Prinsgatan 4C

Bilder

  • Såld!

Prinsgatan 4C , Linnéstaden , Göteborg

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 649 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
321
Byggår:
1912
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten är i renoveringsbehov.
Stor hall med gott om plats för förvaring.
Badrum med dusch, wc och kommod.
Stort vardagsrum med högt till tak och stora fönsterpartier.
Sovrum med gott om plats till sängs samt förvaring om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns ej

Avgift

1 649 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,64%

Andel av årsavgiften

1,67486%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Olivedal 3:4

Förening

Namn

Brf Hejderidaren 4

Om föreningen

Föreningen, bildades 1980, består av 31 lägenheter, samtliga med bostadsrätt, med en yta som totalt uppgår till 3080 kvm. Föreningen har 4 st hyreslokaler med bra läge ut mot Prinsgatan. Den sammanlagda lokalytan är på 286 kvm.

Bostadsrättsföreningen Hejderidaren 4 är belägen i en vacker fastighet som uppfördes 1912 på hörnet av Prinsgatan och Nordhemsgatan. Föreningens adresser är Prinsgatan 4. Uppgångarna A och B har hiss medan gårdstrapphuset C inte har någon hiss.

Antal lägenheter

31

Antal lokaler i föreningen

4

Parkering

Adressen Prinsgatan 4C är berättigad till boendeparkering inom område "M"

Renoveringar

Styrelsen arbetar aktivt med husets underhåll och trivsel. Fastigheten är i gott skick då de större renoveringarna redan är genomförda.

Ekonomi

Avgifterna ligger idag på 382 kr/kvm, vilket är långt under snittet i Göteborg som ligger runt 700 kr/kvm. Föreningen äger 4 st lokaler med bra lägen ut mot Prinsgatan, dessa står idag för hela 33% av de totala intäkterna. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.(2019-04-15)
Föreningens belåning uppgår till 3 993 kr/ kvm bostadsrättsyta, vilket går att jämföra med snittet i Göteborg på ca 6500 kr/ kcm.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Övrigt

Fastigheten står stadigt på berg och behov för grundförstärkning föreligger inte.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad