Kostnadsfri deklarationshjälp

Du som har sålt din bostad genom HusmanHagberg under 2016 får givetvis kostnadsfri deklarationshjälp om du skulle behöva. Idag är det enklast att deklarera via Skatteverkets e-tjänst där det mesta kring din försäljning redan finns förtryckt i e-deklarationen. Här nedan hittar du all nödvändig information som behövs inför din deklaration.

Nedanstående blankett (en för bostadsrätt och en för fastighet) ska du fylla i och sedan posta eller maila till oss. OBS! Spara först ner blanketten på din dator och fyll sedan i och spara. Kontaktuppgifter till respektive kontor och mäklare hittar du här.

Bostadsrätt.pdf (PDF-dokument, 109 kB)

Fastighet.pdf (PDF-dokument, 106 kB)

Var noga när du fyller i dina uppgifter så att allt stämmer. Det är du själv som står för riktigheten i din slutliga deklaration och du är personligen ansvarig för dina deklarationsuppgifter. Det är viktigt att du fysiskt signerar underlaget innan du skickar in det till oss.

För att vi ska ha möjlighet att hjälpa dig i god tid måste vi ha in dina blanketter innan den 31 mars. Skicka blanketterna till din mäklare.

Sista dagen för att lämna in din deklaration är den 2 maj. Kommer du att få en större reavinstskatt än 30 000 kr, bör du göra en fyllnadsinbetalning senast den 12 februari för att undvika kvarskatteavgift.

För mer information om hur du betalar in din skatt se Skatteverkets betalningstjänst.

Skatteverkets hemsida finns information om hur du ska deklarera din sålda bostad.

Tack för det förtroende vi fått att hjälpa dig med din försäljning 2016!