Mäldgatan 6, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Planritning
  • Säljarens bild på balkong och terrass
  • Under byggnation
  • Vindmöllan liknar en U-formation
  • Under byggnation

Mäldgatan 6, 4 tr , Jakobsberg - Söderdalen , Järfälla

FAST PRIS - först till kvarn! Unikt med 5 rok om 110kvm i centrala Jakosbergs nya stadsdel Söderdalen. Lägenheten har dessutom 2 balkonger och en takterass med generösa 38kvm! Bostaden är belägen nära goda kommunikationer och med 2 dusch/wc, 3-4 sovrum och med mycket god standard i lgh. Tillträde april 2017!

110 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 520 kr inkl värme och kallvatten, exkl varmvatten (tillkommer: 220k/mån bredband/Tv/Telefoni)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
110 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31401
Byggår:
2016/17
Driftskostnad:
583 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare får nyckeln 5 april 2017 om allt går som planerat, exakt tillträdesdag meddelas senast 3 mån innan, men de har valt att inte flytta in i denna underbara 4-5 rok så bostaden kommer att överlåtas i utmärkt skick med tillval till en kostnad om ca 89.950kr. Lägenheten är ett klokt val både design- och miljömässigt men framförallt så erbjuder det dig en funktion med en tidlös elegans och med trendiga detaljer. Detta lågenergihus har återvinning av värmen i frånluften, individuell mätning av varmvatten och energieffektiva installationslösningar - hållbart hus med hög miljöstandard! Tillvalskostnaderna behöver inte vara särskilt stora då grundvalen är av hög standard såsom integrerat och rostfritt i köket. Ta chansen och bosätt dig i Jakobsbergs mest expansiva och eftertraktade område Söderdalen med närhet till pendeltåg, all tänkbar shopping och livsmedelsbutiker, gym samt järvafältet och dess natur.

Bostaden har genomgående ekparkett, grängat vitmålat tak och vitmålade väggar samt presenterar följande planlösning: (Lägenheten är ursprungligen 5 rok men ägaren har valt bort en vägg till förmån för ytterligare ett större sovrum så den köpes som 4 rok med möjlighet att sätta upp en vägg)

Hall:
Bra planerad hall med goda avhängningsmöjligheter vid hatthylla samt 2 garderober (Maja vit) för klädförvaring. It-skåpet/elskåpet är placerat här och erbjuder Telia triple play. Säkerhetsdörr.

Kök/Vardagsrum:
Bostadens hjärta finns i den öppna planlösningen mellan kök- matplats och vardagsrum. Sällskapsytorna är väl tilltagna och erbjuder flertalet fönster där ljuset flödar in. Självklart har du utgång till en balkong där du möter solen till morgonkaffet, 7 kvm. Kökssnickerier från Vedum i klassiskt vitt (Maja) med handtag i mattborstad krom. Gott om förvaring och arbetsytor med bänkskiva i laminat (Zeus antracit 7486D) samt kakel i 107481 vit Carrara c blank med ljusgrå fog. Maskinell utrustning från Siemens, energisnåla : Induktionshäll, diskmaskin integrerad, inbyggnadsugn i rostfritt, micro i rostfritt, kyl och frys i rostfritt och köksfläkt (Franke). Led-belysning under överskåp. Matplats för i princip hur många som helst pga. de öppna ytorna men med ett matbord vid fönstret ryms ca 6 personer. Vardagsrumsdelen rymmer soffa, tv-bänk och fåtölj. Stor möblerbar vägg för t.ex. vitrinskåp eller sideboard.

Balkong:
Med förmiddags/morgonsol i österläge mot gatan och utgång från vardagsrummet, 7kvm.

Dusch/wc 6kvm:
Bostaden erbjuder 2 duschrum! Helkaklat badrum med klinker i grått och kakel i vitt sidenmatt. Dusch med väggar i klarglas, wc-stol, handfat med kommod i vitlack och eluttag i lådan, badrumsskåp med integrerad belysning. Tvättavdelning med TM och TT från Siemens, arbetsbänk i laminat med förvaringsskåp ovan i vitt. Ett rymligt badrum som kommer bli i exemplariskt skick eftersom ingen kommer hinna använda det innan dig. Ägarna har gjort tillval för golvvärme (el) samt infällda spotlights med dimmerfunktion i nedsänkt tak.

Dusch/wc 3 kvm:
Bostadens andra duschutrymme med kakel i vitt sidenmatt och grå klinker på golvet. Wc-stol, handfat med kommod (lådor), duschutrymme som avgränsas med 80x80cm duschväggar i klarglas med aluminium detaljer. Handdukstork (el).Nedsänkt tak med infällda spotlights som tillval.

Sovrum 1:
Masterbedroom med stor skjutdörrsgarderob och inredning från Elfa. Gott om plats för dubbelsäng och sängbord, 14kvm.

Sovrum 2:
Detta rum utgjorde från början två sovrum om 8 kvm vardera men väggen mellan dem har valts bort och dörrposten satts igen. Därför så erbjuder rummet nu en yta om totalt 16kvm med utgång till den stora balkongen om 12 kvm som sedan genom ett trappsteg övergår till en underbar takterass om hela 38kvm!

Takterass:
Alldeles egen, underbar och ljuvlig oas om 38kvm terassyta med vy mot himlen. Du är högst upp ovanpå den ena utbyggnaden av formationen U. Lägenheten ligger på plan 5/6 då den delen av huset är 6 våningar men terrassen hamnar högst upp på vingen som går ut från huvudbyggnaden om 5/5 våningar. Här finns plats för odling, solstolar, loungedel samt matplats - bara fantasin sätter gränserna!

Sovrum 3:
Trivsamt sovrum om 7 kvm med plats för enkelsäng. En klädkammare direkt till vänster i anslutning till rummet. Överlag ett ljust rum med fönster beläget i behagligt österläge där du slipper den stekande södersolen.

Sovrum 4:
Idag en del av Sovrum 2 men med möjlighet att återskapa ett sovrum nummer 4 om ca 8kvm med plats för enkelsäng genom uppsättning av vägg och ny dörr.

ÖVRIGT:
Innerdörrar: Easy GW vit, slagdörr.
Golv: Ek 3-stav mattlackad, 14mm.

KABEL-TV/BREDBAND:
I månadsavgiften tillkommer 220kr/mån för Telia Tripple play.

FÖRRÅD, CYKELRUM, P-PLATS:
Samtliga bostäder har ett tillhörande förråd. I anslutning till varje trapphus finns cykelförråd samt förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelparkering finns även utomhus på gården. Längs järnvägen kommer parkeringshus att byggas, och provisorisk markparkering ordnas i anslutning till kvarteret tills garaget är färdigbyggt.

Läs mer på: https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/stockholm/jarfalla/soderdalen/vindmollan/
Där finner du all information om projektet Vindmöllan.

VIKTIG INFORMATION:
Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens ekonomiska plan samt stadgar och övriga handlingar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom ekonomisk plan och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

5 520 kr inkl värme och kallvatten, exkl varmvatten (tillkommer: 220k/mån bredband/Tv/Telefoni)

Driftskostnad

7 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Baserad på schablon då ingen bor i bostaden.

Andel i föreningen

1,2122%

Tillträde

2017-04-05

Byggnad

Byggnadstyp

4-6 våningshus med hiss

Byggnadsår

2016/17

Uppvärmning

Fjärrvärme - vattenburet med radiatorer

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Mätare för individuell mätning av varmvatten installeras i varje bostad. Beräknad schablon för varmvattnet framgår av ekonomiska planen. Debitering efter faktisk förbrukning kommer tillämpas.

Övrigt

Det ska noteras att det inte är JM eller Brf Vindmöllan som säljer lägenheten. Säljaren är en privatperson som tecknat upplåtelseavtal, men som av privata skäl har valt att sälja lägenheten. Mot bakgrund härav säljs inte lägenheten till fast pris och budgivning kan förekomma om intresset för lägenheten är stort.

Då byggnadsarbeten pågår i huset och i området så finns det tyvärr ingen möjlighet att se lägenheten invändigt utan den säljs på ritning.

Vi ber dig som köpare att ta del utav den ekonomiska planen och föreningens stadgar som finns som pdf-fil under fliken "viktiga dokument". Där finns även bofaktabladet samt övrig väsentlig information om lägenheten och projektet.

Förening

Namn

Vindmöllan

Om föreningen

2012 var det här ett uttjänt industriområde. Ingen kunde kanske riktigt tro på visionen om ett femtontal bostadskvarter med cirka 1 250 nya lägenheter. Men nu växer Söderdalen och är beläget endast 19 minuter från Stockholms city, ytterligare en pendeltågsnedgång har även öppnat som vetter mot bostadsområdet. I kvarteret Vindmöllan har JM byggt 126 välplanerade lägenheter om 1-5rok, 32-112 kvm. Adresserna är: Väderkvarnsgatan 6, Mäldgatan 4-6 samt Hättkvarnsgatan 5-7. 4-6 våningshus med hiss och källare.

Husen är lågenergihus med energikrav som är 30% lägre än Boverkets normkrav och som placeras i en parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. Innergården har eftermiddagssol, gott om sittplatser och plats för umgänge.

Till Vindmöllans arkitektur står det urbana rummet som stilförebild. Med skarpa kontraster och teglade fasader har det byggts ett hus som tar avstamp i staden och landar i idyllen. Bland de färgsprakande putshusen blir det tegelmurade Vindmöllan en kaxig uppstickare som tar staden till Söderdalen. En annan trevlig detalj är husets utformning. Vindmöllan har en hästskoliknande form som ger kvarterets upphöjda innergård en privat inramning. Här finns gott om sociala ytor och bekväma sittplatser, och öppningen mot väst ser till att den gröna gården får rikliga mängder eftermiddagssol.

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. Här bor du nära fritidsanläggningar, stora naturområden och bra kommunikationer. Stadsdelen Söderdalen planerar även för en ny park, Lillängsparken.

Bredband, tv och telefoni: TeliaSonera. TriplePlay 220kr/mån. (Ingår i angivna avgiften)
individuell mätning av varmvatten installeras i varje bostad. Debitering efter faktisk förbrukning kommer tillämpas. Pris vatten: Ca 50 kr/m3. För mer exakt pris hänvisar de till www.minol.se

Se även:
http://www.jarfalla.se/bygga-bo--miljo/stadsutveckling-och-detaljplaner/planarkiv/detaljplaner-laga-kraft-ar-2013-2016/soderdalen.html
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/stockholm/jarfalla/soderdalen/vindmollan/

Om området

Jakobsberg - Söderdalen

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Söderdalen har ett centralt läge med närhet till Jakobsbergs centrum och pendeltågsstationen. Med pendeltåget tar det 21 minuter till Stockholm central. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.

Närservice

Förutom ett hundratal butiker och restauranger i Jakobsbergs centrum finns också bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. I Viksjö centrum finns en mycket omtyckt Ica Kvantum. Vid Barkarby Handelsplats finns IKEA och över 80 butiker och varuhus samt Stockholm Quality Outlet.

I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- alternativt cykelavstånd från Söderdalen. Här finns även ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det många familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Parkering

Ett parkeringshus byggs som bullerskärm mot järnvägen och för besökare kommer det att finnas parkering längs gatorna.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Chilenska Delikatesser Stockholm Handels
160 m
The Swedish Foods in Järfälla
180 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
760 m
Stockholm Quality Outlet
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nybergs Förskola
340 m
I Ur och Skur Skogsbacken
500 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
2,2 km
Grundskolor
Järfälla Kulturskola
160 m
Nybergs Förskola
340 m
Gymnasium
Didaktus Jakobsberg
290 m
Mälargymnasiet
340 m
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1 km
Banker
Swedbank
700 m
Nordea Bank AB
710 m
Golfbanor & Golfklubbar
Komethallen AB
1,4 km
Viksjö Golfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Jakobsbergs simhall
390 m
Simhallen i Jakobsberg
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
390 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte