Axvägen 51, entréplan

Bilder

  • Såld!

Axvägen 51, entréplan , Viksjö , Järfälla

Vill du kunna slå dig till ro med din familj i ett tryggt område med gångavstånd till goda kommunikationer, skolor och Viksjö C? Njut av denna perfekt belägna 4 rok med uteplats i soligt söder utan framförliggande hus. Helkaklat badrum med TM & TT, gäst-wc, kök med matplats och 3 sovrum. Förråd alldeles bredvid lgh!

90 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 176 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband och ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
157
Byggår:
1969

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Rymlig hall med hatthylla och plats för ytterligare kläd-/skoförvaring i två fastmonterade garderober varav ena med dubbeldörr. Ekparkett och ljusa väggar. I anslutning ligger gäst-wc. Säkerhetsdörr.

Gäst-wc:
Renoverades ca 2002 med bröstpanel och tapet i cremevitt. Klinker i beige, wc-stol, förvaringsskåp, handfat samt rund spegel med belysning ovan.

Klädkammare:
I anslutning till hallen, rakt fram, finns en generös klädkammare.

Badrum med tvättavdelning:
Badrum med ingång både från hallen samt sovrum 1. Helkaklat med badkar, handfat, stor spegel med belysning ovan, wc-stol samt TM (2007) och TT (2007) med arbetsbänk och överskåp för förvaring av handdukar.

Kök:
Kök i vinkel med matplats för ca 6-8 personer vid fönstret i köket. Originalstommar med utbytta/renoverade luckor i träimitation, kakel i vit/beige ovan bänkskiva i laminat med dubbelho i rostfritt och praktisk avställningsyta bredvid. Maskinell utrustning: Induktionshäll med varmluftsugn (2012,Electrolux), fläkt (Electrolux), diskmaskin (2013,Electrolux), fullhöjds kyl och frys (2014,Cylinda). Laminatgolv och ljusa väggar.

Vardagsrum:
Med plats för både sällskapsdel och tv-hörna. Ekparkett i original och cremevit tapet. Utgång till den eftertraktade träbelagda uteplatsen.

Uteplats:
Härlig, träbelagd uteplats i söderläge med sol hela dagen. Praktisk grind ger barnen möjlighet att hoppa direkt ut på gräsmattan som får disponeras av den boende. Njut av sköna grillkvällar om sommaren på en picknickfilt eller inta måltiden vid sittgruppen som gott och väl får plats på uteplatsen. En utav få 4rok i föreningen som har sin uteplats utan direkt insyn från grannhus och där ingen fastigheten är belägen direkt mot baksidan. Unikt läge!

Sovrum 1:
Det större sovrummet med plats för dubbelsäng, skrivbord eller läshörna. Nya ytskikt 2007 med ekparkett, eklister och tapet.

Sovrum 2:
Exemplariskt som barn-/ungdomsrum med plats för enkelsäng, skrivbord samt bokhyllor. Laminatgolv och målade väggar i vitt.

Sovrum 3:
Exemplariskt som barn-/ungdomsrum eller gästrum med plats för enkelsäng, skrivbord samt bokhyllor. Parkettgolv och målade väggar i vitt.

Övrigt:
-Spolning av stammar har utförts under året 2012 och 2015/2016 byttes samtliga fönster/altandörrar.
-Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67. Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41.
-Utbyte av fönster och entrepartier har skett 2015.
-Stort förråd finns till lägenheten, precis bredvid. Separat dörr till endast detta förråd. Ej gemensamma nätburar etc.
-Bredband bredbandbolaget ingår i avgiften (100Mb ned och 10Mb upp) samt Ip-telefoni (samtal betalas dock av ägaren)
-Kabel-tv comhem eller bredbandsbolaget (Ip-tv)
-Gemensamhetsel, föreningen betalar nätavgiften vilket innebär en låg elkostnad.

Närområdet:
I Viksjö Centrum finns bland annat en välsorterad matbutik, kiosk, postombud, apotek, folktandvård, vårdcentral, skräddare, systembolag och två restauranger.
Det tar ca 5 minuter med buss till Jakobsberg Centrum som har ett stort köpcentrum. Från Jakobsberg finns även anslutningsbussar som åker till Barkarby handelsplats som är ett av norra stor Stockholms största shoppingområden. Från Jakobsberg går pendeltåg till Stockholm city, resan tar 18 minuter. Viksjö är omgivet av naturområden, och det är nära till Mälaren. För den sportintresserade finns till exempel tennishall, sporthall, simhall, fotbollsplaner, golfbana, skidbacke och motionsspår inom räckhåll. Det finns flera förskolor och skolor att välja på i närheten av föreningen. För den kulturintresserade finns Viksjö bibliotek och teater, där det ofta är utställningar, festivaler och föreläsningar.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 176 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband och ip-telefoni

Andel i föreningen

0,33481%

Andel av årsavgiften

0,33481%

Reparationsfond

519 kr

Tillträde

TT omgående eller ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings låghus utan hiss

Byggnadsår

1969

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Mockfjärds 2015

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:175

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Boken

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Allmänt om föreningen
Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67. Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41. Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter. I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten. Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 7% 2014 med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.
Avgiften höjdes med 7% inför 2015.

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar (uppdaterad 2015-07-17)

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Vid flytt kan man dock få ett temporärt p-tillstånd från föreningens förvaltare. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. P-plats kostar 215 kr/mån och garage kostar 381 kr/mån. HSB administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts 2012.
Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
Spolning av stammar har utförts 2012.
Utbyte av fönster och entrepartier 2015.

Kommande renoveringar
Stambytet kommer påbörjas tidigast 2019. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag.Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamnar. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Viksjö består till stor del av grupphusområden men närmast Centrum finns även flerfamiljshus. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
240 m
Norrbacka Livs
500 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,1 km
Stockholm Quality Outlet
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Axet Förskola Föräldrakoperativ
100 m
Viksjö Familjedaghem
280 m
Kollektivtrafik
Viksjö centrum
260 m
Viksjö Viksjöplan
270 m
Grundskolor
Viksjöskolan
210 m
Fastebolskolan
320 m
Gymnasium
Järfälla Gymnasieskolor
1,1 km
Mälargymnasiet
1,1 km
Banker
Swedbank
320 m
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,4 km
Järfälla Golfklubb
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
180 m
Viksjö sporthall
220 m
Simhallar & Utomhusbad
Baset Mälaren
2,4 km
Görvälnsbadet Mälaren
2,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte