bra kök med plats för ett matbord. Här finns bra plats för att tillreda en kulinarisk middag. Köket går i grå kulör med vita luckor. Golvet är av eklaminat.

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat. Här finns även handdukstork. Rummet går i blått.

Balkong

Här har ni en riktigt skön balkong i söderläge. Balkongen ligger mot innergården och erbjuder härligt solläge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 862 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 200 kr

Andel i föreningen

0,56785%

Andel av årsavgiften

0,56785%

Byggnad

Byggnadstyp

Lägenhet i flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Ej utförd.

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 95:1

Förening

Namn

Hsb Brf Arborraren I Göteborg

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Arborraren bildades 1948 och består av 102 lägenheter som byggdes 1948 samt tillbyggnader på ytterligare 40 lägenheter 1990-91. Föreningen består av 6 huskroppar, adresserade Ernst Torulfsgatan 13-23 udda nummer, postadress 416 73 Göteborg. Föreningen tillhör SDN Härlanda. Området går under namnet Munkebäck men kallas också ibland för Vidkärr eller Kålltorp.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Internetleverantör är bredbandsbolaget, 180kr/mån

Parkering

Föreningen innehar 36 parkeringsplatser för uthyrning till våra medlemmar. För närvarande är det ca fyra års väntetid på en plats.

I övrigt är det gratis parkering längs gatan utmed våra fastigheter. Flera fria parkeringsplatser finns också på Bromeliusgatan, bakom Ernst Torulfsgatan 9 och vid gaveln på Ernst Torulfsgatan 7. Betalparkering finns också bortanför Ernst Torulfsgatan 25.

Renoveringar

Under byggnationen av nya delarna 1991, renoverades kök och badrum i gamla delarna och ett stambyte genomfördes också. Under 2008 byggdes två miljöhus för sopsortering. Planerade renoveringar och underhåll som väntas är balkongbyte, gamla delen.
2018- ventialtionsarbete utfört med fläktbyte och OKV i nya delen. Radonåtgärder och mätningar utförda i gamla delen. Ombyggnad av hissar utförda i hus 5,17,19,21. Linjer på P-platser målats om. Systematiskt brandskyddarbete är genomfört. Trädgårdsdagar har genomförts under våren och hösten. Övrigt underhåll och mindre reparationer av löpande karaktär såsom tvättmaskiner och ytterdörrar.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Det finns tvättstuga med torkrum.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Cykelförråd finns också.

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad