190
MEDDE5E30703DC14D98B96B5DC4ADBC9E43

STORSLAGET!

Såld!

Vännäs, Vännäs

Kyrkogatan 13

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea214 kvm
Biarea45 kvm
Tomtarea2,753 kvm
Byggår1918
Driftskostnad2,216 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,990,000

Ansvarig mäklare

Välskött, storslaget och representativt hus med stora ytor inne såväl som ute. Trots de stora ytorna är driftskostnaderna anmärkningsvärt låga och här får du ett otroligt vackert boende i centrala Vännäs. Tomten är en dubbeltomt, dvs. två fastigheter intill varandra som säljs tillsammans. Hela huset har fått en översyn med renoveringar i smakfull och påkostad stil. Tillbyggd entré och ett extra rum har ökat boytan ytterligare som nu är över 200 kvm. Inomhus hittar du bland annat två kakelugnar, en kamin, ett stort lantligt kök, helkaklat badrum och härliga sällskapsytor. Vattenburen golvvärme ligger i kök, det tillbyggda rummet med stora glaspartier samt badrum och wc.
Trädgården är proffsigt anlagd och någonting alldeles spektakulärt, lättskött och parkliknande. Stora trädäck, utekök, installationer och planteringar skapar en helt unik miljö.
INFO: Visningar har hållits och budgivningen startar måndag 28 sept.

Om området

I Vännäs kommun bor idag drygt 8 300 invånare varav ca 4300 invånare i samhället Vännäs. Idag finns ett varierat utbud av attraktiva småhusområden. Några bostadsområden har älvsutsikt men de flesta bostadsområden har natur- och strövområden in på knutarna och har nära till centrum och ett bra serviceutbud. I Vännäs får du ett rikt och aktivt liv med god livskvalitet och du kombinerar den mindre ortens fördelar med stadens möjligheter på bekvämt avstånd.
Inom Vännäs kommun finns en ishall och fyra idrottshallar - Hammarhallen, Liljahallen, Vännäsby Idrottshall och Tväråbäcks Idrottshall. Vännäs Bad & Camping är en lugn, familjevänlig, turistanläggning som ligger i direkt anslutning till ett stort tempererat utomhusbad. En badanläggning med både undervisnings- och 50-meters bassäng, barnplask, vattenrutschkana, studsmattor och beachvolley, servering och kiosk. I kommunen finns även flera mysiga insjöbad. Hammarhallen är kommunens matcharena för volleyboll, innebandy, badminton, handboll och basket, och i anslutning till hallen finns även en mindre gymnastiksal. I Hammarhallen finns cafeteria där hyresgästerna ordnar fika vid olika arrangemang. Dessutom finns två ridhus, skidspår vintertid, gym, tennisbanor och skidanläggning med två nedfarter och Sveriges bästa halfpipe. Det finns även många, långa och välskyltade skoterleder som tar dig till fina utflyktsplatser.
Här finner du bibliotek, idrottshallar och föreningsliv. Du finner även Umeälven och Vindelälven som är riktigt bra fiskeälvar i Vännäs kommun. Naturen i Vännäs bjuder på många vackra vyer. Här finns den vilda vackra nationalälven Vindelälven med enastående och spektakulära forsar. Lugna och harmoniska vatten tillsammans med storslagen natur finns det gott om. Vandringsleder, paddlingstråk, fiskevatten och besöksvänliga områden kan även det erbjudas.

SKOLOR OCH BARNOMSORG
I Vännäs finns gott om förskolor och grundskolor, och gymnasiet Liljaskolan erbjuder många praktiska utbildningar.

KOMMUNIKATION
Goda bussförbindelser och pendeltåg till Umeå.

AFFÄRER OCH RESTAURANGER
I Vännäs finns två stora mataffärer, klädbutiker, restauranger, hotell, apotek, systembolag och järnaffär m.m.

ÖVRIGT
Vännäsdagarna hålls alltid den andra helgen i juli varje år då stor välbesökt marknad anordnas.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
214 kvm
Areakälla
säljarens information
Biarea
45 kvm
ALLMÄNT
Detta hus var en gång i tiden ett tvåfamiljshus med två lägenheter. Stora om- och tillbyggnader har gjort huset till vad det är idag. Ägarhistoriken är sparsam, från 1937 har huset haft endast tre ägarfamiljer.
De två tomterna är väl inramade och du har privata ytor både inne och ute. Bostadshusets placering på tomten gör att trädgården blir maximalt utnyttjad.
En del av huset har källare, en annan del har krypgrund och tillbyggnaderna har fått plintgrund med plintar på frostfritt djup.
ENTRÉPLAN
Entréplanet inhyser sällskapsytor, kök och wc. Nuvarande vardagsrum skulle kunna användas som sovrum för den som önskar.
HALL
Tillbyggd hall med stora ytor. Längs ena kortväggen finns en skjutdörrsgarderob som ger bra förvaring. Här ligger ett klinkergolv med golvvärme (el) och väggarna har en ljusgrå panel. Flera stora fönster ger stort ljusinsläpp.
Den tidigare kallfarstun är idag en inre hall. Denna del av hallen har fått ett rutmönstrat golv. Väggarna har vitmålad panel och en bred vacker trappa ansluter hit.
KÖK
Köket är stort och lantligt. Köksinredningen är placerad i u-form längs tre väggar och kompletteras av en köksö med förvaring. Förvaringen domineras av praktiska utdragslådor. Ett stort skafferi är placerad i ett hörn och du får bra översikt över alla hyllor. Arbetsbänkarna är av massiv ek och det råder ingen brist på ytor. Den lantliga karaktären förstärks av en diskho i porslin, vackert kakel, vitmålad panel och fläktkåpa. Integrerad diskmaskin samt kyl-/frysskåp. Extra kylskåp är placerad i matsalen, i en inbyggd garderob. Behövs fler frysar så finns det plats i källaren. Ett par nya, höga fönster ger en fantastisk fin kontakt med trädgården utanför.
MATSAL
Matsal med vackra stuckaturer i tak och ett lika vackert trägolv. Går du vidare genom rummet når du den luftiga utbyggnaden och till höger återfinns vardagsrummet.
VARDAGSRUM
Vardagsrum med kakelugn (i bruk). Fönster i två riktningar gör det ljust och tilltalande. För den som önskar eller behöver kan vardagsrummet bli ett magnifikt sovrum.
ALLRUM
Allrummet är ett helt fantastiskt luftigt och ljust rum. Högt i tak, massor av fönster och en lätthanterad pelletskamin borde göra detta till ett favoritrum för många. Vattenburen golvvärme gör det än behagligare att vistas i.
WC
Toalett med wc och handfat. Vacker inredning med bland annat specialgjort handfat. Högt fönster med utsikt över trädgården.
ÖVRE PLAN
Övre plan har tre sovrum och ett badrum, plus hall med förvaring.
HALL
Först når du en ljus övre avsats med utgång till balkong. Dörr till vindstrappa återfinns här.
Vidare in i hallen så böjer den av i vinkel och du kan gå runt på det övre planet, precis som på entréplanet. I vinkeln finns flera garderober för förvaring och det finns även inbyggd förvaring under vindstrappan.
TRE SOVRUM
Det övre planet inrymmer tre rum av liknande storlekar. Rummet rakt fram från trappan har två inbyggda garderober, fönster i två riktningar och en snedställd vägg i ett hörn. Bakom väggen återfinns murstocken och här finns en inspektionslucka.
Vidare når du nästa rum med flera garderober och även här finns fönster i två riktningar. En ventil i golvnivå tar in varmluft från allrummet vid behov.
Det sista rummet är aningen mindre än de övriga två då en del av rummet tagits i anspråk för att åstadkomma ett större badrum. Här finns en vacker fungerande kakelugn.
BADRUM
Lyxigt badrum med kakel och klinker. Det har två avdelningar; en med wc och handfat och en annan med dusch, badkar och handfat. Välplacerade fönster gör att du både kan borsta tänderna och bada med utsikt över trädgården.
KÄLLARPLAN
Källaren sträcker sig under knappt halva ursprungliga huset.
TVÄTT
Tvättrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustningen består av upphöjd tvättmaskin, arbetsbänk med utslagsvask och torklinor. Ett konvektorelement hjälper till att cirkulera luften så att tvätten torkar snabbare.
Härifrån når du den del av grunden som är krypgrund.
Förberedda anslutningar till garage vid infarten kommer också in här.
PANNRUM
Pannrum där värmepumpen är placerad. Här finns också plats för arbetsbänk och verktyg.
MATKÄLLARE
Matkällare med betonggolv och putsade väggar.
ATT NOTERA
Areangivelserna enligt fastighetstaxeringen avviker från de verkliga. Där anges boarean till 155 kvm och biarean till 45 kvm.
De båda fastigheterna säljs tillsammans.
Grunduppgifter Svalan 3: Taxeringsvärde 2018 är för byggnad 975 000, för mark 218 000 kr. Typkod 220. Nybyggnadsår 1918. Värdeår 1929. Fastighetsavgift 8 349 kr. Adress, Kyrkogatan 13.
Grunduppgifter Svalan 4: Taxeringsvärde 2018 är för mark 93 000 kr. Typkod 210. Värdeår 1929. Fastighetsavgift 930 kr. Adress, Lärargatan 1.
Jordvärmen som försörjer byggnaden på Svalan 3 ligger nedgrävd på Svalan 4.

Enligt detaljplan får tomterna bebyggas med maximalt 25% av tomtarean, dock maximalt 400 kvm bruttoarea. Utifrån detta finns det utrymme att bygga till exempel ett garage på endera fastigheten. Ska garage föras upp på Svalan 4 så blir det en bedömningsfråga vad gäller storlek och placering där man får tänka in ett presumtivt bostadshus på tomten.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1918
Uppvärmning
Jordvärme + kamin + kakelugnar + elgolvvärme i hall
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/28/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
63 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
81 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund + källare + plintgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas + 3 glas samt 1-glas med lösa innerfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Svalan 3 + Svalan 4
Övrigt
Fiber är indraget i huset.
2020: Ny tvättmaskin.
2019: Golvvärme utbyggnad baksida.
2017: Renovering av kök, inklusive kyl-/frysskåp, spis, diskmaskin.
2017: Ny el i kök, nytt proppskåp.
2017: Jordvärme, CTC värmepump.
2016: Ny renovering wc nere.
2015: Golvvärme (el) entré.
2014: Renovering badrum uppe.
2009: Stambyte ut till gatan.
2009: Renovering tvättstuga. Avlopp och kakel/klinker.
2008: Renovering inklusive golvvärme och byte avlopp wc entréplan.
2007: Utbyggnad baksida.
2006: Tak i matsal.
2006: Tillbyggnad entré.
2006: Nytt plåttak.
Övriga byggnader
Fristående förrådsbyggnad.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,594 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,688
Uppvärmning
SEK 19,720
Renhållning
SEK 2,186
Kommentar
Uppvärmningskostnaden är beräknad på 17 560 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". Det är en 16 A säkring. I uppvärmningskostnaden är hushållselen inräknad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,193,000
Byggnadsvärde
SEK 975,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,595,750
Tomt
Areal
2753 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Svalan 3: 1761 kvm, Svalan 4: 998 kvm
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Vännäs Vännäs

Kyrkogatan 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg