Smörgatan 14

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 14 , Kallebäck , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade 4:a i populära Kallebäck. Lägenheten är belägen högt upp i huset med en stor och härlig inglasad balkong i västerläge. Social planlösning med öppna ytor mellan kök och vardagsrum. Vidare bjuder bostaden på tre tilltagna sovrum och två badrum varav en gästtoalett. Tack vare fönster i två väderstreck får bostaden ett generöst ljusinsläpp som gör att lägenheten upplevs om än större. Här bor ni i en välmående förening med mycket god ekonomi!

Attraktiva Kallebäck är ett av Göteborgs mest expansiva område där det planeras byggas nya lägenheter, lokaler, butiker och restauranger. Kallebäck ska bli (och är) området med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd bli en levande och nyskapande stadsdel för människor med aktiv livsstil. Längs Mölndalsvägen finner ni bland annat ICA Maxi, gym och butiker. Närhet till Korsvägen och Liseberg och med de grönskande Delsjöområdet bara ett stenkast bort. Ni når allt ni kan tänkas önskas till fots, cykel eller med 50-bussen som går konstant!

88 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 055 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt balkongtillägg 245kr.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1960

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köket är välplanerat med gott om förvaring och arbetsytor. Ovanför bänkskiva sitter ett fint vitt kakel och på golvet ligger en parkett i mörk ton som sträcker sig genom större delen av lägenheten. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, fullstor kyl & frys samt diskmaskin och tvättmaskin. Köket med tillhörande vitvaror är allt nytt och fräscht ifrån år 2017.

Vardagsrum

Vardagsrummet som ligger i delvis öppen planlösning mot köket är lättmöblerat och ger gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Här finns även plats för ett stort matbord för hela familjen att njuta av middagen tillsammans vid. Från vardagsrummet kliver du rakt ut på den stora inglasade balkongen där många timmar kan avnjutas i en lummig miljö. Väggarna är vitmålade och den fina parketten är inlagd år 2017.

Master bedroom

Master bedroom är väl tilltaget som ger plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Det finns gott om förvaring i rummets garderober. På golvet ligger en ljus parkett och väggarna är vitmålade med en fondvägg i grå ton.

Badrum

I badrummet sitter det idag vitt kakel på väggarna och på golvet ligger en våtrumsmatta i ljus ton. Badrummet är utrustat med WC, handfat och en stor duschhörna.

Hall

I hallen finns det gott om förvaring och avhängningsmöjligheter för både skor och jackor. Sedan år 2017 ligger en slitstark klinker på golvet som är inramad av den genomgående parketten och väggarna är målade i vitt.

Sovrum 2

I det andra sovrummet som ligger i direkt anslutning till hallen finns det gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. Gott om plats ges till en stor säng med tillhörande sängmöbler. Här ligger en ljus parkett på golvet likt de andra sovrummen och väggarna är vitmålade.

Sovrum 3

I det tredje sovrummet som idag nyttjas som kontor finns det även här gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. Gott om plats ges till en stor säng med tillhörande sängmöbler. Här ligger en ljus parkett på golvet likt de andra sovrummen och väggarna är vitmålade.

Gästtoalett

I direkt anslutning till hallen ligger lägenhetens gästtoalett som är utrustad med WC och handfat med kommod. Här ligger en grå klinker på golvet och väggarna är vitmålade.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

5 055 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt balkongtillägg 245kr.

Andel i föreningen

3,434%

Andel av årsavgiften

3,434%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kallebäck 12:5

Förening

Namn

Brf Smörgatan 12-18

Om föreningen

Brf Smörgatan 12-18 bildades 2008 och fastigheten innehas med tomträtt och ägs av Göteborgs kommun. Tomten bebyggdes med ett flerbostadshus i fyra våningar år 1960. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet, 2 förråd 10 garageplatser samt 20 parkeringsplatser med hyresrätt. När hyresgästerna avflyttar avser man att ombilda hyresrätterna till bostadsrätter. Den totala bostadsarean uppgår till 2576 kvm varav 2465 kvm är bostadsrättsarea och 111 kvm är hyresrättsarea.

Lägenhetsfördelningen enligt följande:
4 st 2 rok
9 st 3 rok
15 st 4 rok
4 st 5 rok

Renoveringar/underhåll i urval:
2008 - Relining av stammar.
2009 - Dränering runt fastigheten samt sanering krypgrund
2010 - Allmän uppfräschning utvändigt till följd av omdräneringen
2010 - Ny belysning entrér m.m., asfaltering, byte av termostater och byte injusteringsventiler till värme och VA system.
2011 - Tegelbalkar, fogar, takfot, takrännor och stuprännor har renoverats.
2013 - Ventilationskontroll genomförd, OVK
2013 - Nytt sopsorteringssystem installerades.
2013 - Ny underhållsplan upprättades i samråd med HSB.
2014 - Nytt golv i cykelrum, nya dörrar till cykelrum och trädgårdsförråd, nya entrédörrar.
2014 - Skyddsrum godkänt och säkrat
2014 - Godkänd OVK besiktning
2014 - Upprustning av gym och ny utrustning
2015 - Målning av grund, underhåll av fönster i allmänna utrymmen
2015 - Nytt tak på garagelängan
2016-2017 - Nya balkonger med inglasning
2017- Nya porttelefoner
2017- Avloppssystemet är underhållsspolat.
2017- Nya dörrar och fönster installerade på marklägenheterna.

För mer gjorda renoveringar, se årsredovisningen.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen och sträcker sig 20 år fram i tiden.

Övriga utrymmen:
Det finns stort cykelförråd och tvättstuga (med möjlighet att tvätta även på helgerna). Föreningen har även ett gym tillgängligt för alla medlemmar.
Det finns cykelförråd och barnvagnsförråd i källaren. I cykelförrådet kan man även ställa barnvagnar.

KabelTv/Bredband:
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Bredband möjligt via Com Hem. Tecknas separat, kostnad tillkommer.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Föreningen står dessutom för medlemmarnas bostadsrättstillägg.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning i Sverige AB.

För mer information om föreningen se årsredovisning samt hemsida: http://brfsmorgatan12-18.bostadsratterna.se/

Antal lägenheter

3

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

Bredband möjligt via Com Hem. Tecknas separat, kostnad tillkommer.

Parkering

Föreningen har 10 st garageplatser samt 20 st parkeringsplatser utomhus. Till dessa är det separat kö. Prioriterat är att det ska finnas en parkeringsplats till varje lägenhet.
För utomhusparkering kostar det 350kr/månad
För garageplats kostar det 650kr/månad.

Ekonomi

Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 januari 2015, då höjdes avgiften med 3%
Föreningen planerar att höja avgiften i årskiftet 2019 med ca 2,5%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad