190
MED9E03297B46A84F4BB5D5FFD9E54BB0F0

Franzéngatan 34, 6 tr (högst upp) Kungsholmen Hornsbergs Strand, Stockholm

Kommande®

Kungsholmen Hornsbergs Strand, Stockholm

Franzéngatan 34, 6 tr (högst upp)Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

73 kvm

VÅNING

6 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

06092

MÅNADSAVGIFT

3 642 kr

Med högt läge och ett härligt ljusinsläpp från dubbla väderstreck ligger denna trivsamma 3:a. Lägenheten har en otroligt väldisponerad planlösning med rymliga rum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Mysig balkong och en privat loftgång ger gott om utrymme för utemöbler. Från balkongen har man utsikt ända bort mot Ulvsundasjön.
Omtyckt förening med god ekonomi och garage i huset.
Eftertraktat läge med närhet till ett brett utbud av restauranger utanför porten och Lindhagens gallerian med många butiker, systembolag samt bussar och tunnelbana inom kort gångavstånd.

Bilder

MED9E03297B46A84F4BB5D5FFD9E54BB0F0
MED1D346122D412447EB065D763DDD19015
MEDAD0E24C3C24C4D2D937944BA2B809722
MED570DE56DC73643B7A8EF2312FC268528
MEDD2E1B255AF2F41BD8580E3A3F990C3CB

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

73 kvm

LÄGENHETSNUMMER

06092

VÅNING

6 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 642 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

KOMMUNIKATION

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

NÄRSERVICE

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

PARKERING

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,00623 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2012-10-04

ENERGIPRESTANDA

68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Poeten

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

146

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

9

EKONOMI

Det finns, enligt föreningens hemsida, i nuläget inga planer på att höja avgifterna som varit oförändrade sedan inflyttningen 2010.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Poetens lägenheter vid Hornsbergs Strand färdigställdes år 2010. Huset är byggt av JM. Föreningen består av 146 st lägenheter (samtliga upplåtna med bostadsrätt) och 9 st lokaler för café, butiks, kontors och restaurangverksamhet, samt ett garage i två plan.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har avtal med Telia om leverans av digital tv, telefoni samt bredband. Lägenheten är utrustad med fiberkabel med tripple-play funktion, som levererar tv, telefoni samt bredband.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Barnvagnsrummen finns i samtliga trapphus. Dessa har stänger för att vagnar ska kunna låsas fast.

Cykelrum finns det ett flertal inom föreningen. Dessa rum är enbart för cyklar.

I föreningen finns även en fin övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och tvättstuga.

PARKERING

Föreningen har tillsammans med Brf Lycksaligheten samt Brf Gåspennan två garageplan i huset som drivs som gemensamhetsanläggning. Garageplatserna är i första hand till för boende i respektive förening men kan i undantag samt i mån av plats även hyras ut till externa hyresgäster.

Garageuthyrningen av föreningens platser administreras av AdEx på uppdrag av föreningen och för frågor gällande garaget vänligen vänd er direkt till AdEx ServiceCenter telefon 90 220 eller om du idag inte står i kö men önskar göra det gör du en anmälan här. (länk: https://smartpark.adex.se/internko/smart-park-brf-poeten) Du kommer då att kunna logga in med Bank-ID.

ÖVRIGT

I Poetens försäkring via IF ingår ett gemensamt bostadsrättstillägg som gäller för samtliga medlemmar.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Energideklaration-Franzengatan
Stadgar
Årsredovisning 2020
Kommande

Karta

Stockholm Kungsholmen Hornsbergs Strand

Franzéngatan 34, 6 tr (högst upp)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg