Kyrkvägen 4

Bilder

Utgångspris

7 800 000 kr

Bevaka slutpriset

Kyrkvägen 4 , Barkarby , Järfälla

Välkommen till Villa Rosenhill, en underbar sekelskiftesvilla från 1909 som varsamt renoverats till modern standard under de senaste åren. Huset erbjuder totalt ca 196 + 89 kvadratmeter representativt boende endast 16 minuter med pendeltåg till Stockholms Central, några minuter med bil både till Barkarbystaden och till Kista Science City. Till Arlanda tar det ca 25 minuter och 20-25 minuter till Stockholms Centrum. Det är stor rymd med rejäl takhöjd, 3 fungerande kakelugnar, vackra fönster och spännande planlösning som ett resultat av ett sekels ändrade boenden. Totalt rymmer huset 8 rum varav 5-6 sovrum samt delvis inredd källare. Bergvärme är installerad. Tomten är plan och lättskött och rymmer även en toppmodern stuga om ca 28 kvm fördelade på 2 rum/kök, golvvärme i alla rum och helkaklat badrum, lämplig för generationsboende alternativt uthyrning. Garage finns samt en grusad/asfalterad infart med gott om plats för flera bilar. Huset ligger inbäddat i Kyrkbyns lummiga grönska, ett område med både äldre bebyggelse jämte moderna ekohus. Det finns flera barnfamiljer i området. Runt hörnet ligger Barkarby fältet och Järvafältets fantastiska naturreservat. Nära även till Barkarbystaden med tillgång till allehanda shopping.
Huset är besiktigat och en säljarförsäkring kommer att tecknas i samband med överlåtelsen.

196 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
196 kvm
Biarea:
89 kvm
Tomtarea:
1 100 kvm
Byggår:
1910
Driftskostnad:
5 333 kr/månad
Utgångspris:
7 800 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

196 kvm

Biarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

Interiört
Entréhall:
När du kliver in genom entrédörren möts du av en hall som öppnar upp mot entrévåningens vackra vardagsrum. För ytterkläder och skor finns entré- och trapphallen till övre plan som rymmer kapprumsdel med hatthylla och plats för avhängning av ytterkläder. En tidigare ingång är numera dold. Den generösa takhöjden upp till 2,80 m på entréplan i kombination med de vackra stora fönsterpartierna ger ett mycket ljust och välkomnande första intryck. Entréhallen har ljusinsläpp genom ett fönster samt frostat fönster i ytterdörren. Till vänster om entréhallen och trappan till övre plan har det byggts om och öppnats upp för en trappa ner till källarplan. Golv: genomgående tidsenliga trägolv i hela huset om inget annat anges. Väggar: vitmålade. Tak: vitmålat.

Sovrum:
Direkt till vänster om entréhallen ligger ett större sovrum med 3 fönster. Väggar: målad tapet (Djurgårdsgrön). Tak: vitlaserad trä.

Vardagsrum:
Dubbla salongsdörrarna leder vidare från hallen in till det fantastiska vardagsrummet med ett större burspråk och totalt 8 fönster. Gott om plats finns för trivsamt umgänge och vardagsrumsdelen, som ligger i anslutning till köket, ger även utrymme för matsalsbord för det riktigt stora middagssällskapet. Den delen går även att dela av till ett separat rum vid behov. Väggar: vitmålad tapet. Tak: vitmålat med takrosetter.

Sovrum:
I anslutning till vardagsrummet ligger ytterligare ett ljust härligt sovrum med 4 fönster i vinkel och dubbla salongsdörrar. Väggar: vitmålad tapet. Tak: vitlaserad trä.

Förråd:
I anslutning till matsalsdelen ligger ett mindre förråd med ett fönster och hyllor. Golv: Brunt laminat. Väggar: vitmålat.

Kök:
Lättarbetat ljust kök med arbetsbänkar i ek samt vita allmogeluckor och vitrinskåp. Köket byggdes om 96/97 och har fräschats upp 09. Väggar: vitmålade/vitkaklade. Tak: plattor med infällda spotlights. Utrustning: Kyl/frys (Samsung), spis med spishäll (Electrolux), vit köksfläkt, diskmaskin (Siemens, 13) och Microvågsugn (Samsung). Ett skafferi finns i mindre hall.

WC:
Innanför köket ligger även ett WC renoverat 15 i tidig 19-hundratals stil. Utrustning: tvättställ och WC. En lucka har tagits upp mot förrådsutrymme under trappan med plats för extra förvaring. Golv: mönstrat klinker och golvvärme. Väggar: ljusbeige målad stående träpanel.

Groventré:
I anslutning till köket ligger även en groventré med hyllor och ett fönster. En nyare ytterdörr installerad 05 leder ut till tomtens baksida.

Övre plan:
Den charmiga, ljusa, öppna trappan till övre plan har stående målad träpanel (Djurgårdsgrön) och pryds av ett vackert trappräcke. Dubbla franska balkongdörrar ger fint ljusinsläpp och bjuder på härlig utsikt över tomtens baksida. En dekorativ fönsteröppning finns i passagen från badrummet med utsikt över trappan ner mot hallen.

Hall:
En hall med ett fönster leder vidare in till allrummet och även till passagen mot badrummet. Väggar: Målad träpanel (Djurgårdsgrön)/dekorativt mönstrad tapet. Tak: vitmålat med lamprosett.

Sovrum:
Till vänster om hallen ligger ett större sovrum med 3 fönster och en underbart vacker kakelugn. Väggar: ljusgrön mönstrad tapet. Tak: vitmålat med lamprosett.

Allrum:
Dubbla salongsdörrar leder in till det fantastiska allrummet med originellt tak och ljusinsläpp genom burspråket med 5 fönster. Rummet inbjuder till skön avkoppling framför den trivsamma kakelugnen. Väggar: bruntonad tapet. Tak: vitmålad takstukatur.

Sovrum:
Till vänster om allrummet leder dubbla salongsdörrar in till ett ljust sovrum med 2 fönster i vinkel. Väggar: gråmönstrad tapet. Tak; målat.

Sovrum:
Även Master Bedroom har en egen rund kakelugn och dubbla salongsdörrar mot allrum samt toppas med badrum "en suite". Ljust och fräscht med 3 fönster. För klädförvaring finns dels ett inbyggt linneskåp och dels en klädkammare med ett fönster. Väggar: ljusbeige målad tapet. Tak: vitmålat.

Badrum/WC:
Extra stort badrum med ett fönster samt ett härligt familjebadkar från Svenska Badkar. Duschen har skjutbara glasdörrar. Golv: ljusgrå klinker och golvvärme. Väggar: ljusgrå kakel med dekorrand. Tak: vitmålat med infällda spotlights. Utrustning: Kommod, spegel med spots, handdukstork och väggfast skåp. Separat WC i passagen med ljusinsläpp genom frostat fönster. Golv: trägolv. Väggar: vitmålade/avdelade med 3 rader sandfärgat kakel. Utrustning: WC, tvättställ och spegel.

Passage:
Från badrummet leder en passage, med den originella fönsteröppningen mot trappan, vidare till hallen. I passagen finns en vindslucka upp till den extra stora och spännande vinden. Golv; trä. Väggar: vitmålad. Tak: vitmålat.

Källarplan:
Dressingroom:
En trappa från entréhallen leder ner till ett Dressingroom i källarplan med 2 fönster. Rummet iordningställdes 02 samtidigt som trappan byggdes till källarplan. För klädförvaring finns 2 garderobsväggar i bok med 3 skjutdörrar vardera. Golv: terrakotta rött klinker och vattenburen golvvärme. Väggar: vitmålade. Tak: målat.

WC:
I anslutning till Dressingroom med ett mindre frostat fönster ligger en WC renoverat 02. Golv: Golv: terrakotta rött klinkers och vattenburen golvvärme. Väggar: vitmålade. Tak: målat. Utrustning: WC och kommod.

Allrum:
Rymligt allrum/träningsrum färdigställt 12. Ljusinsläpp genom mindre frostat fönster. Central för jordfelsbrytare och automatsäkringar samt anslutning till fibernät. Golv: gråtonad matta. Väggar: vitmålade. Tak: vitmålad träpanel.

Bastu/dusch/tvätt:
Den ombyggda och fräscht renoverade tvättstugan (02/15) är utrustad med en rejäl, längsgående tvättbänk med ho, duschkabin (15) samt en ny exklusiv familjebastu (14) med vedeldad bastuaggregat (Harvia), infällda spots och glasdörr. Golv: havsblått klinkers och vattenburen golvvärme (02). Väggar: vitt kakel/vitmålade (02). Tak: vitmålat. Utrustning: Tvättmaskin (14), Torktumlare (14) samt fuktstyrd Pax-fläkt. Golv: Tak: plattor med spotlights.

Passage:
En exteriör gaveldörr leder ner till källaren och vidare in genom en passage till allrummet. Golv: gråtonad matta. Väggar: trä mot förråd och putsad mot pannrum.

Matkällare/förråd:
Till höger om gaveldörren ligger en gammeldags matkällare alternativt förråd med plats för grovförvaring samt hyllor för syltburkar. Golv: betonggolv. Väggar: betong/trä mot passage. Tak: trä.

Vinkällare:
En vinkällare har nyligen inretts (14) vägg i vägg, med hyllor och fack för olika viner. Golv: gråsvart klinker. Väggar: betong/trä mot passage. Tak: trä.

Pannrum/snickarbod:
Till vänster om gaveldörren ligger pannrummet med äldre inredning som rymmer BV (Thermia, 99), expansionskärl och radonsug (08) men har även plats för extra förvaring. Ljusinsläpp genom ett fönster. Golv: klinkers/målat. Väggar: målat/trä. Tak: trä.

Byggnad

Byggnadstyp

2-pl villa med källare+separat stuga

Byggnadsår

1910

Uppvärmning

Vattenburen bergvärme/golvvärme el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juli 2012
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 2-glas kopplade/3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

I kostnaden för el ingår även kostnaden för uppvärmning och hushållsel samt hushållsel och uppvärmning för den fristående stugan. Inomhustemperatur-givaren byttes 12.
Tidigare ägare har gjort en egen ungefärlig uppmätning av boarea och biarea. Boarea: ca 196 samt biarea: ca 89 kvadratmeter. Takhöjden på entréplan är ca 2:80 och knappt 2:90 på övre plan. Variation kan förekomma i vissa rum.

En rejäl trädäckad altan om ca 40 kvm har byggts vid Gäststugan med bästa sydväst-läge.
Bergvärmepump installerades 99 (2 borrhål X 105 m). Cirkulationspump och inomhusgivaren är utbytta 12. Alla termostater är bytta.
Byte av vertikala stammar och vattenledningarna utfördes 01. Stammen är bytt hela vägen till stora kommunavloppet. Samtidigt drogs även allt nytt till stugan. Omdraget även till kommunens avlopp på tomtens baksida 03 samtidigt som garaget byggdes.
Nya elskåp installerades på entréplan och övervåning med automatsäkring och jordfelsbrytare år 02.
Nya persienner i vardagsrum 02.
Gräsmatta år 02.
Källartrappan byggdes och tvättstugan, WC samt dressingroom inreddes 02.
Garaget byggdes 03 samtidigt som stugan isolerades och bekläddes med ny träpanel och fick nytt plåttak.
Asfaltering av infart och vid garaget samt dränering vid garageasfaltering utfördes 03.
Kantsten och grusning av gårdsinfarten 03.
Nya Mockfjärds treglasfönster på hela övervåningen installerades 05 samtidigt som glasdörrar till den franska balkongen och köksdörren installerades.
Ny utebelysning installerades 05 samt eluttag som styrs från elskåpet inomhus för motorvärmaren.
Ny uteplats om ca 40 kvm byggdes till 05.
Stugan inreddes och nytt elskåp med egen förbrukningsmätare installerades 09.
Radonfläkt under husgrund installerades 09.
Radonmätning utfördes 09 med resultat: Radongashalt: 200 Bq/kubikmeter och år.
Köket fräschades upp 09 med ny blandare, bänkskivor, kyl och frys samt spis.
Plåttak målades om 10 och utvändig plåt målades om 12.
Skorsten är provtryckt 00. Sotning har utförts regelbundet.
Larm med rörelsedetektorer finns och kan kopplas till telefon.
14 inreddes vinkällaren. 15 inreddes tvättstuga med en fuktstyrd paxfläkt, duschkabin, en ny fönsterförsedd bastu med glasdörr samt vedeldat bastuaggregat. Skorsten tätades.
Toalett på entréplan renoverades med golvvärme och nytt porslin.
Utvändig träpanel är målad med Djurgårdsgrön.

Fastighetsbeteckning

Kyrkbyn 1:74

Övriga byggnader

Separat stuga uppförd på 50-talet och renoverad till toppstandard 03/09:
Kvm: Ca 28 kvm
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 2 glas isoler + ett glas (03)
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Tak: Plåt (03)
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong/trä
Grundläggning: Betongplatta alt grundsulor med mellangjutet betonggolv
Uppvärmning: Golvvärme, el i hela stugan
Ca 40 kvm trädäckad altan i sydväst
Nya golvvärmetermostater 15.

Entréhall:
En ny vit entrédörr (09) leder in till entréhallen med gråsvart klinkergolv samt vitmålade väggar och tak med spotlights. I hallen finns el-centralen.

Allrum/kök:
Till höger ligger allrummet med öppen planlösning mot köksdelen. Ljusinsläpp genom 2 fönster. Golv: parkett. Väggar: vitmålade. Tak. målade. Kök har vita köksluckor. Utrustning: Spis med spishäll och 2 ugnar (Electrolux), köksfläkt i rostfritt (Whirlpool), Kyl/frys (Electrolux), köksbänk i ek samt överskåp. Spotlights över köks-del.

Sovrum:
Sovrum med ett fönster. Golv: parkett. Väggar: vitmålade/fondtapet. Tak: målat. I anslutning till sovrummet finns en liten garderob. Golv: grå klinkers. Väggar: gulmålade.

Badrum:
Ombyggt och exklusivt renoverat badrum med ljusinsläpp genom 2 frostade fönster. Ny tvättmaskin 13. Golv: bruntonat klinkers. Väggar: brunt dekorkakel. Tak: målat med spotlights.

Vidbyggt garage 03:
Garage om ca 22 kvm med ett fönster. Ingång till separat förråd om ca 8 kvm tillhörande den äldre stugan. I förrådet finns en VVB (Thermia, 07).
Garaget har indragen el med möjlighet till 3-fas el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

64 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 42 000 kr
VA: 10 000 kr
Försäkring: 12 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Elkostnaden avser både hushållsel samt värme för båda husen. I VA-kostnader ingår större sopkärl samt hämtning av trädgårdsavfall.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 553 000 kr

Summa pantbrev

5 200 000 kr

Tomt

Areal: 1 100 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Den plana grönskande tomten om 1 100 kvm välkomnar besökaren med sina vita trädgårdsgrindar. En grusad infart med plats för ett flertal bilar delar sig och leder runt husets sidor där den östra infarten övergår till asfalterad mot det nya garaget. Tomten är en plan, lättskött och insynsskyddad trädgårdstomt som omges av grönskande häckar och staket. Det stora äppelträdet på tomtens baksida bjuder på skön skugga under de varmaste sommardagarna. Huset ligger i lugnt uppvuxet område granne dels med den idylliska kyrkan och ett flertal äldre hus med uppväxta trädgårdar och dels med nyare hus samt hus under uppförande.
Se även mer under beskrivningen: Allmänt om området!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barkarby

Barkarby är den mest expansiva kommundelen. Här planeras en helt ny stadsdel (Barkarbystaden), med ny pendel- och regionaltågstation (Stockholm Väst) samt tunnelbana som beräknas vara klart till 2021. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

Kommunikation

Barkarby ligger ca 16 km från Stockholm City nära till både till E18 och E4. I normal trafik tar det ca 25 minuter med bil in till Stockholm Centrum. Pendeltåget från Barkarby station tar 16 minuter in till Stockhoms Central. Direktbussar går till bl a Kista och Sollentuna från Barkarbys pendeltågsstation och Norrviksvägen strax intill Kyrkvägen som även har bussförbindelse till Barkarby Handelsplats samt till Hässelby/Vällingby där man liksom i Kista når tunnelbane-nätet.

Närservice

Barkarby Centrum erbjuder liten närbutik, diverse småbutiker och några restauranger bl a Lilla Barkarby känd för sin mat och Belgiska öl. Intill Barkarby Centrum ligger Barsbro Torg med frisör, restaurang samt pizzeria. Söker man större utbud finns Barkarbystaden samt Barkarby Handelsplats som är norra StorStockholms största handelsområde med möbel- och byggvaruhus, elektronikkedjor och mycket annat som kan behövas. Här finns även Stockholms Quality Outlet.

Parkering

Välkommen till Barkarby och Kyrkbyn som gränsar mot grönskande områden och Järfälla Kyrka samt kyrkans församlingshem med en mängd aktiviteter såsom öppen förskola, syskonkyrkis, sångstunder och babymasage. Församlingshemmet har en stor grönskande tomt och lekplats som även samlar barnaskaror från kvarteret omkring.
Omgivningen är synnerligen lugn och familjevänlig med fina grönområden samt med en spännande historisk bakgrund. På 5 minuters promenadavstånd ligger Barkarby Torg som blev en samlingspunkt redan på 1600-talet och omtalade Lasse Maja Wärdshus. Kommunen anlägger en park intill kyrkan som ska ingå i de nya Barkarbystaden som är under uppförande med nya bostäder och butiksområden. På den västra sidan om järnvägen finns Barkarby Centrum med skolor, buss, frisör, bibliotek, livsmedelsbutik och lekområden liksom pendeltågsstation. På cykelavstånd finns Barkarby Outlet, Ikea Akalla/Kista Centrum och Jakobsbergs Centrum. I Järfälla kommun finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Runt hörnet ligger Barkarby fältet och Järvafältets naturreservat, ett fantastiskt naturområde som även lämpar sig väl för utflykter, fågelskådning, cykel- och löpträning. Fritidscenter i Jakobsberg har simhall, ishall, tennisbanor, idrottshallar och fotbollsplaner. Dessutom finns golfbana, ridskola, Brukets skidbacke, motionsspår och bra cykelvägar. I Görvälns naturreservat och längs Mälarens stränder finns fina badplatser, natur och båthamnar som inbjuder till promenader och utflykter. Skolor och Gymnasium ligger på cykelavstånd liksom ett flertal friskolor till exempel Engelska Skolan i Jakobsberg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
650 m
Margitas Livs AB
650 m
Köpcentrum & Gallerior
Veddesta Centrum
1,1 km
Stockholm Quality Outlet
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Helikoptervägens förskola
650 m
Lasse-Maja Förskola
650 m
Kollektivtrafik
Järfälla kyrka
50 m
Barkarby station E18
500 m
Grundskolor
Barkarby Familjedaghem
670 m
Barkarbyskolan
670 m
Gymnasium
Ross Tensta Gymnasium
2 km
YTC-Gymnasiet
2,6 km
Banker
FOREX Bank
2,4 km
Swedbank
2,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Barkarby Golfhall
1,4 km
Akalla-Kanaan 98 Bgk
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Veddestavallen Idrottsplats
1,1 km
Veddestavallen
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Tensta Sim- och Idrottshall
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ann Luiga för mer information!

Ann Luiga

Ann Luiga

Järfälla Jakobsberg

Reg Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-580 03 67

08-120 229 05

ann.luiga@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte