190

Södermalm - Katarina, STOCKHOLM

Hallandsgatan 32, 1 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,247 inkl VA, värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea76 kvm
Våning1 (hiss finns)
Byggår1927

Unik 3:a med radhuskänsla vid Rosenlundsparken. Gavelläge i suterräng med stor altan mot den fantastiska innergården som är belägen i ett soligt läge. Lägenheten karaktäriseras av genomgående detaljer från byggnadsåret, det fantastiska nyrenoverade köket med carraramarmor och burspråk, rymliga sovrum och badrum med tvättmaskin.

Om området

Området runt Allhelgonakyrkan andas sann Södermalmscharm med populära platser. Otroligt promenadvänliga kvarter med flera parker. Ett lugnt och barnvänligt område där du samtidigt har närhet till pulsen vid Mariatorget, Mosebacke, Medborgarplatsen och Nytorget. Populära restauranger och barer i området såsom Greasy Spoon på Tjärhovsgatan som erbjuder en av Söders bästa brunch, samt veganska Hermans på Fjällgatan som ligger ovanför Fotografiska museet.

Kommunikation

Goda kommunikationer med närhet till både Medborgarplatsen och Skanstull med T-banans gröna linje, samt Mariatorget med T-banans röda linje. Södra station ligger 600 meter ifrån lägenheten där pendeltåget går. Ringvägen och Folkungagatan trafikerar flera busslinjer som bl.a. buss nr 2, 3, 53 och 76.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. välsorterade ICA Supermarket i Ringen centrum samt Coop Nära på Grindsgatan. Under hösten 2020 öppnar dessutom en ny ICA Kvantum bara tvärs över på korsningen Magnus Ladulåsgatan/Swedenborgsgatan. Här finns också mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer, gym, butiker samt all tänkbar närservice. Både förskola och gymnasieskola finns i området.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2019
Energideklaration
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré/Hall:
Redan i hallen möts ni av vackra detaljer från byggnadsåret såsom, generös takhöjd och fiskbensparkett som fortsätter in i lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning på den charmiga hatthyllan samt ytterligare förvaring i form av en garderob intill entrén.

Sovrum 1:
Rymligt rum med gott om plats för större dubbelsäng och sängbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av flera garderober längs med ena väggen och i ett otroligt vackert och välbevarat serveringsskåp. På golvet ligger furutiljor från byggnadsåret.

Sovrum 2:
Charmigt sovrum där det även där finns plats för större dubbelsäng. Här finns ett bevarat skåp och inbyggda garderober med gott om plats för förvaring. På golvet ligger det furutiljor med en härlig heltäckningsmatta över.

Badrum:
Badrummet har helkaklade väggar ock klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, dusch, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp och tvättmaskin.

Kök:
En fantastisk del av lägenheten med naturlig plats för större matbord för ca 6-8 personer intill det vackra burspråket. Köket har stora arbetsytor på bänkskivan av carraramarmor och gott om förvaring i skåpen. Bänkskivan smälter fint in med den gråa tonen på luckorna och mässingsdetaljerna som ger köket en extra lyxig känsla. Den maskinella utrusningen består av integrerad kyl och frys, fläkt, diskmaskin, induktionshäll och ugn.

Vardagsrum:
Spatiöst rum med fantastiska pardörrar mot innergården. Rummet är lättmöblerat med gott om plats för soffgrupp som annat möblemang. Från rummet nås en rymlig garderob.

Altan:
Från pardörrar nås altanen med trappor ner mot föreningens grönskande innergård. Här finns gott om plats för utemöbler och växtligheter för den med gröna fingrar. Från altanen kan solen avnjutas under större delen av dagen.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
Antal rum
3 rum
Boarea
76 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,247 inkl VA, värme
Byggnad
Byggnadstyp
20-talshus
Byggnadsår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/21/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
179 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Vågskivan 21
Om föreningen
Fastigheten ligger j Stockholms kommun, stadsdel Södermalm och har beteckningen Vågskivan 21.
Föreningens hus på Hallandsgatan 32 består av 14 bostadsrättslägenheter med en total yta om 890 kvm. Lägenhetsfördelningen är enligt följande:
2 st 1:or, 7 st 2:or, 4 st 3:or samt 1 st 4:a.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
14
Tv och bredband
Kabel-tv via ComHem.
Fibernät för bredband, 159 kr/mån
Parkering
Föreningen förfogar över fem p-platser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Kostnaden ligger i dagsläget på 1300 kr/månaden.

För övrigt hänvisas till boendeparkering på gatorna.
Renoveringar
2001 Elstambyte
2002 Rörstambyte
2002 Omputsning av fasad
2002 Renovering av balkonger
2003 Nyinstallation handikappshiss
2008 Iordningställande av p-platser
2013 Spolning av stammar under källarplan
2013 Stambyte på delar av avloppssystem
2014 Relining av avloppssystem
2015 Målning av fönster, balkongräcken och källardörrar
2018-2019 Hissinstallation
2019 Terrass/altan byggdes för lgh 1001 och 1002.
2019 Fiberinstallation
Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi med en låg belåning per kvm boyta. Här följer några nyckeltal för 2019:
Kassa och bank: 460 992 kr
Lån per kvm bostadsyta: 5 543 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minsta andel minst 25%
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Övrigt
Föreningen har inga gemensamutrymmen.

Karta

Södermalm - Katarina STOCKHOLM

Hallandsgatan 32, 1 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg