Solhöjdsvägen 8

Bilder

  • Såld!
  • Underbart altandäck med gott om sittplatser
  • Huvudbyggnad, gästhus och garage
  • En lantlig idyll i skärgårdsmiljö
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
  • Vardagsrum med härliga ytor

Solhöjdsvägen 8 , Stavsnäs , Värmdö

Charmigt 1-planshus med stora altandäck i härligt solläge. Välplanerade ytor med tre sovrum, kök, vardagsrum med öppen spis och nyrenoverat badrum. Idyllisk tomt med plan gräsmatta och vacker skärgårdsnatur. Gäststuga om ca 30 kvm. Nära till egen båtplats, bad och service i Stavsnäs by.

110 kvm, 4 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
110 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
2 520 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 783 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

110 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att flytta in i det här charmiga rödmålade huset som passar både som permanentboende och fritidshus med alla bekvämligheter. Ytorna är väl nyttjade och bjuder på öppna sällskapsytor, kök, tre sovrum och modernt badrum. Genomgående ljusa väggar, vitmålad träpanel i tak och valnötsparkett på golven. Flera utgångar till det stora altandäcket som löper längs huset på både fram och baksida. På tomten finns även en gäststuga - perfekt när ni får besök av familj och vänner. En lantlig idyll i vacker skärgårdsmiljö. Välkommen på visning!

Inbjudande och rymlig hall med god avhängningsplats och ingång till klädkammare med praktisk Elfainredning. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor. Ljusinsläpp från fönsterparti intill ytterdörren. En härlig fondtapet bryter av mot de i övrigt vitmålade väggarna. Mörkgrå klinker i entrén och parkettgolv i den inre hallen.

Från hallen nås de två sovrummen som ligger på gaveln. Det större rummet har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och egen utgång till altanen. Ljusgrå väggar och ljus plastmatta på golv. Det mindre rummet har vita väggar med fondtapet och parkettgolv.

Stilrent badrum (totalrenoverat 2015) med fönster som ger fint ljusflöde. Vita helkaklade väggar och mörkgrå klinker med golvvärme. WC, stort handfat med lådförvaring undertill, spegel med belysning och inbyggd duschhörna. Infällda spotlights i tak. Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och hylla.

Trivsamt kök med gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Vit skåpsinredning, vitt kakel ovan arbetsytorna, rostfri diskbänk och arbetsbänk i oljad ek. Trevlig matplats och fönster samt utgång till altandäck. Vita väggar och valnötsparkett. Utrustningen består av spis med varmluftsugn, utdragbar fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande.

Stor öppning mellan kök och vardagsrum ger en härligt luftig känsla. Ett mycket trivsamt vardagsrum med fönsterpartier som bjuder på en underbar vy över naturen utanför. Här finns god plats för soffgrupp och arbetshörna. Vitmålad öppen spis med kassett ger både extra värme och mysfaktor.

Från vardagsrummet nås det största sovrummet som bjuder på ljusinsläpp från två väderstreck och dubbla dörrar som leder ut till altandäcket och den vackra naturen på baksidan av huset. Ett ljuvligt rum i vitt med härlig rymd och vackert ryggåstak. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Vita väggar och parkett med golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Luftvärmepump, direkt el samt öppen spis med kassett

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2016
Energiklass: G
Energiprestanda: 176 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Taxerad boarea är 95 kvm.

För fastigheten gäller detaljplan nr 223 fastställd 1998 med byggrätt om 150 kvm för huvudbyggnad + 40 kvm för komplementbyggnad, vilket innebär att det finns möjlighet att bygga ut. För mer information se Värmdö kommuns hemsida.

Torpargrunden har gjorts i ordning med singel, plast och avfuktare år 2007.

Egen båtplats vid föreningens brygga i Hölsfladen (se bild).

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:594

Övriga byggnader

Gästhus ca 30 kvm med altandäck under tak. I gäststugan finns två rum och våtutrymme med dusch. Garage ca 30 kvm, snickarbod ca 10 kvm, redskapsbod och vedförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 407 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 28 447 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 1 820 kr
Väg, samf: 1 750 kr
Sotning: 340 kr
Försäkring: 6 800 kr
Övrigt: 250 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Kostnaden för båtplatsen ligger under övrigt. Väg/samfällighetsavgiften består av 1.200 kr till vägföreningen och 550 kr till Högdalen tomtägarförening.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 643 000 kr, varav byggnadsvärde 694 000 kr

Summa pantbrev

1 710 000 kr

Tomt

Areal: 2 520 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trivsam och variationsrik tomt med stora plana gräsytor för barnen att leka på, plats för odlingar och vacker skärgårdsnatur med tallar och blåbärsris. Stort altandäck längs husets framsida med gott om plats för sittgrupp och solstolar. Här kan man njuta av solen från morgon till eftermiddag. Skyddad pergola med tak och öppen spis. Stort altandäck även på baksidan med helt insynsskyddat läge och sol från förmiddag till kväll. Tomten omgärdas av vacker gärdsgård vilket förstärker den lantliga känslan. Det finns även bra parkeringsmöjligheter för flera bilar.

Vatten/avlopp

Egen djupborrad brunn (ca 90 m) med dränkpump (2008) i torpargrunden där även varmvattenberedare och automatisk dräneringspump finns. Hydrofor och vattenfilter i pumphus som ligger i anslutning till huvudbyggnaden. WC till sluten tank om 3 kbm. Ny avloppsanläggning från 2016. BDT går till trekammarbrunn med pump upp till upphöjd markbädd.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-58/11684
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/8258B

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice (ICA), bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. I Stavsnäs finns förskolan Talludden och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken. Härifrån kan man ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats ligger i Stavsnäs gärde, avstånd ca 1 kvm. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Stavsnäshallen AB
860 m
ICA Nära Djurö
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Talldungen
1 km
Förskola Djuröskutan
3 km
Grundskolor
Almia
2,2 km
Skärgårdsskolan
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
1,1 km
A M F Bowling Inc. USA Filial
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte