Tjärhovsgatan 8B, 2 tr

Bilder

  • Matsalsrum/Sovrum 2

Accepterat Pris

9 600 000 kr

Bevaka slutpriset

Tjärhovsgatan 8B, 2 tr , Södermalm Katarina , Stockholm

Accepterat pris - Magnifik våning i vacker fastighet från 1800-talet. Lägenheten karaktäriseras av 3,55 m i takhöjd, fyra kakelugnar, balkong i söderläge mot lugn innergård samt fönster med grönskande utsikt mot Björns trädgård. Fantastiskt läge mitt i Söders hjärta mellan Mosebacke torg och Medborgarplatsen. Låg avgift i en mycket välskött förening med låg belåning!

112 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
3 179 kr VA, kabel-TV ComHem grundutbud, 100/100 mbit/s fiberbredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
112 kvm
Våning:
2
Byggår:
1890
Driftskostnad:
2 300 kr/månad
Accepterat Pris:
9 600 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

112 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en magnifik lägenhet invid Mosebacke torg och Björns trädgård, belägen i en 1800-talsfastighet med fri utsikt mot park och ståtliga kastanjeträd. Den stämningsfulla lägenheten karaktäriseras av en rad sekelskiftesdetaljer såsom såpaskurade trägolv från byggnadsåret, 4 kakelugnar, stuckaturer, dörröverstycken, snickerier och vackra pardörrar. Här finns även balkong i söderläge mot föreningens välskötta innergård.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Rymlig hall där man möts av ett vackert såpaskurat trägolv från byggnadsåret. Här finns gott om plats för avhängning av ytterjackor samt skor.

Kök:
Platsbyggt kök lugnt beläget i söderläge mot innergården . Här finns gott om förvaring bakom skåpen i ljus nyans och arbetsytor på bänkskivan av marmor. Den maskinella utrustningen består av: kyl/frys, spis/ugn, fläkt och diskmaskin. Här finns gott om plats för ett matbord. Det gamla såpade trägolvet, samt de över hundra år gamla stenskivorna från tiden då köket vedeldades, bidrar till stämningen

Sovrum 1:
Master bedroom med en vacker kakelugn, såpade trägolv, samt balkong i söderläge mot föreningens välskötta innergård. Mycket luftigt rum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord, samt arbetshörna för den som önskar. Här finns goda om förvaringsmöjligheter i form av en garderober längs med ena väggen samt ytterligare förvaring via flera garderober i hallen samt en större klädkammare.

Vardagsrum:
En otrolig vacker del av lägenheten med två stora speglade fönster med en grönskande parkutsikt. Rummet karaktäriseras av de välbevarade sekelskiftesdetaljerna: den pampiga och fungerande kakelugnen, takrosetten, stuckaturen i taket, överstyckena över pardörrarna, samt det vackra trägolvet. Här finns gott om plats för soffgrupp, matsalsbord samt mediamöbler.

Sovrum 2/Matsalsrum:
Genom de vackra pardörrarna från vardagsrummet, samt från hallen nås ett rymligt sovrum som i dagsläget används som matsalsrum. Hit flödar ljuset tack vare det stora fönstret mot gatan. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i form av rymliga originalgarderober i passagen mot hallen. Den ståtliga kakelugnen och det vackra trägolvet bidrar till en härlig sekelskifteskänsla i rummet.

Sovrum 3:
Mindre sovrum som nås via fantastiska pardörrar från vardagsrummet. Här finns plats för säng och skrivbordsmöblemang. Från det stora speglade fönstret ses en grönskande vy mot Björns trädgård. Rummet har vackra stuckaturer och såpat trägolv.

Sovrum 4:
Mindre sovrum som karaktäriseras av en otroligt pampig kakelugn, stuckaturer, och såpat trägolv. Rummets storlek är snarlikt sovrum 3. Väggen mellan rummen kan enkelt tas ner till ursprungsplanlösningen om behovet av de mindre rummen inte finns.

Badrum:
Helkaklat nyligen renoverat badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av badkar, handfat, WC, spegel och tvättmaskin. Badrummet har ett insynsfritt fönster i söderläge som skänker ett härligt ljusflöde.

Gäst-WC:
Fräsch gäst-WC med klinkergolv. Här finns WC, spegel och handfat.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd om ca 8 kvm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2, hiss finns ej

Pris

9 600 000 kr Accepterat Pris

Avgift

3 179 kr VA, kabel-TV ComHem grundutbud, 100/100 mbit/s fiberbredband

Driftskostnad

27 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 24 000 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

10,6262%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

1800-tals hus

Byggnadsår

1890 OÅ 1982

Uppvärmning

Direktverkande el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2009
Energiprestanda: 227 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gråberget 18

Förening

Namn

Brf Gråberget 18

Om föreningen

Brf Gråberget 18 som är en s.k. äkta förening, förvärvade fastigheten Gråberget 18 år 2009 bestående av 13 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler. Total bostadsyta 1054 kvm och lokalyta 300 kvm.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.graberget18.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

13

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV ComHem grundutbud, 100/100 mbit/s fiberbredband.

Renoveringar

Utförda renoveringar:

1982 - Stambyte i både kök och badrum. Då utfördes även byte av elstigar.
1996 - Varmvattenberedare byttes
2002 - Ommålning av dörrar och trapphus utfördes.
2010 - Nya entrépartier monterades våren.
2016 - Fiber drogs genom byggnaden.
2017 - OVK-besiktning utförd och godkänd för bostäder. Ventilationen är självdrag och energideklaration är utförd enligt boverkets krav.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi

Ingen planerad avgiftsförändring.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

900 kr

Övrigt

Tvättstuga med 2 TM, 1 TT, 1 torkskåp, 1 mangel och en tvättbänk. Föreningslokal med bastu, dusch och toalett. Innergård med grill och utemöbler. Cykelrum i källare samt cykelparkering på gård.

Om området

Södermalm Katarina

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett par kvarter från Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, cafér och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med bilfria innergårdar och trivsamma Södersmalmsallén runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga cafeér och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Området har mycket goda kommunikationer och trafikeras av ett flertal busslinjer (bl.a. 3, 4, 55, 59, 66 och 76). Tunnelbanan har du inom promenadavstånd och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Närservice

I närområdet finns nästintill all service och handel, t.ex. bageri, närbutik, blommor och restauranger. Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull når du med en kort promenad.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
60 m
Hammarströms Fisk
80 m
Köpcentrum & Gallerior
Söderhallarna
270 m
Bruno Götgatsbacken
290 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Björns Trädgård Parkleken
70 m
Via Emilia Skola
70 m
Kollektivtrafik
Arlanda Express
2,2 km
Arriva Östgötapendeln AB
2,7 km
Grundskolor
Via Emilia Skola
70 m
Kulturskolan Stockholm
180 m
Gymnasium
Thoren Business School
230 m
AFS Interkulturell Utbildning
230 m
Universitet & Högskolor
HPAkademin
200 m
Sthlm Unniversitet
440 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
220 m
SEB
220 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,6 km
Kolga Consulting AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forsgrénska Badet
140 m
Södra Bowlinghallen
850 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
140 m
Trampoolin Simskolor i Storsthlm AB
970 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Theodora Holmberg f.d. Touma för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte