Lilla Munkebäcksgatan 5C

Bilder

  • Såld!

Lilla Munkebäcksgatan 5C , Munkebäck , Göteborg

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad etta i fina munkebäck. Mycket bra läge i grönt område med närhet till Delsjön och Skatås. Här finns bra kommunikation till stan. Kontakta mäklare för mer info!

34 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 841 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
34 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
8
Byggår:
1939
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

34 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med bra förvaring. Härifrån når du både kök och vardagsrum. Golvet är av eklaminat och väggarna går i vitt.

Allrum

Ljust och fräscht allrum med plats för både soffa med tillhörande soffbord men även säng. Det är gott om förvaring i garderoben. Rummet går i vitt med en svart fondvägg. Golvet är av eklaminat.

Kök

Fint kök med bra ljusinsläpp. Här finns kyl/frys och spis med ugn. Köket går i vitt med en mörkgrå bänkskiva. Här finns plats för ett matbord. Väggarna är vita med en fondvägg av medaljongtapet. Golvet är mörkgrått laminatgolv.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med både badkar, handfat och toalett. Rummet går i vitt med grå bård. Golvet är av grå klinkers.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 841 kr

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

3,76925%

Andel av årsavgiften

4,50777%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 25:2

Förening

Namn

Brf Bagaregården 25:2

Om föreningen

Uppvärmning och el: Fjärrvärme TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och Internet via Com Hem eller Bredbandsbolaget (FiberLAN). Allmänt om föreningen: Brf Bagaregården 25:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2004 (äger marken). En överlåtelseavgift tas ut om 1 120 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp). Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 448 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017.

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

2

Renoveringar

Renoveringar Under 1980-talet byttes V/A-stammar i kök. 1983 byttes V/A-stammar i badrum. 1984/1985 renoverades fasad. 2005 målades fasad. 2006 renoverades balkonger. 2007 renoverades samtliga badrum. 2008 målades trappuppgångar. Ca 2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, takfläktar byttes och i samband med detta rensades luftvägar. 2014 utfördes målning av fasaden, hussockel samt tätning av grund. Under året renoverades och målades också fönster, balkongbeklädnad demonterades och uppsättning av vindskivor utfördes. 2015 utfördes planteringar av häck och nyplantering av framsidan. 2016 renoverades avloppsstam i källaren. Föreningen planerar att lägga om taket samt renovera förråd samt samlingslokal. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen har tvättstuga belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum. Gemensam grill och möbler på fastighetens baksida. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningens medlemmar hjälps åt med trappstädning (egen trappuppgång) samt gräsklippning 1-2 ggr/år.

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad