230
MEDD6CA7D88FAAE4D968F1C87DB3AD6A89D

Snygg villa på stor, barnvänlig och solig tomt!Djurdalsvägen 8 Barnvik, Djurhamn

Klarlagt

Barnvik, Djurhamn

Djurdalsvägen 8


PRIS (som utgångsbud)4 350 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

92 kvm

BIAREA

29 kvm

TOMTAREA

3 989 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

3 927 kr/månad

PRIS

4 350 000 kr som utgångsbud

Snygg villa på stor, barnvänlig och solig tomt!

I populära Barnvik ligger denna välplanerade enplansvilla. Genom åren har huset genomgått en omfattande utbyggnad och renovering och fungerar fint så väl som fritidshus som permanentboende. Vid renoveringen har inget lämnats åt slumpen utan familjen har tänkt till in i minsta detalj. Huset har modern sober färgsättning och snygga detaljer så som platsbyggda sängar och förvaring. Här bjuds trevliga öppna ytor och mysfaktor som öppen spis. Gäststuga / förråd finns och gott om avställningsyta för bilar och båtar. Tomten ligger upphöjt och insynsskyddat med en soldränkt terrass. Ett idealiskt läge för solpaneler på taket.
Man bor nära till hav, badsjö och egen båtplats. Bra kommunikationer till stan.
Besiktningsprotokoll kommer under v 47.
Kontakta mäklare vid frågor.
Välkomna på visning!

Bilder

MEDD6CA7D88FAAE4D968F1C87DB3AD6A89D
MED0E8F6F5ACA8C4F7CA509FF021AF2D1B0
MED5334667572D94AF99C8BF4D6ECC6A3B3
MEDC93C4697DD424AA7B43CA3528767F74D
MEDED6CF0E97CB34AF2BD888FB3070E61A6

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

92 kvm

BIAREA

29 kvm

TOMTAREA

3 989 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

3 927 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

Välkommen att flytta in i detta ljusa stilrena hus avsett för såväl fritids- som permanentbruk. Ytorna är väl nyttjade och bjuder på öppna sällskapsytor, kök med generös matplats, fyra sovrum, badrum med dusch och enkel tvättstuga med wc.

Villan / huset bjuder på härligt ljusinsläpp från de många fönsterpartierna och har två utgångar till det stora nylagda altandäcket om ca 100 kvm som löper längs huset.
Hela huset har slitstarkt, grått laminatgolv (Pergo) av högsta kvalitet, vitmålade väggar samt vitmålat tak. Till stora delar av innertaket har gjorts snett samt påkostats med träpanel som varsamt vitmålats och flertalet spotlights lyser upp rummen. Alla sovrum är utrustade med element. Allt för bästa boendekomfort.
Tomten är ett paradis för barn att leka och utvecklas vid. Nuvarande ägare har byggt fina lekhus till barnen och husdjur har även de egna hus. Den stora tomten har gott om uppställningsytor för bilar och båtar. Det finns gäststuga - perfekt om man får besök av familj och vänner.
Djurdalsvägen 8 är ett underbart boende i idylliska Barnvik!

ENTRÉ

Mycket ljus, snygg ingång / hall med spröjsade fönster och platsbyggd förvaring. Hallen har i denna fastighet en mycket praktisk funktion, en praktisk sluss till det öppna ljusa köket. Golvet har svart kakel och är försett med skön golvvärme. Det finns gott om förvaringsutrymme att hänga av sig vid. Vacker detalj är murstocken som snyggt kommer fram med sina röda tegelstenar. I hallen når man tvättstugan med wc.

WC TVÄTTSTUGA

Snygg, enkel och praktisk tvättstuga i anslutning till entré och trädgård med wc och handfat. Rummet är utrustat med kombi tvättmaskin och golvvärme. Utrymme för torktumlare finns men ej installerat.

KÖK

Stilrent stort klassiskt kök från Epoq med grå luckor, svart laminat bänkskiva samt trendigt microcement på väggarna. Fönster är njutningsbart placerade ovan bänkskiva och ho med vy ut över naturen. I köket finns gott om plats för matbord och rikligt med förvaring i lådor och skåp. Hög mysfaktor blir det med den vitmålade teglade öppna spisen och murstocken. För kuriosa så är nästan det, det enda som bibehållits från originalhuset. Kaminen bidrar till ökad värme och mysfaktor. Ny Keddy braskassett har installerats 2015.

VARDAGSRUM

Snyggt fräscht, ljust och perfekt i storlek är vardagsrummet med högt snedtak och öppna ytor mot kök. Rummet har plats för soffgrupp och här har man tänkt minimalistiskt och platsbyggt en bokhylla i grått för tv och förvaring. Från vardagsrummet ser man över till köket och kan även då njuta av kaminen. Praktiskt är med altandörr i rummet som tar en ut mot altanen vilket sommartid skapar dubbelt så stort vardagsrum.

SOVRUM

Master bedroom är ljust och luftigt med högt snedtak och fönster i två väderstreck. Här finns en snygg enkel garderobslösning och plats för dubbelsäng.

BADRUM

Ljust, smakfullt badrum med fönster samt kakel och klinker med golvvärme. Avskilt duschutrymme med platsbyggd inkaklad duschvägg. WC, handdukstork, fläkt samt extra bred familjeho med kommod under spegelskåp. Allt i ljuvligt vitt.

SOVRUM BARN

Det finns tre identiska praktiska barnrum, två med platsbyggda sängar med skrivbord under sängdelen. Vidare finns ett vanligt rum. Allt väldigt smakfullt ordnat och uppvärms med element.

Om området

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs.

Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen.

Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter och började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarvillor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen.

Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids som permanentboende. Vägarna runt Barnvik är kända som ett lugnt och vackert område!

På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort utbud av klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa.

Det finns gott med kommunikationsmöjligheter till Barnvik i form av direktbuss från Slussen (Buss 434, 433)

Välkommen att trivas i Barnvik!

Ekonomi

EL

28 000 kr

VA

4 000 kr

RENHÅLLNING

3 600 kr

VÄG, SAMF

4 000 kr

SOTNING

700 kr

ÖVRIGT

6 828 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

47 128 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I posten El ligger uppvärmning och på posten övrigt är internet 4G abonnemang med Telenor

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1966

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2012 och 2020

UPPVÄRMNING

Luftvärmepump, element och kamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-11-21

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

135 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

13 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Barnvik 1:73

ÖVRIGA BYGGNADER

Gästhus på ca 23 kvm med två rum. Vitmålade väggar, trägolv och fungerande braskamin. Nytt plåttak på gästhuset 2013.

Förråd ca 6 kvm för förvaring av verktyg och ved.

ÖVRIGT

2022 Ny luftvärmepump
2022 Fasaden och alla foder målas
2021 Ny altan med stort sol / lekdäck ca 100 kvm
2019 Ny uppfart och parkering
2019 Nytt BDT och wc anläggning reningsverk från Actiblock.
2021 Nytt kök märke Epoq och nya vitvaror installeras (ej diskmaskin)
2020-2022 Byter alla fönster utom 3 små fönster
2019-2022 interiört målas väggar, lister samt foder.
2020 Ny isolering i tak i form av lösull.

Fasaden är försedd med utomhusbelysning.
Hela huset har ny el och har tilläggsisolerats av tidigare ägare.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 832 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 513 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 571 000 kr

Tomt

AREAL

3989 kvm

TOMTTYP

Trädgårds/naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1969-04-18)
Byggnadsplan

Barnvik är ett prioriterat förändringsområde (PFO) hos kommunen för att anpassa området för permanentboende. Planarbete bedöms kunna påbörjas efter 2025. Planarbete och VA-utbyggnad i dessa områden kommer i huvudsak att pågå fram till åren 2030–2035.

VATTEN/AVLOPP

Egen djupborrad brunn 40 m. Isolerat pumphus och vintersäkrat vatten in i huset (elkablar i rören). Varmvattenberedaren (100 liter) är placerad bakom huset. Nytt aktivt reningsverk med slamavskiljare på 2,5 kubik,. En helhetslösning från Actiblock. Allt är registrerat och godkänd av kommunen.

TOMTBESKRIVNING

Idealiskt läge på en platå utan insyn. Härlig och ovanligt stor natur/gräsmattetomt på 3989 kvm. Tomten ligger upphöjd i förhållande till vägen vilket gör att den är så gott som helt insynsskyddad. Njut av öppenhet, ljus och vackra skärgårdstallar. Sol i stort sett hela dagen lång.
Egen grusad infart med parkering för upp till fyra bilar. Från parkeringen snirklar sig en grusad gång upp till husen. Gången är fint upplyst med lampor.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Barnvik GA:2 ändamål: Vägar
Last, Avtalsservitut: Fiske, 01-IM4-22/109

Djurdalsvägens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Fastighetsägarna i området har byggt en gemensam brygga (se utpekad plats på kartan). Från bryggan når du Bullandö Marina med dess restauranger och sommarliv på några minuter och kommer likaväl snabbt ut på Kanholmsfjärden med nära tillgång till skärgårdens alla öar som Sandhamn, Möja m.fl. Bryggan är avsedd för samfällighetens medlemmar och man äger sin del av bryggan. Fastighetsägaren äger en del av bryggan och därmed en båtplats (nr 4) ev kan båt ingå i köpet.

Karta

Värmdö Barnvik

Djurdalsvägen 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg