230
MED43C6C443CBC94CD8994097E74E4A3832

Idylliskt radhus i gavel med naturen bakom husknuten!Tätorpsvägen 44 Skarpnäck, Skarpnäck

Skarpnäck, Skarpnäck

Tätorpsvägen 44


PRIS (utgångspris)4 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

96 kvm

TOMTAREA

172 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

3 310 kr/månad

PRIS

4 795 000 kr Utgångspris

Idylliskt radhus i gavel med naturen bakom husknuten!

Varmt välkomna till Tätorpsvägen 44!
Här bor ni med ett lugnt, grönskande läge i ett friköpt gavelhus om 96 kvm med uteplats på både fram- och baksida. Huset är perfekt för familjen och ger möjlighet att bygga ytterligare ett rum på ovanvåningen. Bostaden erbjuder generösa sällskapsytor och en välplanerad planlösning där sällskapsdel och sovdel fördelats på två våningar. Både nedervåning och ovanvåning har genomgått en ytskiktsrenovering där nytt golv lagts in och väggarna har målats. Elen har vidare dragits om under 2023

På nedervåningen finns ett stort och socialt kök som rymmer ett större matbord , ett lättmöblerat vardagsrum i anslutning till trädgården, ett av två badrum och tvättstuga.
På övervåningen finns två sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett allrum som kan göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas. Här finns också ett badrum och tillgång till vinden.

Utomhus finns en rejäl altan och en vacker trädgård som omges av buskar och träd. Trädgården ger goda möjligheter för grillkvällar, socialt umgänge och odling. Tillhörande bostaden finns ett förråd i trädgården med plats för trädgårdsredskap och utemöbler.
I samfälligheten ingår grundläggande bekvämligheter såsom tv, uppvärmning, vatten och en garageplats. Externt ansvarar samfälligheten för; sophantering, snöröjning samt underhåll av byggnader och lekplatser. Läs mer på samfällighetens hemsida.

Här finner du en bostad med ett oslagbart naturnära läge och även nära Skarpnäcks centrum med tunnelbana cirka 750 meter från huset, buss och diverse närservice såsom livsmedelsbutiker, restauranger, kulturhus, bibliotek, apotek, frisör etc. Omtyckta förskolan Molntappen är belägen i radhuslängan och till grundskolan Skarpatorpsskolan är det cirka 650 meter.
Här finns också grönskande områden in på husknuten som Nackareservatet med flera skogsslingor, badsjöar och golfbana. Flatenbadet nås endast en kort cykeltur bort!

Bostaden är förbesiktigad och har en dolda-fel-försäkring.
Ny energibesiktning med betyg C.
Tillhörande garage med laddstation!

Välkommen på visning!

Bilder

MED43C6C443CBC94CD8994097E74E4A3832
MEDF546CF75CCA04FD39A13C34B966DD4EA
MED8CFE4A632C1541CABBFA3D64DF7E9E1C
MEDA647A81A40034C49A0D7563A8182A001
MED9B7232306D684DE0BF225B7ECC25486D

Planritningar

Planritning nedervåning

Planritning övervåning

Alternativ planlösning - övervåning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

96 kvm

TOMTAREA

172 kvm

BYGGÅR

1985

DRIFTSKOSTNAD

3 310 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Hall
Ljus och trevlig hall med en ljusgrå laminatparkett från 2019. Vita väggar och garderob med klädhängare till höger om bostadens entré. Från hallen har du överblick genom nedervåningens ytor ända in till vardagsrummet.

Kök
Trevligt kök från Marbodal med gott om förvaring där man bytt ut vitvarorna för 4 år sedan. Här finns utrymme för ett stort matbord med gott om plats för både familj och vänner. Ljusa väggar och laminatparkett som lagts om 2023. Här ges möjlighet att sätta sin egen prägel och skapa sig sitt drömkök!

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönster och dörr ut mot den trevliga trädgården. Rummet är vitmålat och har även här ljus och fräsch laminatparkett från 2019. Rummet ger plats för en stor soffgrupp, tv-möblemang och ett matbord för ett större sällskap.

WC
På nedervåningen finns bostadens toalett som nås via tvättstugan. Toaletten har en ljus slitstark matta och ljusa väggar, dusch, handfat och spegelskåp samt ett vädringsfönster med ljusinsläpp.

Tvättstuga
Tvättstugan erbjuder gott om utrymme, städskåp, handfat och en tvättbänk med korgar. Tvättmaskin och torktumlare är från 2020 och är i mycket gott skick.

Våning 2.

Allrum / Möjligt sovrum
På våning två möts du av ett allrum med vitmålade väggar och nylagd parkett från 2023. Här har du möjlighet att möblera med soffa och extra tv-rum för barnen eller varför inte som många grannar gjort bygga om till ett stort sovrum, så bostaden får tre sovrum. I allrummet nås bostadens vind.

Sovrum 1
Trevligt sovrum med ljusa väggar och nylagd parkett. Luftigt rum med fönster ut mot det lummiga kvarteret med utsikt över idylliska Skarpnäcks gården. Här finns garderober och möjlighet till en enkelsäng.

Sovrum 2
Det större sovrummet intill har gott om ljusinsläpp och trevlig utsikt. Gott om förvaringsutrymmen och plats för en stor dubbelsäng. Här har väggarna målats i ljus färg och man har även har lagt en parkett.

WC
Ljust och rymligt badrum med ljusrosa väggar och blått golv. Här finns toalett, handfat och badkar samt ett vädringsfönster som släpper in ljus.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Ekonomi

EL

5 820 kr

VÄG, SAMF

28 800 kr

FÖRSÄKRING

5 095 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

39 715 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Samfällighetsavgiften är 2400 kr per månad och i den ingår: uppvärmning genom toppmodern fjärrvärme, parkeringsplats i låst garage med laddbox, sophämtning, ett basutbud av Tele2s TV-kanaler, möjlighet att låna festlokal samt diverse maskiner, verktyg och stegar.
För vatten görs avräkning årsvis och beräknat på medelförbrukningen får man antingen pengar tillbaka eller får betala mer. Nuvarande fastighetsägare brukar få tillbaka.
Fiber finns indraget i huset.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk från- och tilluft

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-09-20

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

123 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

95 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

2 453 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDMUR

Betongbalkar/plintar

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor med underliggande papp

FASTIGHETSBETECKNING

Molnskärmen 57

ÖVRIGT

2018- Nya vitvaror från Electrolux
2019- Ny parkett i laminat i både vardagsrum och hall.
2020- Ny Tvättmaskin och Torktumlare
2020- Målat väggar på nedre plan.
Målat fasad ca 10 år sedan.
2023- Ny parkett på ovanvåningen och i kök
2023 - Dragit om el och jordat

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 120 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 411 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 400 000 kr

Tomt

AREAL

172 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Molntappen GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt

Karta

Stockholm Skarpnäck

Tätorpsvägen 44

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg