KarriärOm oss
190
MED80A1B9FB5FAA492DB45A0C18A6683F0B

En totalrenoverad enplansvilla i toppklass & lantlig idyll, endast 5min från Björkris, Kungsbacka!Skårsjövägen 26 Kungsbacka, Kungsbacka

KlarlagtKommande®

Kungsbacka, Kungsbacka

Skårsjövägen 26


PRIS5 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

1 054 kvm

BYGGÅR

1967

DRIFTSKOSTNAD

4 705 kr/månad

PRIS

5 500 000 kr

En totalrenoverad enplansvilla i toppklass & lantlig idyll, endast 5min från Björkris, Kungsbacka!

Har ni gått och väntat på att kunna förvärva en enplansvilla, där ni kan glömma ordet renovering från ert vokabulär? Då har ni nu chansen när denna enplansvilla om 120 kvm fördelade över fyra rum och kök kommer ut till försäljning. Här erbjuds ni en genomgående renoverad villa där allt från tak till golv är varsamt renoverat med lika moderna som stilfulla materialval. Utformningen av denna bostad med tre sovrum, två badrum, tvättstuga, kök och vardagsrum i ett plan samt väl tilltagna uteplatser gör att detta hem passar så väl det yngre som äldre paret samt även ensamhushållet och barnfamiljen. Kort och gott så passar detta hem nästintill alla! Tomten som omgärdar huset erbjuder i sin tur både gräsytor och berg i dagen, vilket skapar både en charm och karaktär. Från baksidan kan ni med enkla medel anlägga en till uteplats där ni får en härlig utsikt över huset och bort över Kungsbacka stad. Tänk er att kunna sitta i ett värmande spabad och blicka ut över den upplysta staden en vinterkväll i glatt sällskap. Det är svårslaget!

Området som bostaden är belägen i ligger är ett växande område, endast ett par minuter från Björkris och Borgås där både skola, matbutik och shopping finns att tillgå i form av Björkrisskolan respektive ICA MAxi, Willys och Lidl samt Hede Fashion Outlet. Lägg därtill att Skårbyskolan, i Björkris etapp 2, planeras vara klar 2023. För er som önskar pendla till jobb, aktiviteter eller nöjen så finner ni Hede station och Anneberg station inom ett behagligt avstånd. För er som gillar natursköna områden så bor ni med naturen som granne. Från området tar ni er till en utsiktsplats med grill samt utegym.
Ett stenkast från bostaden finner ni Skårsjön. Här får ni möjlighet till svalkande bad och soliga fikastunder samt grillningar med familj och vänner. På vintertid har ni möjlighet att åka skridskor på sjön.

Låter detta som ett hem för just er? Kontakta då ansvarig mäklare Gustav Westergren redan idag för mer information och visningsbokning!

Bilder

MED80A1B9FB5FAA492DB45A0C18A6683F0B
MEDE1DF2D7B49F24453B6864B646B27EE77
MEDF8FC07DD696447AD9A14EA074B8EFE78
MED864EB4A1996E4F3EA920092398E1775D
MED331079C3220B4CE4B7A2814830ABD739

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

1 054 kvm

BYGGÅR

1967

DRIFTSKOSTNAD

4 705 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Välkommen till Skårsjövägen 26!

Hall
Väl i entrén möts ni av en stilren hall med smakfullt och praktiskt klinkergolv samt ribbvägg. Till vänster och höger har ni avhängning av ytterplagg.

Kök
Till, höger om hallen har ni köket. Detta kök är ger er goda bänkytor och skåps- och lådförvaring till samtliga köksattiraljer. De vita stänkskyddet matchas med övrigt ljusa ytskikt samt med mörkare köksbänkskiva och gråskaligt klinkergolv.
Intill fönsterpartiet har ni en given plats för matbord med tillhörande stolar.

Altan
Från denna del av köket tar ni er även smidigt ut till altanen. Denna altan är väl tilltagen och ger er plats till matbord, loungegrupp och grill. Här kan ni duka upp till långbord när det vankas kräftskiva eller midsommarfirande. Dessutom har ni en slående utsikt från altanen över Kungsbacka, som är minst lika vacker på kvällen när staden lyser upp.

Vardagsrum
Till vänster om hallen ligger denna bostads sociala yta. Det smakfulla parkettgolvet matchas med vita väggar och tak. Ytan ger plats till soffgrupp, soffbord, mediavägg och byrå. I ena hörnet har ni en värmande braskamin som även ger er hög mysfaktor till detta rum. Längst in till höger har ni extra förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg.

Sovrum 1 och 2
Från vardagsrummet tar ni er in till de första sovrummen. Dessa sovrum har samma smakfulla parkettgolv som vardagsrummet och varvas med fondvägg i ena sovrummet och i övrigt ljusa väggar. Ytan ger utrymme till säng, sängbord, skrivbord och byrå eller garderob. Dessa sovrum kan med fördel även nyttjas som kontor med gott om plats till skrivbord, bokhylla och annat som kan tänkas behövas för hemmakontoret.

Master bedroom
Det sista av sovrummen tillika master bedroom är beläget längst in i bostaden. Detta sovrum varvar parkettgolv och beige nyans på väggarna, vilket skapar en behaglig miljö. Ytan ger plats åt dubbelsäng, sängbord och garderob.

Badrum
Från vardagsrummet når ni det första badrummet. Detta badrum är är mer än stilrent. Med sina helkaklade väggar och golv i brun nyans skapas ett trendigt badrum i toppklass. Här finner ni badkar, kommod, vägghängd wc samt badrumsspegel och handdukstork.

Badrum
Det andra badrummet är även det smakfullt och stilrent. Detta badrum ger er vägghängd wc, dusch, handdukstork, kommod och badrumsspegel. Även här är det helkaklat med samma plattor i golv som längs med väggarna.

Tvätt/groventré
Från det ena badrummet samt även från altanen når ni tvättstugan/groventrén. I detta utrymme finner ni torktumlare, tvättmaskin, värmepanna, tvättho samt skåpsförvaring. Då det även är en groventré skapas utmärkta möjligheter för er med exempelvis hund att smidigt tvätta och torka av innan hunden ger sig av till övriga bostaden.

Om området

Härliga Kungsbacka är en expansiv västkustpärla som verkligen har allt från slott till koja. En trivsam innerstad med stadsliv samtidigt som det finns en vacker landsbygd. Stora köpcentrum och åkrar, ängar, skog och mark. Vi kan välja mellan sandstränder, klippstränder och många fina sjöar. Här finns verkligen något för alla oavsett vad som önskas.

Centrala Kungsbacka sträcker sig från det moderna Kungsmässan med som erbjuder hela 100 butiker under ett och samma tak, via biblioteket Fyren, till Kungsbacka innerstad som är en småstad av medeltida ursprung, präglad av handel och hantverk. Innerstadens bebyggelse från 1800-talets andra hälft och början av 1900-talet, karaktäriseras av sin småskalighet. I området Borgås som ständigt växer finner man flera stormarknader, butiker, företag och Hede Fashion Outlet.
Kungsbacka har en bra mix av bostadsområden, lantbruk, skog, hav, sjö, naturreservat, småstadskänslan med allt.

Kungsbacka som stad är en av Sveriges företags tätaste städer, här finns och drivs det ca 10 000 företag. Inte att förglömma antalet hästar i kommunen, i kommunen finns det 0,011% hästar per capita eller 21% av beståndet i Hallands län.

KOMMUNIKATION

Man skulle kunna uttrycka sig att alla bussar leder till Kungsbacka. Från Kungsbacka station kan du enkelt ta dig vidare med både pendeltåget och Öresundståg som tar dig söderut hela vägen till Danmark om det så skulle vara eller till Göteborg för att ta dig vidare i landet. Bor och arbetar du i centrala Kungsbacka så är det mesta på ett bekvämt gång eller cykelavstånd.
För kommunikation med buss se Västtrafiks hemsida, www.vastrafik.se

NÄRSERVICE

I Kungsbacka finns allt du behöver och lite till. Flertalet stormarknader, matbutiker, butiker, shoppingcenter, föreningsliv, restauranger, cafe, frisörer etc.
Flertalet vårdcentraler, tandläkare och sjukhus beroende på vart du bor och givetvis flera förskolor, skolor och andra typer av utbildningar.

ÖVRIGT

Kungsbacka stad antas ha vuxit fram under tidig medeltid. Den äldsta kartan över Kungsbacka, som troligen upprättades strax efter 1645, visar en mellan åarna organiskt framvuxen stadsplan med kvarter, gator, kyrka, kyrkogård och torg. Dagens rätvinkliga stadsplan tillkom efter en förödande brand 1846. Från tiden före branden härrör idag endast tre byggnader.

Skårsjön ligger ett stenkast från bostaden med bra badmöjligheter. Här finner ni även grillplats med härlig vy över omgivningarna. På vintern finns det möjlighet att åka skridskor.

Ekonomi

EL

41 000 kr

VA

12 223 kr

RENHÅLLNING

2 640 kr

VÄG, SAMF

150 kr

SOTNING

450 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

56 463 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I elkostnaden ingår uppvärmning av spabad, elbilsladdning samt byggnation under 2 fulla månader år 2022.
Säljarens kostnad för försäkring uppgår till 584kr/mån via Folksam. Observera att denna kostnad är individuell. Det rekommenderas att ni tar kontakt med ert respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1967

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2000, renoverat 2021/2022

UPPVÄRMNING

Luft/vatten-värmepump, vattenburen golvvärme i hela huset förutom elburen i kök

VENTILATION

Självdrag, PAX-fläkt i badrum

ELFÖRBRUKNING

13 500 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

Isolerglas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Skårby 1:11

ÖVRIGT

Fiber finns installerat i bostaden.

2022 - Nyrenoverade badrum (2 st), renoverade sovrum (3st), tilläggsisolerade golv, vattenburen golvvärme, syllbyte i ytterväggar (exklusive kök), ny isolering, nya gips i väggar och tak, ny dragen el och uttag (exklusive kök), ventilerade golv installerade, Plejd-styrning i alla rum förutom i kök, motorstyrda mörkläggningsgardiner i sovrummen samt vardagsrum, installation av utomhusbelysning (Philips Hue). Luft/vatten-värmepump från IVT. Sotning av braskamin. Målade och tvättade takpannor samt byte av skadade takpannor. Installation av kommunalt VA.
Ny entrédörr, nya innerdörrar (exklusive barnsovrum). Dränerat och isolerat utanför sovrummen, kortsida och grovkök samt badrum. Stuprör, hängrännor, ränndalsplåt bytta.

Tidigare säljare:
2020 - Provtryckning av braskamin.
2017 - Nytt kök.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 380 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 385 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 464 000 kr

Tomt

AREAL

1054 kvm

TOMTTYP

Trädgårds-/Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Tomt där trädgårdsytor varvas med berg och skog. Här sätter endast fantasin gränser för vad en kan göra.

UTEPLATS

Uteplats i solsäkert läge med utsikt över närliggande område och Björkris. Här erbjuds ni sol från morgon till kväll.

PARKERING

Uppfart med plats till 2 st bilar planeras till nedre delen av tomten.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Vattenledning Mm
Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 13-TÖL-804.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1384-2022/246.2
Förmån: Officialservitut Väg, 13-TÖL-804.1
Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 13-IM2-63/2347.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 1384-2022/246.5
Last: Officialservitut Väg, 1384-84/144.1

Viktiga dokument & länkar

Okulär El-kontroll Skårsjövägen 26
Okulär kontroll av VA Skårsjövägen 26
Tomtkarta m plan. byggn. på grannfast
Överlåtelsebesiktning Skårsjövägen 26
Klarlagt
Kommande

Karta

Kungsbacka Kungsbacka

Skårsjövägen 26

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg