Hornsgatan 107, 3 tr

Bilder

Utgångspris

3 475 000 kr

Bevaka slutpriset

Hornsgatan 107, 3 tr , Södermalm Hornstull , Stockholm

Fantastisk 2:a med balkong i högt söderläge, låg avgift och genomgående fräsch standard på interiören. Lägenheten har inga fönster mot loftgången! Genomgående ljus och belägen i ett insynsskyddat läge med trevlig utsikt från balkongen och fönstren. Välkomna att stormtrivas i expansiva Hornstull!

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 494 kr inkl värme, va, bredband fiber 100 Mbit/s via Ownit, kabel-tv (ComHem grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1967
Driftskostnad:
325 kr/månad
Utgångspris:
3 475 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade 2:a med balkong i högt och insynsskyddat söderläge! Lägenheten erbjuder genomgående hög standard, och mycket generöst med förvaring. Här bor ni längst bort i "loftgångslängan", och har alltså inga fönster mot loftgången(!). Välskött förening med låg avgift, i expansiva Hornstull med goda kommunikationsmöjligheter!

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av hatthylla, samt plats för skoställ. Här sitter också tre stora garderober för praktisk förvaring. Lägenhetens golv täcks genomgående av snyggt laminatgolv, och direkt slås ni av det enorma ljusinsläppet i lägenheten tack vare dess höga läge i huset.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med gott om utrymme för möblemang av soffgrupp med soffbord och tv-bänk, samt en rejäl yta för matplats invid det enorma fönsterpartiet som berikar rummet med ljus. Här finns också tre inbyggda garderober för smidig förvaring. Från vardagsrummet nås den fantastiska inglasade balkongen med trätrall, belägen i högt, lugnt och soligt söderläge. Här finns utrymme för balkongmöblemang där ni kan avnjuta solskenet större delen av dagen under sommartid, i ett trevligt insynsskyddat läge.

KÖK
Trevligt kök utrustat med allt ni behöver såsom diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys, samt generöst med förvaringsmöjligheter bakom de alla vita skåpluckorna. Ovanför den praktiska arbetsbänken i trä sitter stilrent kakel. Invid köksdelen finns yta för ett mindre matbord med stolar, och hit flödar ljuset tack vare de stora fönstren mot balkongen.

SOVRUM
Stort sovrum med gott om plats för en stor säng med tillhörande sängbord, samt en mindre arbetshörna för de som önskar. I sovrummet står en stor garderobsdel för praktisk klädförvaring.

BADRUM
Ljust och fräscht badrum med mörkgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdörr, handfat med kommod och stort spegelskåp ovan, wc-stol, samt är här förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Pris

3 475 000 kr Utgångspris

Avgift

2 494 kr inkl värme, va, bredband fiber 100 Mbit/s via Ownit, kabel-tv (ComHem grundutbud)

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,2822%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1967

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Drakenberg 12

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Draken 12

Om föreningen

Husen i Brf Draken 12 ritades av arkitekten Lars Bryde och uppfördes 1967. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. De föreningsägda 32 hyreslägenheternas totalyta uppgår till cirka 2395 kvm och dess värde utgör föreningens ekonomiska ryggrad med en stark balansräkning som följd.

Total boarea uppgår till 23.907 kvm och total lokalarea uppgår till 1672 kvm.

Föreningen har en egen fastighetsskötare vilket många av medlemmarna uppskattar. Se gärna föreningens mycket informativa hemsida, www.brfdraken12.se.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

300

Antal hyresrätter

33

Antal lokaler i föreningen

22

TV och Bredband

Ett fibernät är indraget i fastigheten, leverantör Ownit. Kostnaden för bredband och abonnemangskostnad för IP-telefoni ingår i avgiften. Det finns även möjlighet till IP-tv via fibernätet men ComHem finns kvar som alternativ för kabel-tv och bredband.

Parkering

Boendeparkering i större delen av närområdet. Garage finns att hyra i samma kvarter.

Renoveringar

2005 Lades taken om.
2008-2009 Renoverades fasad samt balkonger.
2010 Värmeväxlare och styrutrustning i fjärrvärmeundercentralen byttes ut.
2010 Hissmaskiner har bytts ut successivt.
2010-2011 Genomfördes installation av elektroniskt låssystem.
2011 Tilläggsisolerades tak samt tak på hus C lades om.
2011 Byggdes två lokaler om till tre lägenheter.
2012 Åtgärdades dagvattenledningar i gatan.
2014 Festlokalen flyttades och blev betydligt snyggare och framförallt funktionellare.
2014 - 2015 Upprustning av trappuppgångar, korridorer och källare.
2015 Ytskiktsrenovering av trapphus och portar samt ny modern belysning.
2015 Byggnation av två nya gästlägenheter.

Pågående renoveringar
Föreningens vision är att upplevas som den mest välskötta och trivsamma bostadsrättsföreningen med 60-talskänsla i Stockholms innerstad. Föreningen arbetar därför efter en långsiktig underhållsplan. Alla genomförda och även kommande underhållsarbeten finns det ekonomiska medel avsatta för.

Våren 2018 finns inga stambyten planerade inom överskådlig framtid. Renoveringar av badrum, toaletter och kök skall alltid göras enligt föreningens renoveringsregler vilket - om det är badrum med originalinredning - dessutom skall göras inom nära tid från lägenhetsköp.

Ekonomi

Brf Draken 12 är en äkta förening med stabil ekonomi.
Nedan följer några nyckeltal från år 2016:
Årsavgift per kvm. boyta: 525 kr.
Lån per kvm. boyta: 2928 kr.
Soliditet: 83%
Likviditet: 260%

Avgiften sänktes med 5% från 1 april.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet med en minsta andel om 10%.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar tomträtten och erlägger tomträttsavgäld årligen. Nuvarande avgäld är förhandlad fram till år 2027.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Denna stora och trevliga förening har ett bra engagemang och erbjuder sina medlemmar allt som önskas kan. Föreningens område och de gårdar som finns mellan husen är mycket trivsamma och de har satsat mycket på att göra det barnvänligt. Flera uteplatser finns med grillmöjligheter för de stora och lekplatser samt lekstuga för de små som används ofta och är mycket uppskattade. Det finns även plommonträd och bärbuskar, planteringar och lekplatser.

I fastigheten finns det flera tvättstugor med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. Det finns även barnvagnsrum samt flera cykelrum. På Drakenbergsgatan 2 finns det en nyrenoverad festlokal som man kan hyra. I festlokalen ryms ca 40 sittande personer, det finns porslin samt ett pentry. För långväga gäster finns det tre övernattningslägenheter. I varje lägenhet finns fyra sängplatser och dusch som man kan hyra för en kostnad om ca 450:-/natt. På Drakenbergsgatan 3 finns det ett hobbyrum med en basuppsättning av verktyg som man kan ha nytta av då man jobbar med sin lägenhet. Vid parkeringsområdet finns det en återvinningsstation för mindre grovsopor, elprodukter, glödlampor, tidningar etc. Föreningen har en expedition på Drakenbergsgatan 3 som är bemannad dagligen.

Om området

Södermalm Hornstull

Trendiga Hornstull är ett expansivt område som kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat har en stor galleria med butiker, trevliga restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice byggts för att öka bekvämligheten för de boende i området. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter runtom på Långholmen, i det anrika badhuset Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand, i Tantolunden samt på Reimersholme. Här erbjuds också Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull samt flera busslinjer, såsom 4, 54, 66 och 77 i närheten. Flygbuss till Arlanda passerar numera också Hornstull. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även de trevliga restaurangerna Tjoget, Käk (som även har ett samarbete med populära krogen Judit & Bertil på Bergsunds strand) och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Nere vid vattnet finns även Debaser Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann Söder-anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken. Några kvarter bort hittar du två av Södermalms bättre restauranger; Nhu's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho´s, en kinakrog som höjer sig över mängden. Missa inte heller italienska caféet Caffe Dello Sport, Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Högalid
120 m
Matmarknaden Högalid AB
120 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,3 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Wilmeralda Förskola
30 m
Parkleken Drakens Öppna förskola
130 m
Kollektivtrafik
Varvsgatan (på Hornsgatan)
60 m
Hornstull
200 m
Grundskolor
Svenska för Invandrare S F I-SKOLAN
220 m
Lundaskolan
310 m
Gymnasium
Globala Gymnasiet
310 m
Sofiaängen Behandling & Skola
570 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för Kreativ Datavetenskap
340 m
Swerights
410 m
Banker
Handelsbanken Högalid
40 m
Nordea Bank AB
800 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
1,5 km
Golfbaren Sverige AB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Zinkensdamms Idrottsplats
510 m
Zinkensdamms IP
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Tantolunden
500 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
660 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Magnus Persson för mer information!

Magnus Persson

Magnus Persson

Stockholm Södermalm / Gamla stan

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-043 99 89

magnus.persson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte