230
MED2B9672E8C87542D5B64667D0A66DE583

Nyligen producerad trea med stor, mysig och inglasad balkong!Hälle lider 14 Ljungskile, LJUNGSKILE

Ljungskile, LJUNGSKILE

Hälle lider 14


PRIS2 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

83 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

1305

MÅNADSAVGIFT

5 320 kr

BYGGÅR

2019

PRIS

2 995 000 kr

Nyligen producerad trea med stor, mysig och inglasad balkong!

Varmt välkommen till denna oemotståndliga lägenhet med en underbart mysig balkong som kommer att förgylla din vardag! Här kan du uppleva den perfekta kombinationen av komfort och avkoppling i en unik och charmig miljö.

Stig in i detta hem och låt dig omfamnas av den omedelbara varma och inbjudande atmosfären. Det första som möter dig är den ljusa och luftiga interiören, vars genomgående ekparkett ger en lyxig touch till varje steg du tar.

Balkongen i sydvästläge blir utan tvekan hjärtat i ditt nya boende. Med en inglasad konstruktion är detta en plats där du kan njuta av naturens skönhet och samtidigt vara skyddad från väder och vind. Slå dig ner med ditt morgonkaffe och njut av solens första strålar, eller koppla av på kvällen medan du tar in den friska kvällsluften. Här är möjligheterna oändliga - skapa din egen gröna oas med växter och blommor, eller låt den bli en förlängning av ditt inre utrymme för att bjuda in till trevliga middagar och sociala tillställningar. Förläng sommaren med tända ljus och mysiga kvällar.
Här finns det möjlighet att njuta av balkongen under stora delar av året. Här kan du sitta ute och avnjuta frukost på våren, ta en kopp kaffe i sommarsolen, njuta av höstens färgsprakande lövverk och till och med titta på stjärnorna en vinterkväll.

Lägenheten erbjuder ett rymligt och praktiskt utformat Vedum kök, perfekt för kulinariska äventyr.
Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsyta, vilket gör matlagningen till en ren fröjd. Det öppna konceptet i köket ger dig möjlighet att samtidigt umgås med familj och vänner medan du lagar mat. Det sociala vardagsrummet ansluter till köket och bjuder på generösa fönster som släpper in mycket naturligt ljus och ger en härlig utsikt mot den omgivande naturen.

Sovrummen i denna pärla kommer att ge dig den ultimata vilan och avkopplingen. Varje sovrum är designat för att erbjuda maximal komfort och rymmer bekväma sängar och förvaringsutrymmen för alla dina behov. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum som båda rymmer en bekväm dubbelsäng och tillhörande klädgarderob.

I denna bostad har man dessutom gjort det extra tillvalet av plisségardiner som har installerats vid varje fönster. Dessa gardiner är skräddarsydda för att erbjuda optimalt insynsskydd och skapa en privat atmosfär i bostaden. Du kan enkelt justera gardinerna efter dina behov och skapa önskat ljusinsläpp i varje rum.

Området där denna lägenhet är belägen erbjuder en unik livsstil med närheten till allt du behöver. Med mysiga caféer, restauranger och grönområden runt hörnet kommer du alltid att ha något att upptäcka. Dessutom finns det goda kommunikationsmöjligheter och närliggande bekvämligheter, vilket gör din vardag enkel och smidig.

Detta är en sällsynt chans att förvärva en lägenhet med en balkong som verkligen har det där lilla extra. En plats där du kan skapa minnen och njuta av livet i en harmonisk och avkopplande atmosfär.
Sammanfattningsvis detta är ett lockande boende för både seniorer och barnfamiljer som söker en vacker och bekväm bostad i en trivsam och aktiv miljö.

Här bor du vid ett av Ljungskiles bästa lägen, med närheten till allt man behöver så som förskola, skola, matbutiker, bra kommunikation, kort pendlingsavstånd via E6:an till Göteborg och närheten till den Bohuslänska kusten som lockar många! Med bara en kort promenad når du till havet och den mjuka sandstranden, vilket ger dig möjlighet att njuta av det friska havsluften och fina strandpromenader. Utöver närheten till havet har du tillgång till en mängd utomhusaktiviteter såsom Lyckorna Golfklubb, tennisbana, padel, fotbollsplan och Ljungskiles populära ridklubb. Under vintermånaderna finns det pulkabackor för de små och på Norra Fjället skidspår när snön faller.

Här finns allt och lite till för de som vill bo på bekvämt avstånd till allt Ljungskile har att erbjuda.

Välkommen att upptäcka denna pärla, vi ser fram emot att visa dig detta fantastiska hem!

Bilder

MED2B9672E8C87542D5B64667D0A66DE583
MEDC05B86BB979F4F58A0D52CAC27B4BD72
MED6AECB303E0384E6D972442D88C566DD1
MED2B2A5C8211EB439694EE46AB048A152B
MED769D9E515F7341BD926571210C4F8ACC

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

83 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1305

VÅNING

3 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 320 kr

BYGGÅR

2019

PRIS

2 995 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

BALKONG

Ja

PARKERING

30 parkeringsplatser utomhus samt 22 parkeringsplatser i garage. Ett antal parkeringsplatser utomhus förses med motorvärmare. Elförbrukningen mäts individuellt.

HALL

Ekparkett, paxgarderob och målade väggar.

SOVRUM 1

Ekparkett, klädkammare, målade och tapetserade väggar.

SOVRUM 2

Ekparkett och målade väggar.

VARDAGSRUM

Ekparkett, sjögrästapet och målade väggar.

KÖK

Ekparkett, målade väggar och köksö i laminat.

BADRUM

Klinkergolv, kaklade väggar, kommod, spottar, duschställ, golvvärme och WC

BALKONG

Inglasad balkong i sydvästläge.

Om området

Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades det då det begav sig, var balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör tills vunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile.

Med det mäktiga Bredfjället i bakgrunden breder det charmiga lilla samhället Ljungskile ut sig längs viken. Ordet kile betyder just vik, och ljung var en gång i tiden namnet på socknen. Ljungskile har ett skyddat läge i sundet mellan Orust och fastlandet. Många åker till Ljungskile för att njuta av bad, båtliv och vandring, precis som besökarna gjorde i slutet av 1800-talet då Lyckorna var en populär bad- och kurort. Sommargästerna kom hit för att umgås och friska upp sig med varma och kalla bad. De attraherades av ”det balsamiska klimatet” som ansågs bero på mixen av barrskog och havsluft. Kallbadhuset och flera av de vackra sommarvillorna från 1800-talet finns fortfarande kvar. Och även om kurortsdagarna hör till svunnen tid kan man inte annat än hålla med; det är något visst med Ljungskile.

Smaka på Lyckorna
Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877 av grosshandlare Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är. Här umgicks prominenta sommargäster på varmbadhuset, kallbadhuset och i de vackra sommarvillorna. I det gamla Klocktornet på Lyckorna, som förr var kamrerarkontoret där badgästerna togs emot, ligger idag Musselbarendär du kan njuta av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör. Det är definitivt en av Bohusläns bästa gourmetupplevelse.

Lite längre upp på Lyckorna i en sagolikt vacker sommarbostad från förra sekelskiftet ligger Villa Sjötorp– ett hotell som också har en berömd restaurang. Här serveras den bästa mat och dryck som trakten har att erbjuda. Villa Sjötorp är nämligen omnämnd både i White Guide och i Sveriges Bästa Bord.

Vandring med silverstänk
Bredfjälletreser sig majestätiskt över Ljungskile. Hundra meter över havet breder ett kuperat blåbärsklätt skogslandskap ut sig. Här finns populära fiskesjöar och fantastiska vandringsleder genom den mäktiga barr- och lövskogen. Lederna går också genom gamla odlingslandskap där det finns spår efter gamla torp och gårdar. Följer du Tjöstelserödsbäcken från Skarsjöarna kommer du till Silverfallet, ett femton meter högt vattenfall nära utloppet från Lilla Skarsjön. Passa på att lyssna till fågelkvitter från fiskgjuse, storlom, tjäder, järpe, pärluggla eller tretåig hackspett. Det är bara några av alla de fåglar som häckar här.

Det lilla extra
För fikafantaster, lunchsugna och inredningsintresserade besökare finns några riktigt fina pärlor i Ljungskile. Lokalproducerade läckra luncher och hemgjorda bakverk serveras på Café Flora som ligger i ett falurött gammalt magasin i Ljungskiles centrum. Här kan du även smaka ekologisk fläderblomsläsk och en iskall öl från det lokala mikrobryggeriet. Vägg i vägg ligger den trendiga inredningsbutiken Sprudla som även säljer kläder. Passa också på att besöka Kärrstegens Gårdvid Ljungskilevikens strand. Här finns en charmig inredningsbutik, en delikatessbutik och ett mysigt café.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,18584 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

3,18584 %

Ekonomi

EL

4 020 kr

VA

3 432 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 452 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 126 162 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2019

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning (FTX)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-02-26

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

59 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

5 040 kWh/år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

2019 - tapetsering och målning

Förening

NAMN

BRF Hälle Lider

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

32

EKONOMI

Föreningen höjde medlemsavgiften med 15% 1/4-2023 (bekräftat av styrelsen 2023-04-15.

Föreningens gästlägenhet så ligger för närvarande ute till försäljning. Vid försäljning kommer detta ge ett bra kapitaltillskott till föreningens ekonomi.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Fastigheten innehas med äganderätt

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

Värme, Digital-TV, Bredband och telefoni (fiber, 100/100) ingår i avgift.

Lägenheterna är försedda med separat mätning av kall- och varmvatten samt el, och debiteras efter uppmätt verklig förbrukning.

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Skälläckeröd 1:23 i Uddevalla Kommun. På fastigheterna finns en byggnad med 31 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt en gästlägenhet. Byggnaderna är uppförda 2019. Fastigheternas adress är Hälle Lider 14, Ljungskile. Total tomtarea uppgår till 3 613 kvm varav 2 608 kvm är bostadsarea.

TV OCH BREDBAND

Levereras via Telia. Fiberanslutning för bredband, telefon, TV. 100/100 mbit/sek.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Miljörum, Cykelförråd, Barnvagns/rullstolsförråd. Övernattningslägenhet på 62 kvm. Går att hyra för 300 kr/dygn.

PARKERING

Föreningen äger ett garage som har 22st platser. Utöver detta finns 30st markparkeringsplatser inklusive hkp-platser och besöksplatser. 24 p-platser hyrs ut, det finns i dagläget lediga p-platser (kontrollerat med styrelsen 2023-04-16). Garage kostar 700 kr/mån och P-plats: 350 kr/mån, separat kö.

RENOVERINGAR

Hälle Lider 14 byggdes 2019 och är inte i behov av några renoveringar.

ÖVRIGT

Till lägenheterna tillhör ett förråd på bottenplan eller i garaget.

Hiss finns.

Karta

Uddevalla Ljungskile

Hälle lider 14

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg