Heleneborgsgatan 25B, 4 tr- Accepterat pris

Bilder

Accepterat Pris

5 200 000 kr

Bevaka slutpriset

Heleneborgsgatan 25B, 4 tr- Accepterat pris , Södermalm Hornstull , Stockholm

Accepterat pris - Möjlig 3:a! Högt upp i huset ligger denna fantastiska lägenhet med bevarad sekelskiftescharm såsom fungerande braskamin, originalgolv, pardörrar och generös takhöjd samt stora djupa fönster. sovrumsfönster med vy över takåsarna och Högalids kyrkan. En lägenhet som måste upplevas!

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 475 kr inkl värme, VA, hushållsel och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
4
Byggår:
1917
Driftskostnad:
125 kr/månad
Accepterat Pris:
5 200 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
4 750 000:- 1 2018-03-01 13:31

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Väldisponerat boende på en av Södermalms mest attraktiva adresser. Lägenheten har en sekelskiftesinteriör med en säreget fin planlösning, genomgående med fönster ut mot innergården såväl som Heleneborgsgatan. Lägenheten karaktäriseras av braskaminen med hög mysfaktor, djupa fönster, generös takhöjd och vitlutade furugolv. I månadsavgiften ingår även fiberanslutning till bredbandet och hushållsel. Här bor man på en lugn gata med Hornstulls puls alldeles runt hörnet.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Inbjudande och möblerbar hall med gott om plats för avhängning. Hallens väggar är tapetserade med ett fint mönster och på golvet ligger ett praktiskt ljusgrått klinkergolv.

Vardagsrum:
Luftigt rum med välbevarade detaljer från byggnadsåret, flera möbleringsalternativ och med en härlig braskamin som tillför en hög mysfaktor till lägenheten. Mycket ljusinsläpp tack vare djupa fönster mot Heleneborgsgatan. Med anslutning från rummet nås en garderob med förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet leds man till köket genom vackra spröjsade pardörrar som hjälper till att bevara sekelskiftescharmen samt ljusflödet från köksfönstret.

Kök:
Charmigt kök med de vitlutade furugolven och ett stort djupt fönster med vy mot Heleneborgsgatan. Här finns goda förvaringsmöjligheter bakom de tidstypiska skåpsluckorna, bänkskivor av sten med ett vitt kakel ovanför, kyl/frys, diskmaskin, fläkt, spis/ugn. Köket är ljust och luftigt med goda arbetsytor. Det finns plats för mindre matbord intill fönstret.

Sovrum:
Rofyllt och rymligt sovrum med gårdsläge som får en unik karaktär med vinkeln likt ett burspråk. Från det stora fönsterpartiet ges en fantastisk vy över takåsarna och Högalidskyrkan. Här finns gott om plats för större dubbelsäng och annat möblemang. Rummet har en garderobsvägg med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är här målade i vitt och på golvet återkommer det vitlutade furugolvet.

Badrum:
Rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns badkar, WC, handfat med en stor spegel ovanför, tvättmaskin samt goda förvaringsmöjligheter i skåpen.

Övrigt:
- Föreningens medlemmar har tillgång till den arkitektritade lummiga innergården som är en underbar grön oas utöver det vanliga med utemöbler, växthus, grill, lekplats och lekstuga.
- Enligt föreningens information är boarean 66 kvm, angiven boarea är tagen från uppmätning gjord av Spot on AB 2008. Protokoll på areamätning finns. Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpen om denna är väsentlig för köparen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns ej

Pris

5 200 000 kr Accepterat Pris

Avgift

3 475 kr inkl värme, VA, hushållsel och bredband

Andel i föreningen

2,5316%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1917

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 september 2009
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Skruven 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

1 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Förening

Namn

Bf Söderbo u.p.a.

Om föreningen

BF Söderbo u.p.a. förvärvade fastigheten 1917, Heleneborgsgatan 25 A-C. Det finns 47 bostadslägenheter samt en lokal som upplåtes med hyresrätt. Föreningen bildades innan bostadsrättslagen kommit och lyder under Lagen om Ekonomiska föreningar. Beskattningsmässigt är det en äkta förening med samma uppskovsmöjligheter som för en bostadsrättförening. BF godkänner ej juridisk person. BF har även rätt till Hembud d.v.s. föreningen har förköpsrätt, rätt att köpa en såld lägenhet till försäljningspriset. (Något föreningar extremt sällan vill).
Föreningens medlemmar är enligt stadgarna skyldiga att deltaga vid föreningens "arbetshelger", två per år, allt för att hålla nere BF kostnader.
Här följer en sammanfattning av årsredovisning, stadgar och information från BF:s hemsida i sin helhet samt på http://soderbo.nu.

EKONOMI
Låga avgifter och lågt belånad förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. 2012 Lån/kvm bostadsyta 1 370kr. Årsavgift/kvm bostadsyta 557kr. Stabil förening, avseende månadsavgifterna har eventuell höjning diskuterats i.o.m. startad trapphusrenovering.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2013 Trapphusrenovering påbörjad.
2012 takomläggning slutfördes.
2012 Vindsombyggnad färdigställd, andelstal och månadsavgifter är justerade.
2012 Fiber har installerats till samtliga lägenheter.

2003 Elstigar byttes ut.
Ca 1995 Fasadrenovering.
1980-talets slut är enligt BF stammar i duschrum utbytta och köksstammar är bytt i vissa lägenheter i samband med lägenhetsinnehavaren renoverat köket.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till föreningen hör två innergårdar, här finns utemöbler, växthus, grill, lekplats, lekstuga och en lummig trädgård. I trapphusen finns också balkonger ut mot innergårdarna. Tvättstugan ligger i källaren mellan uppgång A och B. Det finns fyra tvättmaskiner varav tre är bokningsbara och en är spontan. Cykelförråd, snickarrum, växthus, bastu samt en gemensamhetslokal tillika övernattningslägenhet. Läs gärna mer på föreningens hemsida www.soderbo.nu

TV & INTERNET
Föreningen har avtal med Ownit för bredband och telefoni, ingår i månadsavgiften (ej samtalskostnad). TV genom ComHem, det analoga grundutbudet ingår i avgiften till föreningen.

ÖVRIGA AVGIFTER
Föreningen uttar 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1113kr) i överlåtelseavgift som betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut av köparen 1% av prisbasbelopp ( ca 445kr) per pantsättning. Hushållsel bredband, kabel-TV (basutbud) och telefoni ingår i månadsavgiften.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
God Smak Ml AB Oljebaren
90 m
Gladö Consulting AB
100 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,2 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bergsundsskolans Fritidshem
190 m
Högalidsskolans Fritidshem
220 m
Kollektivtrafik
Högalidsgatan
60 m
Långholmsgatan
80 m
Grundskolor
Bergsundsskolan
190 m
Högalidsskolan
220 m
Gymnasium
Sjömansskolan Stockholm AB
230 m
Sofiaängen Behandling & Skola
330 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för Kreativ Datavetenskap
660 m
Swerights
740 m
Banker
Handelsbanken Högalid
520 m
ClearOn AB
630 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfbaren Sverige AB
1,9 km
Replenty AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bad Simhall Liljeholmsbadet
450 m
Zinkensdamms Ishall
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Bad Simhall Liljeholmsbadet
450 m
Klippbade Långholmen Mälaren
470 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Theodora Holmberg f.d. Touma för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte