Högbyvägen 258

Bilder

  • Såld!
  • Ljus lägenhet!
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Balkong i ljuvligt solläge med markis
  • Brf Högby

Högbyvägen 258 , Viksjö , Järfälla

Arkitektonisk unik bostad med extra hög takhöjd, renoverat kök 2013 och balkong med vy mot grönskan. Bostaden erbjuder en härlig rymd där ljuset flödar in. Lugnt område likt en "bullerbyidyll" med radhuskaraktär där vardera huskropp endast består av fyra bostäder. Gångavstånd till skola och lekpark i området.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 678 kr inkl vatten och kabel-TV, exkl värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
52
Byggår:
1998
Driftskostnad:
996 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna underbara lägenhet med radhuskaraktär där hela familjen kommer stortrivas! Bostaden erbjuder en underbar hög takhöjd, nyrenoverat kök från 2013 och insynsskyddad balkong mot grönskan. Detta område är verkligen en egen liten oas för dig som vill ha lugn och ro men på ca 30 min vara i pulsen i Sthlm City.

Entré:
En trappa leder upp till bostaden, belägen en våning upp, och ger plats för en café grupp utanför entrédörren.

Hall:
I hallen kan du få plats att hänga av dina kläder och ställa skorna på avsedd plats direkt till höger, för ytterligare förvaring finns en klädkammare i anslutning, även den med hög takhöjd. Hallen mynnar ut i en härligt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ekparkett och ljusa väggar.

Kök:
Renoverat 2013 med snickerier i vitt, rostfria beslag, bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan och diskho i rostfritt. Maskinell utrustning som erbjuds är: Kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Funktionellt kök med goda arbets- och avställningsytor. Matplats för 6 personer vid fönster för trivsamt ljusinsläpp. Utgång till balkong.

Balkong:
Möblerbar balkong med sol hela dagen och med utsikt mot den härliga grönskan. Den goda möblerbarheten gör balkongen till ett insynsskyddat extra rum att vistas i om sommaren. Markis finns för de varmaste dagarna. Utgång från köket.

Vardagsrum:
Bostadens hjärta finns i detta rum med dess generösa ytor och fantastiska ljusinsläpp genom flertalet fönster. Här kan du slå dig ner i soffan och njuta av grönskan utanför. Plats för både tv-möbel och sällskapsdel. Ekparkett samt ljusa väggar. Här är verkligen rummet att bara slå sig till ro och njuta i, centralt beläget i bostaden och i en öppen planlösning med köket och matplatsen vilket skapar trivsamma sociala ytor. Även här är takhöjden slående, en oerhörd rymd och härligt ljus skapas i detta fina rum!

Sovrum 1:
Gott om plats för både dubbelsäng med sängbord. Garderober med skjutdörrar ingår i köpet. Högre takhöjd, ljusmålade väggar och ekparkett på golvet.

Sovrum 2:
Kan användas som gästrum, arbetsrum eller sovrum. Loftsänglösning för att skapa bättre plats i rummet och utnyttja takhöjden, lämpar sig utmärkt som barnrum. Ekparkett och ljusa väggar.

Klädkammare:
Perfekt för klädförvaring, förråd finns även i separat byggnad utanför bostaden. Frånluftsvärmepumpen är placerad här, från 2017 (Service och byte ansvarar föreningen för)

Badrum:
Kakel på väggen och våtrumsmatta på golvet. Yteffektivt badrum med wc-stol, handfat, spegelskåp, bubbelbadkar, tvättmaskin samt förvaringsskåp. Vädringsfönster.

Övrigt:
-24 av föreningens lägenheter tillskapades genom en ombyggnad av delar av Högbyskolan och övriga 32 lägenheterna uppfördes 1998-99 av PEAB. Denna är byggd av PEAB 1999.
-Ett rymligt förråd om ca 8 kvm tillhörande lägenheten finns strax intill huset. Hyllor i förrådet ingår.
-Föreningen har 52 carports och 8 bilplatser. Separat kö.
-Föreningen erbjuder bredbandsuppkoppling genom ComHem och Bredbandsbolaget.
-I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg.

Tack för besöket!

VIKTIG INFORMATION:
Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisningar samt stadgar och övriga handlingar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom ekonomisk plan och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 678 kr inkl vatten och kabel-TV, exkl värme

Driftskostnad

11 962 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 9 850 kr
Försäkring: 2 112 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I uppvärmningen ingår även hushållselen.

Andel i föreningen

1,9262%

Andel av årsavgiften

1,9262%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus i 2-plan

Byggnadsår

1998

Energideklaration

Utförd.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:596

Förening

Namn

Brf Högby

Om föreningen

Brf Högby består av 56 bostadsrätter, 24 av dessa tillskapades genom en ombyggnad av delar av Högbyskolan och de övriga 32 lägenheterna uppfördes 1998-99 av Peab. Föreningen erbjuder 52 carports och 8 bilplatser.

Allmänt om föreningen:
Brf Högby förvaltas av HSB Norra StorStockholm.
I månadsavgiften ingår försäkringsbolagens bostadsrättstillägg så detta behöver inte tecknas av ägaren. Medlemsavgift tas ut med 500 kr/ägare av HSB. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1%/ lån i de fall köparen pantsätter lägenheten för upptagande av lån.

Föreningen erbjuder bredbandsuppkoppling genom ComHem och Bredbandsbolaget.

Avgiftsförändringar:
Avgiften för 2016 höjs med 2%
Ingen avgiftshöjning för 2017.

Parkering:
Carport finns att hyra för 250kr/mån. Kösystem, kontakta HSB för aktuell köstatus nr. 010- 442 50 00

Utförda renoveringar:

2013 genomfördes:
- byte av panel på trappsidor,
- reparation av överhäng/undertak i gula och gråa områdena
- upprustning av lekplats och OVK-kontroll.

2014 renoverades taken med ny papp och läkt.

2016 genomfördes:
Byte av 4 värmepannor
Byte av hängrännor på de grå husen samt förråden i grå området
Samtlig yttre belysning har bytts ut och ersatts med LED belysning.
Målning av soprum samt förråd och förrådsdörrar i grå området
Tilläggsisolering vindar på de grå husen

Med reservation för eventuella ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
830 m
Norrbacka Livs
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,4 km
Stockholm Quality Outlet
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Högby Förskola
240 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Råsten
360 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
1,6 km
Grundskolor
Högbyskolan
210 m
Viksjöskolan
740 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
1,7 km
Kvarnskolan
1,8 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
2,1 km
Banker
Swedbank
760 m
Nordea Bank AB
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2,2 km
Hässelby Golfklubb
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
870 m
Viksjövallen
910 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte