190
MED0BC486AAA9874C08B92C3885FD48F95E

Såld!

Ljus och trivsam tvårummare med lugnt läge och balkong!

Bromma Johannesfred, BROMMA

Ståltrådsvägen 38

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,745 Ink värme, VA, kabel - TV, + Fiber
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52.3 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1027
Byggår1945
Driftskostnad544 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

FÖRENINGEN ÄGER MARKEN - SOLIG BALKONG - NYA YTSKIKT

Välplanerat 2,5a om drygt 52 kvm i lugna Johannesfred. Renoverat kök med matplats i köket. Rymligt vardagsrum med balkong i soligt läge. Helkaklat badrum med tvättmaskin och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Belägen i en välskött brf. I avgiften är fiber inkluderat. Mälarens vatten endast 100 m bort. 6 minuters gång väg till tvärbanan. Välkommen!

Om området

Johannesfred är en liten idyll som ligger som en halvö ut i Ulvsundasjön. Området är byggt på 40-talet, men har förtätats och delvis renoverats under slutet av 80-talet. Utmed Ulvsundasjön sträcker den vackra strandpromenaden ut sig. Med en kort promenad finns såväl badmöjligheter som båtklubb. Johannesfred uppskattas mycket för sitt lugna läge med närhet till Mälaren och dess fina promenadstråk.

Kommunikation

Området har en egen tvärbanestation, Johannesfred. Härifrån är det en station (4 min) till Alvik, där tunnelbanans gröna linje nås. Tvärbanan fortsätter sedan mot Sickla udde. Tvärbanan går även norrut mot Sundbyberg och Solna med ändhållplats Solna Station. Närmaste T-bana är blå linjen, station Solna Strand, 10 min promenad eller buss över Huvudstabron.

Tvärkommunikationer är bra med bussar åt alla håll. Buss 110 och 112 tar dig på ca 10 minuter till Alviks Torg med anslutningar till tvärbana, gröna linjen samt bussar. Buss 177 för färd mot Brommaplan/Mälaröarna eller Solna/Djursholm.

Närservice

En mindre livsmedelsbutik finns i området. Pizzeria, samt tobakshandel med post, videouthyrning etc. finns i området. Du har även nära till Bromma Blocks som erbjuder shopping i 3 plan, ca 80 butiker samt restauranger och caféer. Här finns även större livsmedelsbutiker. Även Alviks centrum, Solna Centrum och Brommaplan ligger inom närområdet.
Här finns flera dagis, kommunala och föräldrakooperativ, samt en F-3 skola. Johannesfred tillhör Alviks rektorsområde och för de äldre barnen finns då Alviksskolan en bit bort.

Parkering

Boendeparkering i området. Kostar 300 kr/mån.

Övrigt

För den golfintresserade är det inte långt till Bromma Golf med 9-hålsbana och Driving range.

Bilder

Ljust och trivsamt vardagsrum med utgång till balkong

Solig balkong omgiven av grönska

Genomgående ljusa och fina golv i hela lägenheten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
SOLIG BALKONG - WALK IN CLOSET - NYA YTSKIKT
Välkommen till denna yteffektiva lägenheten i trevliga Johannesfred. Genomgående renoverade ytskikt med ljusa fina golv och vitmålade väggar.
Tidstypiskt kök i vit kulör med vardagslyxen med bla diskmaskin. I köket finns plats för matbord och stolar för minst 4-6 personer. Rymlig hall med väl tilltagen walk-in-closet för riktigt bra förvaring, helkaklat badrum med tvättmaskin samt ett ljust och inbjudande vardagsrum med utgång till solig balkong. Trivsamt sovrum med plats för stor dubbelsäng samt förvaringsmöbler.

Välkommen in!

Praktisk HALL med hatthylla och riktigt bra förvaring i walk-in-closet med praktiskt hyllsystem. Vitmålade väggar samt ljust golv. Från hallen tar vi oss vidare till köket.

Renoverat KÖK med gott om förvaring. Vita skåpluckor och bänkskiva i trä. Över arbetsytorna sitter vitt kakel och belysning under ovanskåpen. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys i rostfritt samt DISKMASKIN. Väggarna går i vitt och på golvet ligger samma golv som hallen vilket ger en enhetlig känsla.

Rymligt SOVRUM med fönster mot gården. Här ryms enkelt en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Vitmålade väggar och ljust golv.

VARDAGSRUMMET: Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljust fint golv. Lättmöblerat med plats för både sittgrupp och matplats.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens BADRUM. Helkaklat och stambytt med duschhörna. Wc, kommod och badrumsskåp samt TVÄTTMASKIN.

Sammanfattningsvis:
En välplanerad lägenhet med praktiska lösningar som ger stora möjligheter för den som flyttar in. Belägen i en mycket stabil brf där fiberuppkoppling inkluderas i månadsavgiften.

Varmt välkomna på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
52.3 kvm
Areakälla
Föreningens lägenhetsregister
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,745 Ink värme, VA, kabel - TV, + Fiber
Driftskostnad
SEK 6,530 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,800
Försäkring
SEK 1,730
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.9274 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/26/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
165 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Nuvarande ägare disponerar två stycken källarförråd, ett vanligt och ett matkällarförråd.
Förening
Namn
Brf Järnheden
Om föreningen
Föreningen bildades 1947 och förvaltar sedan dess fastigheterna Masmästaren 1 och 2 samt Hammarsmedjan 2 i Bromma/Johannesfred. Föreningens nuvarande namn, Bostadsrättsföreningen Järnheden, kom till 1954 efter namnförslag och omröstning bland medlemmarna. Föreningens tre fastigheter omfattar totalt 107 lägenheter och 9 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning. Föreningen äger marken!

I avgiften ingår bredband via Bredbandsbolaget (100/100 Mbit). Även Comhem finns där bostadsrättshavaren själv kan teckna abonnemang för TV/Bredband.

I samband med överlåtelsen debiteras en överlåtelseavgift på 1183 kr som köparen står för. Vid eventuell pantsättning tar föreningen också ut en avgift på 465 kr för låntagaren.

Tvättstugor: Samtliga tre huskroppar har var sin tvättstuga. Vi har tvättmaskiner,
torktumlare, mangel, torkskåp och torkrum i varje hus. För att boka tvättid krävs en
bokningscylinder som man skall kräva att få nycklar till av föregående ägare. Alla bostäder
har en cylinder per lägenhet. Har den tidigare ägaren försummat sina nycklar eller sin
cylinder kan den nya ägaren köpa en cylinder av föreningen genom att kontakta styrelsen.
Inga egna cylindrar får sättas i bokningstavlorna.
Alla medlemmar i föreningen har möjlighet att disponera föreningens hobbyrum,
biljardrum, bastu och övernattningsrum. För att kvittera ut nyckel avlägger man en
deposition som återlämnas när man flyttar eller inte längre vill ha tillgång till respektive
lokal. För att kvittera ut nycklar kontaktas styrelsen via mail efter att signerat de särskilda
villkoren som ställs för respektive lokal.

För mer information besök gärna föreningens hemsida, www.jarnheden.se
Tv och bredband
TV: Föreningen är ansluten till ComHem.
Bredband: Varje lägenhet har indraget bredband som levereras av Telenor. Anslutningen är 100/100 och ingår i medlemsavgiften. Nya medlemmar får själva kontakta Telenor för att registrera sig för att aktivera sitt bredband.
Parkering
Bostadsrättsföreningen har 33 privata parkeringsplatser dit det är separat kö. För närvarande är kötiden ca 2-3 år för att få en plats. Arrendet till parkeringplatserna är 250 kr/månad för en vanlig plats och 350 kr för en parkeringsplats där man nyttjar laddström till sin elbil (elkostnader tillkommer).
Renoveringar
Relining av avloppet i källaren på Ståltrådsvägen 13-25 - 2017.
Relining av stomledningen i källaren på Ståltrådsvägen 32-40 - 2016
Fönstermålning Ståltrådsvägen 42-46 - 2015
Fönstermålning Ståltrådsvägen 32-40 - 2014-2015.
Fönstermålning Ståltrådsvägen 13-25 - några år tidigare än övrig målning.
Fasadrenovering - 2011, 2012 resp 2014.
Ombyggnad lokal - 2011
Radonmätning OK - 2008
Energideklaration - 2007
Säkerhetsdörrar installerade - 2006
Helrenovering av samtliga balkonger - 2004
Ommålning av trapphus - 2001
Stambytt inkl elstigar - 1997-98


Inga planerade avgiftshöjningar under 2020.
Övrigt
Föreningen har även ett hobbyrum där man kan snickra med egna verktyg, ett biljardrum där det även finns en darttavla och en soffgrupp. Vi har även en bastu som kan nyttjas av medlemmar i föreningen. Alla utrymmen har separata nycklar som får kvitteras ut av medlemmar i föreningen efter erlagd deposition. För att kvittera ut nycklar kontaktas styrelsen via mail.

Det finns även ett övernattningsrum som kan bokas av medlemmar mot en avgift (50 kr/dygn söndag-torsdag, 75 kr/dygn fredag-lördag).

Karta

Bromma Johannesfred BROMMA

Ståltrådsvägen 38

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg