230
MED3308A42C2DD14EFA8B30F9D97482EBD9

Nytt vid kusten, med gångavstånd till bad och egen båtplats!Ödby 29 Hunnebostrand, Hunnebostrand

Nyproduktion

Hunnebostrand, Hunnebostrand

Ödby 29


PRIS (utgångspris)8 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

162 kvm

TOMTAREA

1 312 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

354 kr/månad

PRIS

8 495 000 kr utgångspris

Nytt vid kusten, med gångavstånd till bad och egen båtplats!

Drömmer ni om ett nybyggt hus vid kusten, med gångavstånd till bad, möjlighet till båtplats om så önskas, och Hunnebostrands pittoreska samhälle?

På Ödby 29 finns nu möjligheten att få flytta in i ett nybyggt hus.
Under vintern 2022/2023 uppfördes här en lättskött, stilren, toppmodern byggnad i 1 ½-plan om hela 163 m², vilken lämpar sig väl för både permanent och fritidsboende.

Här bor man i öppen och ljus planlösning, där nedre plan erbjuder bl.a. ett socialt utrymme i allrummet som är en förlängning av köket och matplatsen i burspråket. Utgångar till uteplatser i flera väderstreck. och den solrika tomten om 1312 m². På nedre plan finns också sovrum, rymligt helkaklat badrum samt tvättstuga och klädkammare.

Övre plan inrymmer även ett härligt sällskapsrum, här finns en mysig och energieffektiv braskamin. Tre balkonger låter er fånga solen som ni önskar och ger en härlig överblick över omgivningarna.

Byggnaden är utrustad med solpaneler, beräknad årsproduktion 11.000 kWh, vilket överstiger husets beräknade förbrukning. Huset är också förberett för elbilsladdare. Byggrätten för fastigheten är 200 m² varav 140 m² för bostadshus. I dagsläget är 100 m² utnyttjat.

På ca 10 minuter har man promenerat till Ödby Ö, som ligger vid Sotekanalens inlopp med underbar utsikt över Ramsvik. Här badar man om så önskas och här finns möjlighet till egen båtplats för att själv kunna upptäcka den vackra arkipelagen.
Från Ödby Ö når man centrala Hunnebostrand via gångbrygga efter promenad på ytterligare ca 10-15 minuter.

Välkomna till denna fantastiska bostad, med naturen som närmsta granne och havet på kort avstånd!

Bilder

MED3308A42C2DD14EFA8B30F9D97482EBD9
MEDE17C224B8CAD452890879A4DC15BD737
MED3647C5A334A14540836045B7C0021574
MED5C50FDF3F8BA44C18109339F67253FF8
MED4EDCD8949A824BD8BF36CB6FD1B04B69

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

162 kvm

TOMTAREA

1 312 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

354 kr/månad

PRIS

8 495 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

ritningsuppmätning

Kommunal fastighetsavgift utgår ej de första 15 åren vid nybyggt hus.
Området är detaljplanerat, se bilaga för mer info.


Genomgående för bostaden är exklusiva materialval och vitvaror, laserade 1-stav parkettgolv, väggar målade i ljusa och varma färger och vitmålade tak. Öppna ytor med härligt ljusinsläpp från alla håll i byggnaden.

Vattenburen golvvärme i hela huset från frånluftsvärmepump, denna i samband med solcellerna ger en både komfortabel och energieffektiv uppvärmning.
Trappan upp till övre plan är betsad i samma ton som parketten för ett stilrent intryck, samt räcke i rostfritt med infälld trappstegsbelysning!

ENTRÉHALL

Välkomna in! Här finns gott om plats för avhängning. Direkt till vänster finns klädkammare med platseffektiv skjutdörr. Klinker på golv underlättar städning och ger en välkomnande känsla!

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan har egen ingång och ger med sin generösa storlek gott om plats för både förvaring och yta. Torktumlare och tvättmaskin från Bosch. Här står också frånluftsvärmepumpen.

BADRUM

Helkaklat badrum med duschplats, tvättställ samt WC. På golvet och väggarna finner vi stora 60*60 cm klinkers (Öland Beige) 15*15 cm på golv i dusch. Badrummet har även spotlights med dimmers i taket.

KÖK/ALLRUM

Det välutrustade köket med anslutning till matplats i burspråket flyter fint samman med allrummet! Detta rum ger verkligen en känsla av rymd och tillåter hela familjen att samlas.
Bänkskivorna i kvartskomposit (Snowy Ibiza) ger ett stilrent uttryck och inramas snyggt med kakel ovan ( 60*60 cm Metal White). Även här sitter det spotlights med dimmers i taket.

Köksön erbjuder gott om arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av påkostade vitvaror såsom integrerad kyl och frys från Siemens. Spis med induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsmikro samt integrerad diskmaskin dessa är från Bosch.
I köksön gömmer sig en inbyggd vinkyl, perfekt för något svalkande efter en dag på sjön!

SOVRUM

Nedre planets rymliga sovrum har utgång till utsidan genom dubbeldörr och erbjuder förvaring i form av skjutdörrsgarderob

ÖVRE PLAN

Välkomna upp!

BADRUM

Även här finns ett helkaklat badrum med duschplats, tvättställ och handdukstork. Klinker (Öland Natural 60*60 cm 15*15 cm på golv i dusch.) Spotlights med dimmers i taket här också.

SOVRUM

Mitt emot badrum i anslutning till en av de tre balkongerna ligger detta gavelsovrum. Gott om förvaring och det förhöjda vägglivet samt takhöjd upp i nock ger ett väldisponerat rum med rymdkänsla!

SOVRUM

Det första man slås av när man kommer in här är ljuset, tack vare pardörrarna som leder oss ut till balkongen.

ALLRUM

I anslutning till både den stora balkongen vilken man når genom pardörrarna och den mellanstora balkongen, ligger allrummet. Här slås man av takhöjden och de stora glaspartierna. Här finns gott om utrymme för soffgrupp, och varför inte mysa framför kaminen? För den som önskar kan Allrummet delas av och på så sätt skapa ett fjärde sovrum.

Om området

Hunnebostrand är genuint, gemytligt och välbevarat. Ortens skönhet har skapats av naturen och samhällets charm kommer från generationers hårda arbete med fiske och stenhuggeri. Idag har stenbrotten tystnat och fiskeskutorna försvunnit, men den äldre bebyggelsen ligger tryggt kvar i skydd av berget. I hamnen strosar du bland traditionella hus och täta rader av sjöbodar. Sommartid mångdubblas invånarantalet och samhället blomstrar upp med restauranger och butiker. Varför inte slå dig ned på någon av restaurangerna i hamnen och avnjut en måltid med havet som vy eller köp en påse räkor och ät dem direkt sittande vid vattnet.

Luta dig tillbaka och studera sommarens folkliv. Det finns också flera utsiktsplatser, ett starkt tips är att ta sig upp på "Högeberg" och blicka ut över hamnen och havet. Vill man till havs, kan en tur genom Sotekanalen rekommenderas, eller varför inte inta en klippa på någon av alla små öar som ligger runt Hunnebo!
Sommartid håller idrottsklubben öppet den populära minigolfen med utsökt vy över småbåtshamnen. Populära badplatser finns på Sankt Görans ö och i Hästedalen, där finns både sandstrand och hopptorn.

Vackra promenadstråk finns det gott om. Soteleden går igenom Hunnebostrand och här kan man vandra genom skog och längs med hav i timmar. En vacker promenadsträcka är också strandpromenaden genom Hästedalen till Ulebergshamn. På en kort bilresa finner ni det vidunderliga Ramsvikslandet, väl värt ett besök för både bad och vandring.

På ca 15 minuter nås Sotenäs Golfklubb med 27- hålsbana och på ungefär samma avstånd nås den populära djurparken Nordens Ark.

KOMMUNIKATION

För den som ej är bilburen tar ni er till och från Hunnebostrand med buss. Se Västtrafiks hemsida för mer info.

NÄRSERVICE

Matbutiken Coop Konsum, Apotek samt restaurang Bella Gästis håller öppet året runt.

ÖVRIGT

Hunnebostrands skola med ca 180 elever har undervisning för barn i åldrarna förskoleklass upp till årskurs 6.

För den sportintresserade finns ett gott utbud såsom fotbollsklubb, tennisklubb, Segelsällskap, bouleklubb. Det finns även två padelhallar att välja mellan, en mer centralt belägen och en strax utanför.

Ekonomi

VA

4 000 kr

VÄG, SAMF

250 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 250 kr / år

KOMMENTAR

Då byggnaden ej har varit bebodd, saknas delar av driftskostnaden.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2023

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 370) Contura 556 braskamin.

VENTILATION

Mekanisk

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Platta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Träpanel, behandlad med Järnvitriol

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Gråa betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Ödby 1:64

ÖVRIGT

Plejd för styrning av belysning i huset
Samarbetet mellan säljaren och snickarlaget som bygger är långtgående. De har under åren byggt flera hus tillsammans med mycket goda resultat avseende utförande och kvalitet.
Byggnaden är utrustad med solpaneler, beräknad årsproduktion 11.000 kWh, vilket överstiger husets beräknade förbrukning.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 186 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

3 960 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

Tomt

AREAL

1312 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

TOMTBESKRIVNING

Marken lämnas grovplanerad och täckt med grus närmast huset.

VATTEN/AVLOPP

Borrad vatten samt för området gemensamt minireningsverk.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Sotenäs Ödby GA:4 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Sotenäs Ödby GA:8, Gemensamhetsanläggning: Sotenäs Ödby GA:9
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, Elledning, Fiberledning, D202100130142:1.1

Karta

Sotenäs Hunnebostrand

Ödby 29

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg