230
MEDAAD815E3D360422E99F233297BE06D18

Rymlig 2:a i populärt område med stor uteplats i soldränkt söderläge!Eklanda Bäck 96 Eklanda, Mölndal

Eklanda, Mölndal

Eklanda Bäck 96


PRIS (utgångspris)2 175 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

32

MÅNADSAVGIFT

3 566 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

2 175 000 kr utgångspris

Rymlig 2:a i populärt område med stor uteplats i soldränkt söderläge!

Nu kan vi presentera en 2:a i populära Brf Eklanda Rosen.

Lägenheten är belägen i ett lugnt och mycket omtyckt område. Runt hörnet finner ni gröna lummiga promenadstråk , ni finner även matbutiker och mindre restauranger på promenadavstånd.
Bostaden är en väl planerad 2:a om 52 kvm med egen ingång samt en stor uteplats och gräsmatta med nyttjanderätt i soldränkt söderläge. Till lägenheten hör även ett praktiskt förråd, två dörrar från entrén.
Lägenheten disponeras mellan en hall med bra avhägningsmöjligheter, ett praktiskt kök, rymligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och middagsbord. Från vardagsrummet finner ni även utgång till uteplatsen. Bostadens badrum är halvkaklat och utrustat med dusch, toalett, handfat och tvätt-hörna. Sist men inte minst har vi sovrummet, väl tilltaget och utrustat med platsbyggda garderober samt utrymme för dubbelsäng med tillhörande möbler.
Bostaden är i mestadels original utförande.

Låter det här som en lägenhet för er? Tveka då inte på att höra av er för mer information samt visning!

Bilder

MEDAAD815E3D360422E99F233297BE06D18
MED2EFA3C6065EB44318CC5A7E21FB4463B
MEDF6DA33C6142A473FBD44BB39E8D4E99F
MEDC46397CF83794CD9952BA638E7B5C7B2
MED4FC8759F57B34EAB8CEE5255FB7DD34A

Planeringsverktyg

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

LÄGENHETSNUMMER

32

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

3 566 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

2 175 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

stenlagd uteplats samt nyttjanderätt av gräsmatta.

VÄLKOMNA TILL EKLANDA BÄCK 96!

Ni möts av en möjlighet att skapa en härlig lite uteplats intill bostadens egna entré, perfekt för ett café bord med 2 stolar att avnjuta en kopp morgonkaffe!
På insidan finner ni en rymlig hall med gott om avhängnings möjligheter och förvaring i tre platsbyggda garderober.

KÖK

Köket är av modell äldre men fungerar felfritt och har det mesta i utrustnings väg. Här finner ni vita skåpsluckor med trädetaljer, 50/50 rostfri diskbänk och laminatbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Vidare finner ni Ugn, spis, Kyl & frys samt möjligheten att installera diskmaskin.

VARDAGSRUM

Ett rymligt allrum som har plats både för matbord och soffgrupp. Ett rum som fylls av ljus från stora fönsterpartier samt utgången till uteplatsen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en snygg originalparkett.

UTEPLATS

En väl tilltagen uteplats som andas trädgårds känsla i ett soldränkt söderläge. Har finns i dag en mindre stenlagd uteplats, men möjligheten att bygga en större altan finns. Vidare har ni även nyttjanderätt av gräsmattan, perfekt för soliga dagar!

SOVRUM

Ett stort ljust sovrum som utan problem rymmer en dubbelsäng med tillhörande möbler. Här finner ni även 3 stora platsbyggda garderober. Rummet har stora fönster som släpper in härligt solljus samt även här utgång till uteplatsen.

BADRUM

Praktiskt och rymligt badrum. På väggarna sitter vitt kakel med blå board och på golvet ligger en våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat med tillhörande spegel-överskåp samt tvättpelare.

Låter det här som en lägenhet för er? Tveka då inte på att boka in er visning!

Om området

Eklanda är ett mycket barnvänligt och populärt område med lekplatser, förskolor och grundskola inom promenadavstånd. Det gränsar till Änggårdsbergens naturreservat, Toltorpsdalen, Fässberg och Sisjön. Bra kommunikationsnät till både Göteborg och Mölndal C. Närhet till grönområde vid Änggårdsbergen, där man exempelvis kan ta en dagsutflykt och grilla vid Trindemosse och promenera i Arboretet. Härifrån når du även intressanta Botaniska trädgården. Eklanda trädgårdsstad, som det också kallas, började bebyggas 1993 och är inte färdigbyggt än. Fin bevarad natur inne i området, samt många bilfria gång och cykelvägar.

Omtyckta Eklanda skolan med årskurs 1-6 är beläget mitt i området, Eklanda Gårds förskola samt Eklanda Torgs förskola finns i närområdet.

KOMMUNIKATION

Ta dig till Göteborgs stad och Frölunda Torg med buss på 30 minuter. Mölndal nås också smidigt via bussförbindelse. Bra cykelvägar till havet och centrum finns.

NÄRSERVICE

Vid Eklanda Torg finns närbutik och pizzeria. All annan tänkbar service finns i närliggande Köpcenter 421, bland annat ICA Maxi och café Le Croissant, Sisjön, Frölunda Torg och Mölndal centrum.

ÖVRIGT

Vårdcentralen.se finns på Sisjökullegatan 7, Vårdcentralen i Askim samt Vårdcentral och BVC Hovås Askim.

I Eklanda finns inte mindre än sex förskolor att välja emellan. Förutom de två ovannämnda finns Småfolkets Förskola, Förskolan Trollbäcken, Kompassens Förskola och Ekskogens förskola.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,05034 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,05034 %

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är uppskattade och kan komma att variera i framtiden beroende på avtal och personer i hushållet.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

139 039 kr beräknad på 2021, kan komma att se annorlunda ut efter 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1999

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2013-06-04

ENERGIPRESTANDA

206 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

NAMN

Brf Eklanda Rosen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

82

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 120 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

448 kr

OM FÖRENINGEN

Brf. Eklanda Rosen består av tvåvåningshus med putsad fasad, 82 lägenheter, varav 2 hyrs ut med hyresrätt. Dessa blir ett bra tillskott till föreningens ekonomi när de säljs. Föreningen köpte fastigheten är 2008 och äger marken.

I föreningen finns cykelförråd, sopsorteringsrum och förråd med trädgårdsredskap för medlemmarna att nyttja. Det finns 16 st externa förråd belägna vid Miljöhus 1, dessa hyrs ut separat av föreningen enligt kölista.

Gemensamma åtaganden.
Varje lägenhet på nedre plan har nyttjanderätten till uteplats där lägenhetsinnehavaren ansvarar för att den sköts. Vid entrésidan ansvarar lägenhetsinnehavaren på både botten och övervåningen för att markytan hålles i ordning.
För att hålla ordning och reda på miljöhusen får varje bostadsrättsinnehavare tilldelat sig en vecka per år då man städar ett av miljöhusen.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till kabel-Tv via ComHem och Internet via Telia.

PARKERING

Föreningen förfogar över 90 p-platser, vissa med eluttag. P-plats kan hyras för: p-plats utan el ca 200kr/mån och p-plats med el för ca 250kr/mån.

RENOVERINGAR

2010 genomfördes en OVK besiktning samt underhållsarbeten på fyra stycken gavelfastigheter. Under samma år byttes eluttagen på p-platserna.
2011 besiktigades fjärrvärmecentralen samt dagvattenbrunnara rensades. Under samma år renoverades lekplatsen och tätning av fogar och fönsterlister genomfördes.
2012 genomfördes radonmätning och en shunt i fjärrvärmecentralen byttes ut.Under samma år genomfördes lagning utav skadad puts.
2013 genomfördes kompletteraden radonmätningar och i samband med detta tätades inspektionsluckor efter tidigare utförda radonmätningar. Under samma år byttes ett ventilationsaggregat och fastigheten energideklarerades.
2014 utfördes tvättning och målning av vissa fasader. Efter åtgärder i sex lägenheter med tidigare förhöjda radonvärden gjordes ommätningar.
2015 installerades radonsugar i tre lägenheter och samtliga radonmätningar avslutades med godkända resultat av Mölndals miljöförvaltning. Under samma år sågs styrsystemet för fastighetsventilationen över och uppdaterades. Föreningens lekplats besiktigades och godkändes efter åtgärder.
2016 slamsögs samtliga avlopp. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning.
2017 målning samt tvättning av taken.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig på 30 år. i dagsläget pågår tvätt samt målning av fasader.
För mer information gå in på föreningens hemsida www.eklandarosen.se

Karta

Mölndal Eklanda

Eklanda Bäck 96

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg