230
MED0020223A7CC74A718615207D7EA1AB83

Energieffektiv stilren bostad i natursköna Täljöviken!Pennygränd 34 Täljöviken, ÅKERSBERGA

Täljöviken, ÅKERSBERGA

Pennygränd 34


PRIS (utgångspris)3 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

101 kvm

MÅNADSAVGIFT

4 326 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

3 995 000 kr Utgångspris

Energieffektiv stilren bostad i natursköna Täljöviken!

Välkommen till ett Svanencertifierat energisnålt hus à 4 rok med underbar havsutsikt från altan och övervåning! Ett hus med låga driftskostnader!

Bostaden är högt belägen med trevligt insynsfritt läge både fram och baksida. Det finns två altaner varav baksidans altan har ett sydvästläge med sol större delen av dagen och fri sikt mot ängarna och havet vid Täljövikens inlopp. Framsidans altan passar bra att njuta i skuggan under de varmaste sommardagarna.

På framsidan finns även den 5 kvm isolerade förrådsbyggnaden placerad. Mycket lättåtkomligt för extra förvaring.

Bostaden om ca 101 väldisponerade kvm har en mycket hög standard med ett toppen läge i området. Förutom bostadens tillhörande parkeringsplats med laddstolpe för elbil/motorvärmare ligger även områdets utegym, den stora lekparken och cykelpark om hörnet.

Bostadens tomtyta (upplåten mark) är ca 120 kvm.

På entréplan finner du ett stort vardagsrum med trevligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till altan på baksidan med havsutsikt. Altanen är utrustad med el och sensorstyrd markis.

Vidare ett fullutrustat kök i nordisk design med plats för matgrupp intill fönster. Helkaklat badrum med dusch och wc samt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, diskho och värmepanna. Hallen har garderober med plats för ytterkläder. På framsidans altan finns ett praktiskt förråd med plats för dina prylar.

Övre plan bjuder på tre stora sovrum varav ett med havsutsikt och walk in closet, ytterligare ett sovrum med skjutdörrsgarderob och det sista sovrummet med en garderob. Badrum med badkar, från övre hallen nås även vinden.

Husets belysning är övervägande dimrad samt belysning installerad på vind och i förråd under trappan. Element installerat i uteförrådet.

Täljöhalvön är ett mysigt bostadsområde med skärgårdsidyll bestående av villor och bostadsrätter med trevliga promenadstråk, närhet till skogen och havsbad. I närheten ligger områdets nyanlagda brygga med sittplatser för att njuta av havet eller lägga till med en kajak. För den båtintresserade ligger Svinninge Marina ett stenkast bort.

På en promenad om ca 6 min går buss 683 till Åkersberga centrum på ca 10 min och Arninge centrum på ca 25 min. Kulla vägskäls infartsparkering ca 10 min med bil för access till motorvägsbuss. Roslagsbanans tågstation Täljö mot Östra station/tekniska högskolan nås på kort cykelavstånd. På samma plats ansluter också cykelpendlarvägen mot Rydbo och Arninge. Det finns även tre lekplatser varav en belägen ca 25 m från bostaden, pumptrack/cykelpark samt utegym. Förskola och äldreboende finns på bekvämt avstånd och grundskola är planerat att byggas i området. Ytterligare förskolor och Fredsborgsskolan finns på kort avstånd med bil. Pilstugetorget med Stora Coop, apotek, Ica Maxi samt restauranger och golfbana inom räckhåll. Sommarstaden Vaxholm ligger med 20 min bilväg från området.

Ring för bokad visning!

Bilder

MED0020223A7CC74A718615207D7EA1AB83
MED64AC0B2FC5DA4AB585DAB669E406BC21
MED96F6FDFE789044039A3FC35A1F5E57D5
MEDDE50E5FD1E4B4993B5F98CAEE0900FF9
MED96AA34A0CF22480D9C876330AC71230A

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

101 kvm

MÅNADSAVGIFT

4 326 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

3 995 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

--- ENTRÉPLAN ---

HALL
Välkommen in! Hall med fint ljusinsläpp via fönster i den stilrena röda entrédörren. Här har du även gott om förvaring bakom stor skjutdörrsgarderob längs hela långsidan av rummet. Vitmålade väggar och grått klinkergolv.

KÖK
Från hallen kommer du in i det smakfulla köket i nordisk design med släta vita luckor och lådor, varm mörkgrå kompositbänkskiva som snyggt går upp som stänkskydd mot väggen samt belysning ovan. Köket har dubbel rostfri ho, ramlös induktionshäll med infälld fläkt ovan, inbyggd micro och självrengörande ugn samt integrerad kyl och frys. Intill fönster har du matplats för ca 4-6 personer. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Vidare från köket kommer du in i det ljusa vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från stort fönster ned till golv samt utgången till uteplatsen helt i glas. Här finner du en platsbyggd bokhylla med platsbyggda skåp som ger rummet en gedigen känsla likaså bra förvaring. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

BADRUM
Trivsamt och funktionellt badrum med tidlösa materialval så som vita stora kakelplattor på väggarna och mörkgrått klinkergolv. I badrummet har du dusch bakom praktiska vikbara glasdörrar, wc, kommod med vita lådor med spegel och belysning ovan. Här har du även spotlights i taket för bra belysning som tillsammans med övriga armaturer är energimärkta enligt Svanens kriterier. Samt att toalett, dusch och handfat är snålspolade. Bra för både din ekonomi och naturen!

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, helt ny oanvänd torktumlare och gott om arbetsyta på grå laminatbänkskiva ovan detta. Tvättstugan har rostfri ho och gott om förvaring i vita skåp. Här hittar du frånluftsvärmepumpen. Vita väggar och grått klinkergolv.

FÖRRÅD
Under trappen har du ett rymligt förråd med vägghängda hyllor för förvaring av dina saker. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

--- ÖVRE PLAN ---

ÖVRE HALL
Välkommen upp på övre plan! Här kommer du upp i den övre hallen med en garderob samt plats för byrå för avlastningsyta.

SOVRUM
Master bedroom med plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från dubbla fönster med härlig sjöutsikt. För varma sommardagar har du eldriven markis för skön skugga. Sovrummet har generöst med förvaring i praktisk walk in closet bakom skjutdörrar med kvalitativt elfasystem med vägghängda hyllor, stänger och utdragbara lådor. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med fönster med vy ut mot framsidan. Här har du en skjutdörrsgarderob för förvaring av dina kläder. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med även här fönster med vy ut mot framsidan samt en vit garderob. Vitmålade väggar och vitlaserat ekparkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vita stora kakelplattor på väggarna och mörkgrått klinkergolv. I badrummet har du badkar, vägghängd wc, kommod med vita lådor med spegel och belysning ovan. Här har du även spotlights i taket för bra belysning.

Om området

Täljöhalvön - ett växande bostadsområde med närhet till natur och hav samtidigt som du är 10 min från centrala Åkersberga och 20 min från Vaxholm. Området har många fina lekplatser för de lekglada och trevliga promenadstråk samt motionsspår i närheten. I området befinner sig norrorts enda pumptrack med intilliggande gym och lekplats (2021). Flertal fina och barnvänliga badplatser på bekväma gång- och cykelavstånd. Förskolan Växthuset i närområdet och på ett lite längre avstånd Fredsborgsskolan med både för- och grundskola. I framtiden planeras det en skola intill Svinningevägen. Läs mer om kommunens skolor på deras hemsida: www.osteraker.se

KOMMUNIKATION

Från Täljövikens busshållplats kan du på 10 smidiga minuter ta dig till Åkersberga station med vidare kommunikationer till Stockholms Östra, Danderyds sjukhus, Norrtälje mm. Buss 683 tar dig även till Kulla vägskäl med vidare bussförbindelser in till stan. Från Täljö station går Roslagsbanan in till Stockholms östra på ca 30 min och till Åkersberga på ca 5 min.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,022536 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,2536 %

Ekonomi

VA

550 kr

UPPVÄRMNING

1 450 kr

RENHÅLLNING

2 280 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 280 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är baserade på 2 vuxna i hushållet. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 225 395 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Frånluftvärmepump, vattenburen golvvärme

VENTILATION

Mekanisk ventilation

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-04-15

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

74 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

UTEFÖRRÅD
Ett 5 kvm vinterisolerat förråd i anslutning till framsidan. Hyllplan och krokar samt element installerat.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

- Bra ljudisolerat vilket underlättar för dig som jobbar hemifrån
- Svanenmärkt bostad som innebär bland annat energisnåla lösningar, effektiv värmeåtervinning och hälsosamma materialval utan miljöfarliga och giftiga ämnen.
- Säljarens 2 års-besiktning för bostaden sker i maj 2023.


Bostaden har två altaner. Baksidans altan har sydvästläge med sol större delen av dagen samt ljuvlig havsutsikt. Här har du terassmarkis för skön skugga de varmaste sommardagarna. På framsidan har du ytterligare en uteplats invid entrén.

Förening

NAMN

Brf Gatt

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

42

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

På trevliga Täljöhalvön finns ett nybyggt bostadsområde precis intill havet vid inloppet till Täljöviken. I Brf Gatt finns 42 Svanenmärkta radhus/parhus i bostadsrättsform med närhet till den vackra naturen och havsbad. Bostadsrätterna består av 16 radhus om 121 kvm, 18 radhus om 101 kvm och 8 parhus om 101 kvm. I området finns brygga för kajak eller båt, tre lekparker samt en pergolainramad pocketpark med terrass som rymmer både långbord och grill med utsikt över Täljöviken.

På en promenad om ca 6 min går buss 683 till Åkersberga centrum på ca 10 min och Arninge centrum på ca 25 min. Kulla vägskäls infartsparkering ca 10 min med bil för access till motorvägsbuss. Roslagsbanans tågstation Täljö mot Östra station/tekniska högskolan nås på kort cykelavstånd. På samma plats ansluter också cykelpendlarvägen mot Rydbo och Arninge. Det finns även tre lekplatser varav en belägen ca 25 m från bostaden, pumptrack/cykelpark samt utegym. Förskola och äldreboende finns på bekvämt avstånd och grundskola är planerat att byggas i området. Ytterligare förskolor och Fredsborgsskolan finns på kort avstånd med bil. Pilstugetorget med Stora Coop, apotek, Ica Maxi (öppnar sommaren 2023) samt restauranger och golfbana inom räckhåll. Sommarstaden Vaxholm ligger med 20 min bilväg från området.

PARKERING

Föreningen har 50 parkeringsplatser.

Till bostaden ingår en parkeringsplats med laddstolpe för elbil/motorvärmare.

Karta

Österåker Täljöviken

Pennygränd 34

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg