Tulpanvägen 9

Bilder

  • Såld!

Tulpanvägen 9 , Kallhälls Villastad , Järfälla

Äntligen är denna underbara bostadsoas till salu med en totalyta om 198kvm! Belägen i Kallhälls villastad med välvårdade 6-7rok - unika utemiljöer med flertalet terrasser på ett högt läge med vacker vy mot grannskapet. Ljus bostad med härliga sällskapsytor, köksträdgård, spa, biorum, renoverat kök 2011 med vinkyl och ismaskin. Möjlighet att ersätta bibliotek och biorum mot ytterligare sovrum. Hobbyrummet kan förvandlas till uthyrningsdel eller utgöra generationsboende. Stor tomt med fruktträd och riklig växtlighet med skogen på baksidan som erbjuder både svamp och bär - en riktig vardagslyx. Detta är en bostad som du verkligen måste uppleva på plats, vi hälsar dig därför varmt välkommen på visning och rekommenderar att komma båda visningarna för att få uppleva bostaden både i dagsljus och skymning.

133 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
133 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
1 868 kvm
Byggår:
1939
Driftskostnad:
2 519 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

133 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare älskar verkligen sitt hus, men har bestämt sig för att ta tag i nästa dröm - ett hus på Gotland. De värdesätter den vardagslyx som det höga läget och de många unika uteplatserna ger. Bostadens belägenhet i ett barnvänligt område, i en expansiv kommun med närhet till all tänkbar handel och service, har varit av stor vikt för ägarna. De gillar att resa mycket varpå de ca 21 min till Arlanda eller ca 15 min till Bromma värdesatts högt. Det jag fastnade för som mäklare var de kontraster som ägarna verkar uppleva i bostaden, att bo med endast 23 min pendeltåg från Kallhäll in till Sthlm C och samtidigt kunna plocka svamp och bär i skogen på baksidan och finna lugnet i sin egen oas om 1868kvm tomt. De stora sociala sällskapsytorna både inomhus och utomhus har bidragit till många minnesvärda bjudningar. T e x nyårsaftnar då fyrverkerierna vid tolvslaget bevittnats från första parkett på glasverandan, midsommarfester, grillmiddagar och kräftskivor där eldkorgar lyst upp trädgården i den sena kvällen. Vore det inte för längtan till Gotland så hade vi aldrig flyttat, säger de nuvarande ägarna. De önskar en ny familj stort lycka till i bostaden och är övertygad om att de kommer trivas lika väl som de gjort.

Bostaden presenterar följande planlösning:

ENTRÈPLAN

Hall
Inbjudande och ljus hall med plats för stor sittmöbel och hatthylla. Vitt pergogolv laminat inlagt 2011, vitmålade väggar, vitt trätak och vit träpanel ovanför trappan. Inre hallen erbjuder en garderob med överskåp.

Wc/dusch
Helkaklat duschrum från 2001 med vitt kakel och klinker i svart. Wc-stol, handfat med kommod, spegel med belysning, duschplats, handdukstork (el). Vädringsfönster, infällda spotlights i taket och högskåp för förvaring. Golvvärmen fungerar ej optimalt.

Kök
Charmigt kök som totalrenoverades 2011 med stilfulla material och färgval samt exklusivare vitvaror. Här finns goda förutsättningar för matlagning med nära och kära då den öppna planlösningen mot vardagsrummet bidrar till stora sociala samvaroytor. Köket går i vita toner med spegelluckor och delvis vitrinluckor i lantlig stil. Kakel i vitt ovan bänkskiva i ljusgrå laminat med infälld dubbelho och avställningsyta. Bänkbelysning under överskåp, hörnskåp med "snurra" och goda arbetsytor. Maskinell utrustning: Induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro i arbetshöjd, "sidebyside" kyl och frys i rostfritt med ismaskin, vinkyl med två temperaturzoner och integrerad diskmaskin. Trivsamt fönster mot baksida tomten från arbetsbänken. Matplats för 6 personer med kökssoffa som ingår i köpet. Smart barbordslösning mot vardagsrummet som erbjuder förvaring samt genom sin sneda vägg ger utrymme för att, på ett snyggt sätt, placera tv:n. Detta rum är verkligen bostadens hjärta tillsammans med vardagsrummet!

Vardagsrum
Underbara sällskapsytor med den inglasade verandan utanför som utgör både loungedel och matsal. I detta vardagsrum kan du bara slå dig till ro, sluta ögonen och njuta av braskaminens värme och sprakande medan maten puttrar i grytorna. På golvet ligger samma vita pergo laminatgolv såsom i kök och hall, väggarna är målade i vitt och ljuset flödar in i hela rummet tack vare att vi har fönster i tre väderstreck.

Inglasad veranda
Ljuvligt rum på ett högt och fritt läge utan insyn och med fönster/inglasning. Plats för stort matbord och loungegrupp. Dubbeldörrar som leder ut till fastighetens framsida och två trivsamma uteplatser med fin utsikt över området. Klinkergolv i terracotta med golvvärme (el) och vitmålade väggar.

Sovrum 1
Plats för dubbelsäng och gott om förvaring i tre dubbelgarderober. Ekparkettgolv, vitmålade väggar med en mörkare medaljong fondtapet som kontrast.

Sovrum 2/kontor
Disponeras idag som gästrum och kontor. Beige heltäckningsmatta och målade väggar i samma kulör. Plats för enkel- eller dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster mot uteplatsen.

SOUTERRÄNGPLAN

Bibliotek/möjligt sovrum 4
Vitmålade väggar och ekparkett. Plats för stor bokhylla och exemplariskt som läsrum. Förråd finns under trappan och ytterligare förrådsutrymme direkt till vänster om trappan.

Biorum/sovrum 3
Ett rum med en lite tuffare känsla med vita väggar, en svart fondvägg och en vägg i målat tegel. Bioutrustning ingår ej,

Gäst-wc
Klinker i ljus terracotta och vitmålad tapet. Wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp.

Klädkammare
Placerad bredvid gäst-wc med hyllplan och stänger.

Tvättstuga/ spa avdelning
Generöst med yta i detta rum som inrymmer både dusch, jacuzzi (bubbelfunktion oklar), arbetsbänk med tvättho, handdukstork och tvätt pelare bestående utav tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat med vitt kakel och ljust terracotta klinker.

Hobbyrum
Gamla garaget som har gjorts om med egen entré och möjlighet att göra om till ett "vanligt" rum, såsom sovrum, alternativt generationsboende, uthyrningsdel eller för att driva någon form av verksamhet. Vatten och el finns indraget.

Tveka inte att återkomma vid minsta fråga eller fundering!

Renoveringar:
1985 Tilläggsisolering ytterväggar i samband med ombeklädnad till mexitegel i vitt.
1998 Bad/Relax på entréplanet
2003 Isolering glasveranda
2004/2015 Radonfläkt installerades, värdet håller sig under 30Bq, utbytt fläkt 2015.
2005 Installation bergvärme och braskamin.
2006 Flertalet rum som löpande har ytskiktrenoverats.
2011 Renovering av köket inkl vitvaror.
2011 Borttagning av vägg mellan kök/vardagsrum
2012 Ny vattenutkastare
2013 Installation Fiber
2013 Behandling av yttertak för längre livstid
2014 Köksträdgården anlades med goda odlingsmöjligheter.
2015 Terrass framsida anlades
2015 Målning trä och fönster i inglasade verandan
2015 Målning av husgrund
2016 Dränering av nedre trädgårdsmur
2016 Förråd och uthus delvis ommålade

Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2013-12-23 gav ett årsmedelvärdet om mindre än 30 Bq/m3 och därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med souterrängvåning

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 september 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Björkliden 73:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 229 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 175 kr
VA: 2 715 kr
Renhållning: 1 821 kr
Försäkring: 3 518 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 373 000 kr

Summa pantbrev

3 490 000 kr

Tomt

Areal: 1 868 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor, insynsskyddad och trivsam souterrängttomt med gräsyta mestadels på baksidan. Plats för både studsmatta och pool då stora delar av tomten har ett fint solläge. Det fantastiska med tomten är att du har allt att tillgå. Skogen erbjuder svamp och bär, terrasser som omhuldas av grönskan, vackra stenmurar på framsidan, uppställningsplats för många bilar och en fin fasadbelysning om kvällen. Närhet till Järvafältet och vy från tomten mot sjöarna.

På tomten finns bl.a: körsbärsträd, äppleträd, päronträd, jordgubbar, smultron, rabarber och krusbär. Även växter såsom: rhododendron, jasmin, fläder och syrén.

En oerhört trivsam tomt att vistas på som verkligen måste upplevas på plats där grönskan bildar en härlig oas om sommaren utan någon direkt insyn från grannar och med många soliga timmar.

Uthuset på tomten ingår i befintligt skick och i dagsläget så används den som skydd för växter om vintern samt för förvaring av utemöbler och dynor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM5-34/1459

Tillträde

December 2016

Om området

Kallhälls Villastad

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Kallhälls pendeltågsstation ligger i direkt anslutning till centrum varifrån även ett flertal busslinjer utgår. Här finns även en stor infartsparkering. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner. Arlanda flygplats når du på ca 21 min, Bromma ca 15 min, Golfbana Bro-Hof ca 22 min.

Närservice

I centrum finns Folkets hus med biograf och bibliotek samt ett tjugotal affärer, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning. Planer finns på att modernisera centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ecoolista AB
580 m
Hemköp Stäket
860 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ulvsättra Förskola
650 m
Cylinders Förskola
780 m
Kollektivtrafik
Malmvägen
310 m
Trehörningen
320 m
Grundskolor
Ulvsättraskolan
650 m
Kolarängsskolan
820 m
Banker
Swedbank
1,5 km
Swedbank
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Rotebro Golf
3,7 km
Svartinge Golf AB
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kallhälls Ishall
390 m
Bolindervallen Idrottsplats
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Bonäsbadet Mälaren
1,4 km
Kallhällsbadet Mälaren
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte