230
MEDEABC0FDDD69F48B583923F2167BC45D1

Socialt planerad och insynsfri bostad med stor uteplats och lummigt läge!Smögengatan 20 Björkekärr, GÖTEBORG

Björkekärr, GÖTEBORG

Smögengatan 20


PRIS (utgångspris)2 790 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

611

MÅNADSAVGIFT

3 922 kr

BYGGÅR

2019

PRIS

2 790 000 kr utgångspris

Socialt planerad och insynsfri bostad med stor uteplats och lummigt läge!

Nu har du möjlighet att förvärva en mycket trevlig tvårummare belägen utan insyn och med lummig miljö direkt utanför!

Här bor du i en bostad med en social planlösning, med ett trevligt kök med gott om arbetsytor och fina vitvaror samt med ett stort badrum med egna tvättmöjligheter. Bostaden har en stor uteplats i västerläge där du enkelt möblerar upp både med loungemöbler och matplats om så önskas och detta är en given plats under årets finare dagar i en rofylld miljö.

Bostaden är belägen i en trygg HSB-förening och med goda kommunikationer in till city. I det direkta närområdet finner vi flera härliga grönområden exempelvis Stabbeparken och du har även gångavstång till Härlanda Tjärns trevliga badplats.

Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

Bilder

MEDEABC0FDDD69F48B583923F2167BC45D1
MEDAD229D5D0B0C4B5F93E19CFF7ACA5DB7
MED47B20266711F407086F133BD3A7C45AD
MED4AF6F32B88D7491AB42D3CAC0FF5CD58
MED467B64BEE28744A08C81CA7723E91C3E

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

LÄGENHETSNUMMER

611

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 922 kr

BYGGÅR

2019

PRIS

2 790 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

HALL

Innanför dörren möts vi av en generös hall med plats för naturlig avhängning direkt till höger och ytterligare förvaringsmöjligheter erbjuds i en inbyggd garderob. Hela bostaden genomsyras av vitmålade väggar som ger ett fräscht intryck och golven är belagda med fin ekparkett, förutom här i hallen där det ligger praktisk klinkergolv som är enkelt att hålla rent. Vi tar höger i hallen och går ut i köket.

KÖK

Från hallen når vi resterande delar av bostaden och vi vandrar först ut i bostadens kök. Detta kök har en stilren inredning från Marbodal med kvalitativa vitvaror ifrån Siemens. Snickerierna i form av luckor och lådor går i sobert vitt och ovanför arbetsbänken i ljusgrå laminat sitter ett vitt kakel. Ovan arbetsytan i köket finner vi dimbara spotlights och här finns flera strategiskt placerade eluttag. Utrustningen i köket består av fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad mikro, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin som underlättar vardagen. I bostadens köksdel ryms enkelt ett matbord för flera personer och köket har en social och öppen planlösning i anknytning till vardagsrumsdelen.

VARDAGSRUM

Bostadens vardagsrum är rymligt och det upplevs ljust och trivsamt tack vare de stora fönsterpartiet som vetter ut mot den stora uteplatsen. Rummet ger utrymmer för soffgrupp med tillhörande soffbord och extra möblemang om så önskas. Från detta rum tar vi dörren ut till bostadens rogivande uteplats.

UTEPLATS

Uteplatsen är belägen i trevligt västerläge och här finner vi solen under stora delar av eftermiddagen. Golvet är belagt med en praktiskt trätrall och uteplatsen kan enkelt möbleras med både loungegrupp och en matplats om så önskas. En stor del av altanen är under tak så man kan sitta ute även i sommarregnet och det finns även ett godkännande för inglasning likt de lösningar som idag återfinns hos vissa av grannarna. Detta är en given plats under årets finare dagar och här sitter du utan insyn i en lummig miljö.

SOVRUM

Från vardagsrummet når vi bostadens sovrum. Sovrummet är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. En rymlig skjutdörrsgarderob ger dig bra gott om förvaring av dina kläder och sovrummet ligger insynsfritt men ändå med flera fönster och vacker fönsterbänk i sten som kan dekoreras med grönskande växter.

BADRUM

Ett tidlöst badrum som pryds av helkaklade väggar i vitt och ett ljusgrått klinkergolv med härlig golvvärme. Inredningen består av en wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med böjd, vikbar dörr i glas. Här finns också en praktisk tvättsektion med arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och rymliga förvaringsskåp. I taket sitter inbyggda spotlights med dimmerfunktion som ger ett behagligt ljus.

Om området

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,5876 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,6028 %

Ekonomi

EL

2 580 kr

VA

2 388 kr

FÖRSÄKRING

1 580 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 548 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Driftskostnaderna är enbart en uppskattning och kan variera med avtal och förbrukning.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

743 663 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2019

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-06-26

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

75 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB BRF Torpaterrassen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

125

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

I HSB Brf Torpaterassen finns 125 st lägenheter fördelade på 10 hus med storlekar från 2 - 4 rok. Föreningen registrerades på bolagsverket 2013 och påbörjade byggnationen 2017 och hade inflytt i första etappen i oktober 2019.

Husen kläs av en vacker tegelfasad som smälter in i omgivningen och ligger i varierande höjder, belägna i en sluttning i natursköna Björkekärr.
I Brf Torpaterrassen utrustas fastigheterna i den nedre raden med sedumtak och den övre raden med solceller för ett grönare tänk.

Gårdsplats/innergård
Mellan husen finns flera gemensamma platser med bänkar och bord.
I området har det även uppförts lekplats och liknande miljöer för alla barn att nyttja.

Gemensamma lokaler
Till varje lägenhet upplåts ett källarförråd.

I källaren finner ni även 2 stycken gemensamma tvättstugor samt flertal cykelrum.

Ett övernattningsrum finns för föreningens medlemmar att boka för övernattande vänner. Det finns även en gemensamhetslokal med uteplats som kan hyras av föreningens medlemmar samt nyttjas för styrelse- och föreningsmöten.

För mer information gå in på:
https://www.hsb.se/goteborg/sok-boende/projekt/?projektlan=vastra-gotaland&projektkommun=goteborg&projektnamn=torpaterrassen

TV OCH BREDBAND

Bredband via fiber, IP-telefoni och tv från Telia.

PARKERING

I föreningen finns 75 garageplatser samt 19 parkeringsplatser utomhus att hyra.
Garaget nås med hiss från husen och ligger i källarplan. Det finns endast möjlighet att hyra en p-plats per hushåll. Kostnad för p-plats i garage är 1250 kr/månad, parkeringsplats med laddmöjligheter kostar 1350 kr/månad och utomhusparkering kostar 450 kr/månad.

Karta

Göteborg Björkekärr

Smögengatan 20

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg