Högalidsgatan 29

Bilder

Accepterat Pris

3 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Högalidsgatan 29 , Södermalm Högalid , Stockholm

Vacker 20-talspärla fint belägen i ett högt ostört gavelläge med Söders puls runt hörnet. Social bostad där tidstypiska detaljer stilfullt möter modern standard. Vackert originalgolv, generös takhöjd, speglade dörrar och spröjsade fönster. Mysigt sovrum och smakfullt badrum. Vatten, grönska och Hornstull runt knuten!

44 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 230 kr Inkl värme, VA (obl. avgift bredband 47 kr/mån, totalt: 2277 kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1929
Driftskostnad:
565 kr/månad
Accepterat Pris:
3 950 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning

Varsamt renoverad bostad där en genuin 20-tals anda charmigt samspelar med modern funktion och stil. Gavelläget ger ett generöst ljusflöde från spröjsade fönster i olika väderstreck. Generös takhöjd, speglade dörrar samt vacker fiskbensparkett i original bidrar till bostadens ombonade trivsamma atmosfär. Rogivande lugnt sovrum samt sällskapsrum och kök som socialt förenas i en öppen planlösning. Den vackra fastigheten anno 1929 är fint belägen på höjden helt insynsskyddat mitt i Hornstull med fin utsikt och grönska utanför fönstren. Välskött och familjär förening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

På promenadavstånd finns vackra Reimersholme och Årstaviken, som bjuder på allt från sandstrand, badbryggor, kolonistugor och minigolf till natursköna motion- och promenadstråk. Flertalet badplatser i närheten samt populära Lasse i parken och mysiga picknickställen runt knuten. Hornstull är ett av Södermalms allra populäraste områden. Här finns en skön blandning av nöjesliv och shopping med ett brett utbud av caféer, butiker och restauranger från världens alla hörn. Goda kommunikationer via T-banans röda linje och flertalet bussar.

HALL
Välkomnande hall med fint parkettgolv och här erbjuds plats för kappavhängning och platsbyggda vita hyllplan som fungerar både stilfullt och funktionellt för ytterligare förvaring. Hallen öppnar fint upp bostaden och ansluter till badrum, sovrum och vidare in mot kök och vardagsrum.

SOVRUM
Rogivande rymligt sovrum med charmig fiskbensparkett i ljus ton. Gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Stort spröjsat fönster tillför fint ljusflöde med lugnt läge mot gård och fyra vita garderober längs kortväggen ger mycket god klädförvaring. Sovrummet nås antingen via hallen eller vardagsrummet och rummet skärmas av via vackra tidstypiska spegeldörrar med fönsterglas.

KÖK
Mycket fint och smakfullt renoverat kök med grå skåpluckor och öppen social koppling mot vardagsrum/matplats. Maskinellt är köket utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Bra skåpförvaring och mycket goda arbetsytor. Bardel delar fint av mot vardagsrumsdelen och fungerar både funktionellt för förvaring och avlastning som socialt för sällskapshäng vid middagar och festligheter. På golvet i köket ligger ljust praktiskt klinker vilket gör det väldigt lättstädat. Gavelläget och tre stora spröjsade fönster i olika väderstreck tillför köket och vardagsrummet ett generöst och härligt ljus, samt utsikten bjuder på fin grönska.

VARDAGSRUM
Väldisponerat vardagsrum med plats för soffa och tillhörande möblemang, samt matbord och stolar invid köksdelen. Social planlösning som förenar köket och sällskapsdel naturligt blir bostadens hjärta. På golvet ligger vacker fiskbensparkett i ljus ton och ljuset flödar hit tack vare de tre fönstren i två väderstreck.

BADRUM
Smakfullt badrum med stilrena materialval. Helkaklade vita väggar och klinkergolv i mörkare ton med golvvärme. WC, handfat med spegel på väggen ovanför, duschhörna, handduksvärmare samt speglade överskåp och underskåp med vitt hyllplan. Infälld takbelysning med dimmerfunktion.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1, hiss finns

Pris

3 950 000 kr Accepterat Pris

Avgift

2 230 kr Inkl värme, VA (obl. avgift bredband 47 kr/mån, totalt: 2277 kr/mån)

Driftskostnad

6 790 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 890 kr
Försäkring: 3 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,22%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärme i kombination med en egen oljepanna

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Turbinen 18

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Säkerhetsdörr är installerad.

Förening

Namn

Brf Turbinen 18

Om föreningen

Fastigheten Turbinen 18 ligger i kvarteret Turbinen i Hornstull på Södermalm. Huset byggdes 1929 för att tjäna som bostäder till officerarna på Långholmsfängelset. Bostadsrättsföreningen bildades 1986.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

29

TV och Bredband

Fiber (open net) indraget i fastigheten. Bredbandsabonnemang tecknas med valfri leverantör av lägenhetsinnehavaren.

Huset har en centralantenn för digital-TV, som ger tillgång till kanalerna i det digitala marknätet. Man behöver en digitalbox för marknätet. Utan abonnemang kan man se de fria kanalerna, d.v.s.TV1, TV2, TV4 osv. Önskas fler kanaler behöver man ett "Boxer"-abonnemang.

Renoveringar

Genomförda renoveringar
1986 stambyte samt byte av elstigar.
2003 målades samtliga fönster utvändigt samt renovering av entrén
2004 byte av termostater på elementen samt tätning av skorstenen.
2007 spolning av stammarna
2009 målades taket.
2010 nya postboxar i entrén installerades.
2016 löpande underhåll av värmesystemet

Kommande renoveringar:
-Fasaden ska renoveras 2018.
-Diskuteras om renovering av värmecentralen 2019.

Ekonomi

Föreningen kommer höja avgifterna med ca 5% i år för att finansiera kommande renoveringar ex, fasaden. När exakt höjningen träder i kraft är dock oklart.

Nyckeltal för 2016:
Kassa och Bank 423 tkr
Långfristiga skulder 682 tkr
Lån per kvm/bostadsyta 809 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minsta ägarandel 10%

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

I källaren finns en fräsch och välutrustad tvättstuga med flertalet maskiner. Föreningen har en trevlig innergård med sommarmöbler.

Om området

Södermalm Högalid

Trendiga Hornstull är ett expansivt område som kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat har en stor galleria med butiker, trevliga restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice byggts för att öka bekvämligheten för de boende i området. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter runtom på Långholmen, i det anrika badhuset Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand, i Tantolunden samt på Reimersholme. Här erbjuds också Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull samt flera busslinjer, såsom 4, 54, 66 och 77 alldeles runt hörnet. Flygbuss till Arlanda passerar numera också Hornstull. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även de trevliga restaurangerna Tjoget, Käk (som även har ett samarbete med populära krogen Judit & Bertil på Bergsunds strand) och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Nere vid vattnet finns även Debaser Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann Söder-anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken. Några kvarter bort hittar du två av Södermalms bättre restauranger; Nhu's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho´s, en kinakrog som höjer sig över mängden. Missa inte heller italienska caféet Caffe Dello Sport, Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlarn
180 m
God Smak Ml AB Oljebaren
260 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fjärilsgården Fritidshem
140 m
Högalidsskolan
160 m
Kollektivtrafik
Arriva Östgötapendeln AB
520 m
Trafikförvaltningen SLL
2,1 km
Grundskolor
Högalidsskolan
160 m
Bergsundsskolans Fritidshem
230 m
Gymnasium
Sofiaängen Behandling & Skola
310 m
Sjömansskolan Stockholm AB
360 m
Universitet & Högskolor
Plushögskolan AB
620 m
Vårdyrkeshögskolan
620 m
Banker
Clearon AB
530 m
Bankgirocentralen Bgc AB
560 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
2,6 km
Swing By Golfbaren AB
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Svenska SUP och Kajak Gruppen
300 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
380 m
Simhallar & Utomhusbad
Bad Simhall Liljeholmsbadet
380 m
Kronobergsbadet
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linnéa Jacobson eller Magnus Persson för mer information!

Magnus Persson

Magnus Persson

Stockholm Södermalm / Gamla stan

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Extra kontaktperson

073-043 99 89

magnus.persson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte