230
MED50B4EF695B684557BA189423F070A9AF

Trevlig villa i fantastiskt läge vid vattnet!Bergtjärn 12 Norrfjärden, Norrfjärden

Norrfjärden, Norrfjärden

Bergtjärn 12


PRIS2 245 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

90 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

2 057 kvm

BYGGÅR

1997

DRIFTSKOSTNAD

1 846 kr/månad

PRIS

2 245 000 kr

Trevlig villa i fantastiskt läge vid vattnet!

Välkommen till ditt drömhem vid Bergtjärn 12 i Piteå kommun! Detta fantastiska hus, byggt 1997, erbjuder en unik kombination av modern elegans och naturnära charm. Med genomgående fräscha ytskikt och noggrant vårdade detaljer blir detta ditt perfekta hem att skapa livslånga minnen i. Här finner du tre sovrum i varierande storlek, som erbjuder den perfekta reträtten för avkoppling och vila samt ett elegant kaklat och klinkrat badrum. Ballingslövköket från 2008 har högblanka luckor och bänkskiva i trä. Stänkskydd i vitt kakel. Fullt utrustat med kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och mänger av förvaring.

Husets pärla är det rymliga allrummet med mysig kamin, en samlingspunkt som direkt fångar din uppmärksamhet. Med panoramafönster som ger en hisnande utsikt över det omgivande vattnet blir detta utrymme en plats där du kan njuta av både lugnet och en härlig brasa.

En hörntomt som denna är något alldeles extra. Den inglasade verandan i söderläge blir en oas av avkoppling, en plats där du kan njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Med en tomt på hela 2057 kvm finns det gott om utrymme för trädgårdslek och gröna projekt. Den oslagbara havsutsikten i tre väderstreck tar din andedräkt och lämnar dig stum av beundran. Varje dag blir en påminnelse om naturens skönhet och den privilegierade platsen du har valt att kalla hem. Dessutom är hamnen bara 100 meter bort, vilket ger dig möjlighet att utforska båtlivet och närområdet på ett enkelt sätt. På fastigheten finns även ett varmgarage med elport för en bil som värms upp med en luftvärmepump.

Norrfjärden är en pittoresk småort som ligger vackert inbäddad vid Bottenvikens kust endast 15 minuter norr om Piteå och 30 minuter söder om Luleå. Med sitt lugna tempo och närhet till havet är det den perfekta platsen för den som längtar efter avkoppling och harmoni. Här kan du promenera längs den vackra stranden, fiska i det klara vattnet och uppleva den norrländska midnattssolen på sommaren. Bergtjärn ligger strax utanför Norrfjärden och är en dröm för naturälskare och utomhusentusiaster. Här kan du vandra, cykla, paddla kanot eller fiska. Bergtjärn erbjuder en känsla av avlägsenhet från stadens stress samtidigt som det finns alla moderna bekvämligheter inom räckhåll. I byn finns en gemensamhetsanläggning för vatten, vägar, snöskottning, renhållning samt hamn. Kostnaden för detta är 10 000 kr/år för helårsboende och 6000 kr/år för halvårsboende.

I Norrfjärden finns två grundskolor, Backgårdsskolan klass 1-3 och Porsnässkolan klass 4-9 samt två förskolor. Här ligger även Norrfjärdens kyrka. Det finns även ett gym på Porsnässkolan som är öppen för alla. Sporthallen ligger i anslutning till samma skola. Det finns ett elljusspår som underhålls under vintrarna och fungerar som promenad- och löparspår under barmarkstiden. Markerade skoterleder tar de skoterburna runt i hela kommun med utgångspunkt från samhället, till Rosvik i norr, Arnemark i väst och Piteå i söder. I byn finns även livsmedelsbutik och andra bekvämligheter.

Huset har förbesiktigats med HELA-husbesiktning.

Visning bokas via hemsidan!

Bilder

MED50B4EF695B684557BA189423F070A9AF
MEDD6B68A3DE5334328A1483A07480ABB37
MED8E0FD2290CCF41FE80D75AB2B3EABD3F
MEDD97DD1D3A51E46509B6C3CA378980763
MEDE720608AA0C74859A5092EAD6C2AD84F

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

90 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

2 057 kvm

BYGGÅR

1997

DRIFTSKOSTNAD

1 846 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Ljus och rymlig hall med plats för hallmöbel och annat möblemang, ytskikten består av vitmålade väggar och klinker med trevlig golvvärme.

VARDAGSRUM

Stort allrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster i flera väderstreck. Mysig kamin och direktanslutning till husets magiska inglasning. Öppen planlösning mot kök. Vitmålade väggar och klinker med golvvärme på golv.

KÖK

Trevligt Ballingslövkök från 2008, fullt utrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt, ugn och diskmaskin.

SOVRUM 1

Stort sovrum med direktanslutning till verandan i fantastiskt solläge. Rymlig klädkammare för smidig förvaring. Ljust målade väggar, klinker med golvvärme.

SOVRUM 2 +3

Två stycken mindre sovrum som med fördel kan användas som barnrum eller kontor. Ljust målade/tapetserade väggar, klinker med golvvärme.

BADRUM

Trevligt badrum med vitt kakel och ljust klinker. Utrustat med kommod för smidig förvaring, toalett samt dusch.

TVÄTTSTUGA

Enkel tvättstuga med tvättställ, arbetsyta samt gargerobsförvaring.

INGLASNING

Magisk inglasning med fantastisk havsutsikt i flera väderstreck. En perfekt plats att avnjuta sena sommarkvällar med nära och kära.

GARAGE

Praktiskt varmgarage för en bil med tillhörande kallgarage.

Om området

Norrfjärden är en pittoresk småort som ligger vackert inbäddad vid Bottenvikens kust endast 15 minuter norr om Piteå och 30 minuter söder om Luleå. Med sitt lugna tempo och närhet till havet är det den perfekta platsen för den som längtar efter avkoppling och harmoni. Här kan du promenera längs den vackra stranden, fiska i det klara vattnet och uppleva den norrländska midnattssolen på sommaren. Bergtjärn ligger strax utanför Norrfjärden och är en dröm för naturälskare och utomhusentusiaster. Här kan du vandra, cykla, paddla kanot eller fiska. Bergtjärn erbjuder en känsla av avlägsenhet från stadens stress samtidigt som det finns alla moderna bekvämligheter inom räckhåll.

NÄRSERVICE

I Norrfjärden har två grundskolor, Backgårdsskolan klass 1-3 och Porsnässkolan klass 4-9 samt två förskolor. Här ligger även Norrfjärdens kyrka. Det finns även ett gym på Porsnässkolan som är öppen för alla. Sporthallen ligger i anslutning till samma skola. Det finns ett elljusspår som underhålls under vintrarna och fungerar som promenad- och löparspår under barmarkstiden. Markerade skoterleder tar de skoterburna runt i hela kommun med utgångspunkt från samhället, till Rosvik i norr, Arnemark i väst och Piteå i söder. I byn finns även livsmedelsbutik och andra bekvämligheter.

Ekonomi

UPPVÄRMNING

9 756 kr

VÄG, SAMF

12 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

22 156 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är hämtade från Piteå Kommun och Piteå Energi och är nuvarande ägares faktiska förbrukning och kostnad. Kostnad för försäkring och fastighetsavgift tillkommer. Tänk på att driftskostnaden varierar beroende på familjesammansättning och levnadsvanor.

Internet med fast uppkoppling via Indicate finns att tillgå till en kostnad av 750kr per kvartal.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1997

UPPVÄRMNING

Bergvärme ( ny pump 2016), golvärme i hela huset

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-09-06

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

86 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Platta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Betong

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Sandön 1:45

ÖVRIGA BYGGNADER

Varmgarage med elport med plats för en bil, uppvärmt med luftvärmepump. Intilliggande förråd.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 437 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 017 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

600 000 kr

Tomt

AREAL

2057 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2005-09-05)

VATTEN/AVLOPP

Vatten tillhandahålls genom gemensamhetsanläggning, ingår i den totala kostnaden 10 000 kr helårsboende, 6000 kr halvårsboende. Enskilt avlopp med sluten tank.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Piteå Sandön GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Piteå Sandön GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Piteå Sandön GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Bad och/eller båtanläggning
Avtalsservitut Plank Mm
Last: Avtalsservitut Plank Mm, 25-IM4-99/2557.1

Karta

Piteå Norrfjärden

Bergtjärn 12

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg