Mariebergsvägen 8

Bilder

Mariebergsvägen 8 , Hemmesta , Värmdö

I Hemmesta ligger denna välskötta familjevilla med trivsam och rymlig planlösning. Huset erbjuder upp till fem sovrum varav ett med egen ingång. Mysig tomt i söderläge med fruktträd och lummig växtlighet. Här har ni ett bekvämt boende med gångavstånd till bussar, service, skola och idrottsanläggning .

145 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
145 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
788 kvm
Byggår:
1960
Driftskostnad:
3 541 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

145 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Rymlig och välskött villa på solig och barnvänlig trädgårdstomt. Husets ytor är optimalt utnyttjade med plats för den stora familjen. Idag finns här fyra sovrum, vardagsrum, matrum och två allrum, varav ett med egen ingång. Dessutom finns två badrum och en gäst-wc. Utomhus njuter ni av en trivsam och lummig trädgård med fina fruktträd och planteringar. Här bor ni bekvämt med gångavstånd till natur, skolor och service och med bara ett par minuters promenad till bussarna in mot stan.

Entréplan:
Välkommen in. Här möts ni av en rymlig hall med parkettgolv och bröstpanel. Från hallen når man kök, matrum och vardagsrum. Här finns även trappan som leder upp till det övre planet. Till vänster i hallen ligger dörren in till gästtoaletten, med wc och handfat, som har kaklade väggar och klinkers på golvet.

Det rymliga köket är renoverat 2013 och har bra maskinell utrustning. Stor induktionshäll med snygg fläktkåpa ovanför, ugn och inbyggd mikro, diskmaskin i rostfritt från Miele samt kyl och frys i fullhöjd. Klassiskt vita skåpluckor och bänkskiva i grått laminat. Två stora fönster ger fint ljusinsläpp. På golvet ligger klinkers med golvvärme och väggarna är vitmålade.

Det angränsande matrummet har plats för många gäster. Samma klinkergolv här som i köket. På väggarna sitter bröstpanel och en ljus tapet. En öppning i matrummets ena vägg ger fin kontakt med det ljusa vardagsrummet som har ekparkett och målade väggar. Här finns plats för en rejäl soffgrupp och övrig möblering. Dörr ut till den delvis inglasade altanen som leder vidare ut till den lummiga och uppväxta trädgården i soligt söderläge.

Med ingång från vardagsrummet finns ett rymligt sovrum som har plats för dubbelsäng. Parkettgolv och målade väggar med fondvägg.

Från köket når man nedre planets badrum och tvättstuga. Dusch, Wc, handfat, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare i pelare. Kakel och klinkers med golvvärme. Plats finns för ett badkar för den som så önskar.

Med separat ingång på gaveln finns husets groventré och hall. Härifrån finns ingång till garaget, badrummet och ytterligare ett sovrum/allrum. som är ett rymligt rum med laminatgolv, målade väggar och nytt innertak. Rummet passar perfekt som tonårsrum, eller kontor för den som jobbar hemifrån. Även möjligt att använda som uthyrningsdel då rummet nås från groventrén och ligger i anslutning till badrummet på nedre plan.

Övre plan:
Via trappan i hallen kommer man till ett ljust och fint allrum med stora fönster i två väderstreck. Vitmålat furugolv och ljust målade väggar. Här finns plats för till exempel soffa och TV-möbel.

Från allrummet når man övre planets badrum som har Dusch, wc och handfatskommod. Kaklade väggar och klinkers med golvvärme. Här finns ett litet fönster som ger fint ljusinsläpp.

Övre plan har tre stycken sovrum. Föräldrasovrummet är stort och har gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Möjlighet finns att dela av till två rum om man har behov av ytterligare ett sovrum. Laminatgolv, vitmålade väggar och två stora fönster.

Ytterligare två bra sovrum finns på övre planet Båda har vitmålade furugolv och snedtak, ljust målade väggar och fondtapet.

Ett mycket bra boende med optimalt utnyttjad yta och plats för många!
Välkomna!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1960 Ombyggt 1998

Uppvärmning

Luftvärmepump, samt elpanna med radiatorer. Direktverkande elradiatorer på ö.p.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 oktober 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Husets övre plan byggdes till 1998.
Fönster byttes på nedervåningen till 3-glas 2016. Övervåningens fönster är från 1998.
Köket renoverat 2013
Fasad ommålad 2007

Internet via Telia öppen fiber.
Larm finns.

Fastighetsbeteckning

Hemmesta 10:51

Övriga byggnader

Delvis inglasad altan om ca 35 kvm på husets baksida i anslutning till den fint uppväxta trädgården med bl.a äppelträd, krusbär och björnbärsbuskar.

Trädgårdsbod byggd 2007
Lekstuga.
Vidbyggt garage med groventré och sov/arbetsrum
Trädgårdsförråd i anslutning till garagebyggnaden.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 492 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 660 kr
VA: 13 332 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmningskostnaden inkluderar hushållsel. Kostnaden för vatten och avlopp inkluderar även sophämtning. Kostnad för försäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 666 000 kr

Summa pantbrev

2 300 000 kr

Tomt

Areal: 788 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig och uppväxt södervänd trädgårdstomt med härligt solläge.
Gräsmattan har fina ytor för lek och umgänge och i trädgården finns gott om plats för odling. Idag växer här bl.a. äppelträd, björnbär, krusbär och många fina perenner. En klassisk uppväxt villaträdgård att njuta i.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:4; Vägar och grönområden.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:13, Två stycken lekplatser.

Last: Officialservitut Kraftledning Expr Fullbordad, 01-IM4-29/27.1

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5 % och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Hemmesta

Hemmesta är ett trevligt och barnvänligt villaområde på Värmdö, beläget cirka sju kilometer öster om kommunens centralort Gustavsberg. Här finns ett centrum bestående av bland annat matvaruaffär, frisör, pizzeria, loppis och en indisk restaurang. På gångavstånd från fastigheten ligger Hemmestaskolan med undervisning från förskoleklass upp till årskurs nio och ett flertal förskolor finns i området.
För den idrottsintresserade ligger Värmdövallen i området. Värmdövallen har tre fotbollsplaner, friidrottsanläggning, elbelyst motionsspår där man vintertid drar upp längdåkningsspår, och tennisplan. I intilliggande Värmdö sporthall kan du bland annat träna basket, handboll och innebandy. Besök gärna Värmdö kommuns hemsida för mer information. www.varmdo.se

Kommunikation

Bussen tar dig direkt till Slussen eller in till Stockholms central.
På morgonen och eftermiddagen går bussarna mot slussen var femte minut.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
1,1 km
Contline HB
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Dalstugan Förskola
260 m
Blåsippan Förskola
730 m
Kollektivtrafik
Hemmesta vägskäl
160 m
Nolsund
310 m
Grundskolor
Hemmestaskolan
1,1 km
Hemmestaskolan 6-9
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf O Country Club
3,8 km
Wermdö Golf & Country Club
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmesta Sporthall Värmdövallen
1,3 km
Kungsbowling AB
1,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Grills
3,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Almroth för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte