Björnklostigen 42

Bilder

  • Huset
  • Entré
  • Byggmästarens villa
  • Den vackra parken
  • Vacker eldstad

Björnklostigen 42 , Värmdövik , Värmdö

Pampig tegelvilla med parkliknande tomt i absolut toppskick. Härligt läge mot skogen med sol från morgon till kväll. Rofyllt vid lugn återvändsgata. Nära hav, golf och natur. Stort garage. Kommunalt VA och bergvärme.

224 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
224 kvm
Biarea:
47 kvm
Tomtarea:
2 463 kvm
Byggår:
1976
Driftskostnad:
2 674 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

224 kvm

Biarea

47 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till detta hus utöver det vanliga! På en södervänd parkliknande tomt ligger detta magifika stenhus. Huset har en boarea om cirka 224 kvm och innehåller 3-4 sovrum, stora allmänna ytor, ett större badrum och ett mindre samt en gäst-wc. Kvällstid är tomten vackert belyst. Vidbyggt garage med hög fjärrstyrd port. Bergvärme ger extremt låg driftskostnad.

Entréhall med klinkergolv och tapetserade väggar. Här finns den praktfulla trappan till övervåningen.

Matrum med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Rummet var ursprungligen ett sovrum.

Genom matrummet eller från hallen kommer du till köket, delvis klinkergolv, delvis vitlaserat ekgolv. Rostfri diskbänk och kompaktlaminatskivor, vitt kakel som stänkskydd. Rostfri spis, ugn och halogenhäll (Gram cirka 10 år), rostfri fläkt Thermex, diskmaskin (Siemens-helt ny), kyl och frys (Husqvarna-cirka 6 år).

Stort sovrum med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Gott om plats för förvaring i flera garderober.

Helkaklad tvättstuga med golvvärme. Rostfri tvättbänk, torktumlare (AEG- äldre) och tvättmaskin (Electrohelios cirka 10 år).
Här finns även en helkaklad gäst-wc med wc och handfat. Innanför tvättstugan finns ett praktiskt skafferi/vinkällare.

Inre hall med utgång både till terrass på framsidan och till terrass/utekök på baksidan. Säkerhetsgrind. Här finns ett mindre badrum med vackert nåtat trägolv, handfat, wc och separat dusch med plastmatta och kaklade väggar. Läcker inramning med speglar vid fönstret. Ljusramp med spotlights.

Mycket stort och ljust vardagsrum med stora fönster mot framsidan. En ståtlig öppen spis pryder rummet. Klinker på golvet och målade väggar.

Terrassen/uterummet på baksidan innehåller grill, öppen spis och utekök och har plats för många gäster. Här ligger också en inhägnad liten rosenträdgård.

På över plan kommer du först till det imponerande allrummet med marmorgolv och målade väggar. Utgång till balkong i söderläge.

Arbetsrum/sovrum med trägolv och målade väggar. Gott om plats för förvaring i garderober. Takfönster.

Stort halvkaklat badrum med klinkergolv. Hörnbadkar, duschhörna med glasdörrar, nedfällt handfat i bänkskiva/kommod och takfönster.

Mellan badrummet och "Master bedroom" ligger ett utrymme som inte används idag, prefekt för en "walk-in-closet" eller bastu.

I hallen finns många inbyggda garderober.

"Master bedroom" med två takfönster, trägolv och målade väggar. Tre inbyggda garderober.

Vid entrén ligger ingången till det stora förrådet och garaget med 3-3,5 meter i takhöjd. Här finns även teknikrummet med bergvärmeanläggningen. Rummet skyddas av en ståldörr.

Det här är byggmästaren hus, allt mycket gediget byggt med tegelväggar och bjälklag av betong. Huset är mycket välunderhållet och är placerat på en parkliknande tomt. Ingen genomfartstrafik då huset ligger nästan längst in i en återvändsgränd. Du som ställer höga krav på ditt boende får inte missa denna fantastiska fastighet. Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1976 Tillbyggd 1988 (ovanvåning)

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 april 2014
Energiklass: B
Energiprestanda: 40 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Tegel/trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Balkong, terrasser på båda sidor om huset

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:549

Övriga byggnader

Friggebod samt förråd för ved och trädgårdsmaskiner (förrådet står på samfälld mark)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 095 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 273 kr
VA: 4 507 kr
Renhållning: 3 165 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 150 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för försäkring tillkommer. Elkostnaden är för uppvärmning och hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 710 000 kr, varav byggnadsvärde 2 514 000 kr

Summa pantbrev

1 992 000 kr

Tomt

Areal: 2 463 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På den vackra och smakfullt utformade parkliknande tomten finns bl a flera uteplatser, fruktträd, rosenträdgård, friggebod och flera lyktor för effektfull belysning.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen borrad brunn finns för bevattning.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik S:2, GA:3
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM4-62/5273A

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Värmdövik

Välkommen till Värmdövik - Värmdös nya populära framtidsområde!

Värmdövik är beläget mycket centralt, nära Mörtnäs, Hemmesta och Grisslinge men ger med sin påtagliga natursamvaro fortfarande en känsla av att befinna sig i ett lugnt grönområde. Vidare kännetecknas området av påtagligt större tomter (2000 kvm och större) än närliggande, mer centrala områden, som Hagaberg och Hemmesta vilket självklart bidrar till det unika lummiga utseendet. Slutligen är området nu påkopplat till det kommunala V/A systemet vilket gör att byggrätten för fastigheterna är mycket generösa. Det råder en underbar nybyggarglädje på vissa fastigheter och det är en bra blandning av gammalt och nytt samt stort och smått.

Vidare ligger Värmdövik på ett smidigt kommunikationsavstånd till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Från busshållplatsen Grävlingsstigen går direktbuss 434 och 433 till Slussen med två avgångar i timmen och resan tar ca 30 minuter.

Som fastighetsägare i Värmdövik är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Lekplats finns på Grävlingsstigen. Som fastighetsägare i Värmdövik har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Värmdövik är även ett idealiskt område för naturupplevelser, sport och fritid. Ett stenkast från området ligger vackra Värmdö Golfbana med Wermdö Golf & Country Club. En 18-hålsbana i vacker skärgårdsnatur. Från området nås Värmdöleden som bjuder på vackra strövupplevelser i skog, nära hav och över äng. Eller välj att ta varma sommardopp i någon av de närliggande badsjöarna eller vid Herrvikens egna idylliska strand Ålbadet.

På några kilometers avstånd finns Grisslinge och Mölnvik med all tänkbar service i form av mataffärer, restauranger, gym, byggvaruhus, klädesbutiker, bageri, bensinmack och mycket annat. Grisslinge havsbad är i sig vida känt för sin otroligt fina sandstrand med vy ut mot den glittrande havsfjärden. Fortsätt annars också längre ut på Stavsnäsvägen till skärgårdsidyllen Strömma kanal. Ät en bit mat, ta en drink i kvällssolen och flukta på segelbåtar och motorbåtar som passerar för att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.

Slutligen - Värmdövik är en bevarad idyll med utrymme för möjligheter! Natur, hav, centralt, stora uppväxta tomter, generös byggrätt och bra kommunikationsmöjligheter. Flytta hit och upplev!

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
2,2 km
Willy:s
3,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Lokattens Förskola
420 m
Värmdövik Förskola
1,4 km
Grundskolor
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,9 km
Hemmestaskolan 6-9
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
2,1 km
Ingarö Golfklubb
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmestaskolan 6-9
2 km
Ingarö Sporthall
4,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte