INSPIRATION
SPANIEN

Flytta till Spanien? | 6 fördelar

JULIA FUENTES | 15 FEBRUARI, 2023

  • Dela:

flytta till spanien? 6 fördelar med livet i spanien

Flytta till Spanien? 6 fördelar.

1. Mat och dryck

Paella, tapas, sangria, vin och olivoljor. Kort sagt, erbjuder Spanien en fantastisk mat- och dryckeskultur och det är en av anledningarna till landets popularitet. Dessutom kan det vara kul att veta att över 2 miljoner hektar av Spanien yta består av vingårdar.

2. Sol, bad och skidåkning

Spanien har många vackra stränder, och därför lockar livet vid kusten lite extra. Samtidigt, kan du njuta av fantastisk skidåkning i flera skidorter, så som Pyrenéerna i norr och Sierra Nevada i söder.

3. Ute är det nya inne

I Spanien kan du njuta av mycket tid utomhus, exempelvis på golfbanan, stranden, på en promenad eller uteservering. Dessutom bör du vara beredd på att din terrass kommer att bli ditt nya vardagsrum.

4. Levnadskostnad

Levnadskostnaden i Spanien är relativt låg jämfört med många andra länder i Europa. Därför har du mer möjlighet att njuta av allt som Spanien har att erbjuda, alltifrån mat till nöjen.

5. Fiesta till siesta

Spanien bjuder alltid på något roligt, från mindre fester och högtider till stora festivaler. För att orka med, är spanjorerna kända för sin siesta-kultur. Siesta betyder tupplur och det är inte ovanligt att det på eftermiddagarna tas en paus för återhämtning.

Spanien erbjuder en mängd roliga aktiviteter, alltifrån mindre fester till stora festivaler. Därför är siesta-kulturen också viktig. Siesta betyder tupplur och det är inte ovanligt att man exempelvis tar en tupplur på eftermiddagen för att återhämta sig.

6. Klimat

Spaniens kuster och öar bjuder på fler än 300 soldagar per år och är en av anledningarna till att många väljer att spendera sin tid här. Landet har flera klimatzooner med bland annat subtropiskt klimat och mikroklimat.

Funderar du på att köpa bostad i Spanien?

Beslutet att köpa en bostad utomlands kan vara både spännande och nervöst. Hos oss på HusmanHagberg finns kunniga och erfarna mäklare som hjälper dig genom hela processen. Kontakta oss så hjälper vi dig.

flytta till spanien? fördelar

JULIA FUENTES | 15 FEBRUARI, 2023


  • Dela: