Västernäsvägen 28

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till en sommaridyll utöver det vanliga
  • Fantastisk fasighet med bästa 60-tals charm
  • Välkomnande entré med bra förvaring
  • Vy från entré, välkommen!
  • Härligt sällskaps rum med mycket ljus mot entré

Västernäsvägen 28 , Djurö - Sollenkroka , Värmdö

Skärgårdsidyll med strålande sjöutsikt och egen båtplats. Fantastiskt 60-tals hus på ogenerad naturtomt ett stenkast från bryggor, sköna dopp och egen båtplats.

60 kvm, 4 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
60 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
3 338 kvm
Byggår:
1963
Driftskostnad:
844 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

60 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna underbara fastighet med arkitekt ritat 60-tals hus, härligt ljusflöde från stora fönsterpartier och strålande sjöutsikt. Ogenerad och fin naturtomt som smakfullt ramas in av naturen med träd, grönska och berg i dagen. Huset har renoverats och uppdaterats varsamt med bibehållen charm och fina detaljer som murad eldstad, grundmur i natursten och en klassisk arkitektur. Genomgående fina ytskikt där kök och bad/WC är nygjorda med genomtänkta materialval. Funktionell och bra planlösning med möjlighet till utbyggnad ca: 60 kvm. Här kopplar man verkligen av. Ett smultronställe som måste upplevas.

Mellan huset och sjön Vämlingen finns en allmänning som leder ned till bad, klippor, bryggor och båtplats knappt 100 m från fastigheten.

Välkomnande och charmig ENTRÉ med stort förråd/klädkammare som även kan användas som groventré. Bra möjligheter till förvaring.

Tidstypiskt och charmigt KÖK som uppdaterats med stilfullt klinkergolv i grått med välbevarade detaljer som vedspis. Trotts den lilla ytan finns plats för stor kyl/frys med bra förvaringsskåp och avlastningsytor. Härligt ljusflöde från fönster och altandörr mot skogsparti.

Öppet och ljust VARDAGSRUM med murad eldstad. Underbart fönsterparti med altandörr till ostörd och naturlig uteplats med stenplattor som omges av berg, grönska och träd. Del av vardagsrum erbjuder en separat Lounge som med fördel kan användas till TV-rum eller ett extra sovrum. Mysigt, ombonat och smakfullt med nymålade väggar i vitt och ljust trägolv.

SOVRUMEN ligger i fil med stora fönster för fint ljusflöde i ostört och skyddat läge mot skogsparti. Sovrum 1 är har två inbyggda garderober med plats för en stor säng eller två mindre. Sovrum 2 har gott om plats för förvaring och en större säng. Nymålade väggar i vitt med ljust trägolv.

Nyrenoverad och fräsch DUSCH/WC med smakfulla och tidlösa materialval. Duschhörna med vikdörrar i glas. Nytt handfat och toalett. Helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv.

Fint och välbevarat GÄSTHUS med stort rum och hall som kan användas till förråd, redskap eller möblerbar hall. Avskild och rogivande placering med underbar utsikt och omgivning. Skapar tillsammans med huvudbyggnaden en underbar helhet.

Generös byggrätt om ca: 60 kvm enligt planbestämmelser. Se separat dokument.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1963 ombyggt 1977

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Mysig och ostörd stenlagd uteplats, med berg i dagen omgiven av träd och grönska.

Entré med trädeckad altan i öster.

Utförda renoveringar senaste året:
- Ny el i huvudbyggnad samt gästhus.
- Höjt takläkt för bättre fall.
- Nya hängrännor och stuprör runt om.
- Nymålade och kitade fönster utvändigt runt om.
- Rengjord och putsad grundmur.
- Bytt fasadpanel på östra gaveln.
- Tvättat vindskivor etc
- Nylagt klinkergolv i kök.
- Helkaklat bad/wc med klinker på golv samt nytt proslin.
- Nymålade ytskikt invändigt.

Fastighetsbeteckning

Sollenkroka 1:36

Övriga byggnader

-Viss blyhalt förekommer i vatten, provsvar inväntas
-Inrett gästhus om 15 kvm med förråd för redskap etc
-Välbyggd vedbod för ved och redskap.
-Murstock behöver åtgärdas, se besiktningsprotokoll från sotare.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

10 128 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
VA: 1 000 kr
Renhållning: 700 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 478 kr
Övrigt: 450 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Försäkring för fritidshus tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 476 000 kr, varav byggnadsvärde 388 000 kr

Summa pantbrev

2 400 000 kr

Tomt

Areal: 3 338 kvm
Tomttyp: naturtomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om genom borrad brunn. Enskilt avlopp med sluten tank enl bygglov.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Djurö - Sollenkroka

Djurö och Sollenkroka erbjuder genuina skärgårdsmiljöer med mycket charm och historik. Sollenkroka hamn, där Waxholmsbåten angör året runt, har en mindre bensinmack och småbåtshamn med en båtramp för sjösättning av mindre fritidsbåtar som får användas fritt av allmänheten. Hit tar du dig snabbt och enkelt via Djuröbron med egen bil eller buss 434 från Slussen (SL). Waxholmsbåtarna trafikerar Sollenkroka året om och skapar trevliga möjligheter för att upptäcka Stockholms skärgård.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: bibliotek, skola klass 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär, färghandel, handelsträdgård, presentbod och frisör. Här finns flera krogar som Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, samt Aborrkrokens Handel & Bar. Djurönäset konferens, restaurang och hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Om sommaren håller Djurönäset Sjöboden öppen, en charmig sjörestaurang på egen brygga.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till city (Slussen) samt bra bilvägar för transport med egen till med bil där man får njuta av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö. Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggor. Vämlingen är en lugn och skyddad sjö med varma bad och förbinder Vämlingen med Saltsjön.

Kort historia Oscarskanalen.Kanalen har funnits sedan urminnes tider och varit den enda förbindelsen för befolkningen runt Vämlingen med Sollenkroka och Salthavet. Under århundradenas lopp slammade dock farleden igen och en första upprensning gjordes under 1880-talet. Till denna upprensning bidrog kung Oscar II med 500 kronor. Därefter bär kanalen hans namn. Landhöjningen gjorde att kanalen måste rensas upp igen redan under 1930-talet och 1949 gjordes ett nytt försök att få bidrag till rensning, men den gången blev det avslag. Under 1970-talet samlades pengar in i en förening som bildats, Oscarskanalens vänner, för att genomföra muddring och breddning. Så skedde också och från slutet av 70-talet, början av 80-talet, är kanalen farbar för båtar upp till 30 fot (inte segelbåtar dock). I dagsläget har Oscarskanalen muddrats och erbjuder ett djup på 1.8 meter. Direkt efter kanalen når man Sollenkrokaleden som erbjuder en fantastisk utgångspunkt för båtutflykter mitt i Stockholms skärgård.

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Saltarö Barnbod
5,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Westberg för mer information!

Håkan Westberg

Håkan Westberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0700-90 32 82

hakan.westberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte