190

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Brännkyrkagatan 66, 3 tr

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea38 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1306/0219
Byggår1964

Välplanerad 2:a i genomgående gott skick med stor balkong där eftermiddagssolen kan avnjutas. Här bor man alldeles intill Mariatorget med trendiga restauranger, butiker och fantastiska promenadstråk längs Söder Mälarstrand eller på Mariaberget. Solid förening med garage i huset!

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Goda kommunikationer med T-banans röda linje vid Mariatorget, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. De mysiga kvarteren runt om Mariatorget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Trivselregler
Information om balkongrenovering
Årsredovisning 2018
Energideklaration
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
38 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/13/2020
Energiprestanda primärenergital
98 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Redan i hallen välkomnas ni av ett trägolv som fortsätter in i hela lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning intill entrén och goda förvaringsmöjligheter i form av flera garderober.

Sovrum:
Rymligt sovrum med stort fönster mot den välskötta innergården. Här finns gott om plats för större dubbelsäng och annat möblemang.

Vardagsrum:
Ljust och luftigt rum med lättmöblerade ytor som rymmer soffa, mediamöbler och matbord. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med plats för utemöbler och härlig eftermiddagssol.

Kök:
Välplanerat kök med bra förvaring bakom stilrent vita luckor och arbetsytor på bänkskivan. Den maskinella utrustningen i köket består av en kyl/frys spis/ugn och fläkt. I köket finns även ett fönster för ljusinsläpp.

Badrum:
Fräscht badrum med helkaklade vita väggar och grått klinkergolv. Här finns WC, dusch, handfat, spegelskåp, handduksvärmare och tvättmaskin. Badrummet stambyttes 2018.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
Brf Leporiden 1
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Leporiden 1 består av två hus med entréer från Brännkyrkagatan 66, Ludvigsbergsgatan 1-7 samt Gamla Lundagatan 1. Föreningens fastighet förvärvades år 2010 och består av 100 lägenheter och 13 lokaler med en total lägenhetsyta om 6854 kvm samt en total lokalyta om 2410 kvm. 85 bostäder är upplåtna med bostadsrätt och 15 bostäder är upplåtna med hyresrätt, varav de senare är en stor dold, framtida kapitaltillgång. Fastighetens byggnader är uppförda 1964. Föreningen äger inte marken utan den upplåts av Stockholms stad via tomträtt.
Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://leporiden1.bostadsratterna.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En gemensam innergård finns mellan husen på Ludvigsbergsgatan och är mer likt en park med sittgrupper, promenadvägar, gräsmattor och grönska. Gården gränsar mot en stor lekplats med bland annat en plaskdamm. Tvättstuga finns som är belägen på Gamla Lundagatan 1. Cykelförråd finns på olika platser i huset.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
100
Varav hyreslägenheter
15
Antal lokaler i föreningen
13
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Comhem. Bredband med en hastighet om 250 Mbit ingår i månadsavgiften. Även IP-telefoni via ComHem ingår i avgiften. Fiber har dragits in i fastigheten men inte till enskilda lägenheter. Kabel-tv ingår i avgiften.
Parkering
Det finns 20 st. parkeringsplatser varav samtliga hyrs ut till de boende. I dagsläget är det något års kötid. Månadsavgift för garageplats uppgår till ca 1300 kr.
Renoveringar
2017 Underhåll av värme och ventilation
2017 Hissbyte och portrenovering Brännkyrkagatan 66
2016, Takunderhåll, upprustning gård, energiförbättrande åtgärder
2016 Stambyte, hissbyte och reparation, lägenhetsreparationer
2015 Stambyte, hissbyte och reparation, lägenhetsreparationer
2014 Stambyte, fasadrenovering, fönsterbyten, renovering våtrum
2013 Förbättring av värmesystem, Ommålning av portar och dörrar mot gatan samt byte av portelefonsystem.
2012 Fönsterbyte till 3-glas.
2011 Låsbyte, upprustning av gården

Kommande renoveringar:
Renovering av balkonger är kommande och planeras finansieras via egna medel och inte via avgiftshöjningar. läs mer på: http://leporiden1.bostadsratterna.se/nyheter/inmatning-av-balkonger.

Utredning om installation av bergvärme samt installation av fiber har varit pågående men är just nu lagt på is då föreningen fokuserar på balkongprojektet.
Ekonomi
Nyckeltal för 2019
Lån per kvm bostadrättsyta 5 642 kr
Kassa och bank 9 274 752 kr
Långfristiga skulder 38 600 000 kr

Finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-09-18)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Tomten ägs inte av föreningen utan man hyr marken av Stockholms stad genom ett tomträttsavtal. Avgiften är för närvarande 1.020.500 kr. per år och gäller till och med år 2024.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Det finns förråd att hyra i föreningen som kostar mellan 300-550 kr i månaden beroende på storlek (2,5-5 kvm) och säkerhetsnivån (hönsnät eller riktiga galler).

Karta

Södermalm - Mariatorget Stockholm

Brännkyrkagatan 66, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg