Åsvägen 18

Bilder

Åsvägen 18 , Gustavsberg Tallåsen , Värmdö

Vacker bruksvilla med prunkande äldre uppväxt trädgård. Moderniserad med stor omsorg om det tidstypiska med bl a nytt kök och badrum. Mycket låga driftskostnader. Underbar chans att förvärva en av Gustavsbergs fina kulturhistoriska sekelskifteshus. Nära till skolor, buss, service och insjöbad.

91 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
91 kvm
Biarea:
21 kvm
Tomtarea:
707 kvm
Byggår:
1912
Driftskostnad:
1 788 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

91 kvm

Biarea

21 kvm

Rumsbeskrivning

Det är en fröjd att få presentera den här omsorgsfullt och smakfullt renoverade bruksvillan. Entréplanet präglas av tidstypiska detaljer, pärlspont på vägg, mysiga originalgolv samt snyggt renoverat kök och badrum. Njut dessutom av återinförandet av vacker kakelugn.

Entré till hall i burspråk med klinkers, platsbyggd vacker hallförvaring, spröjsade fönster och dörr med mönstade och färgade glas samt pärlspont på vägg. Fina harmoniska färgval på både vägg och snickerier. Mellanhall med platsbyggda garderober, betsade originalgolv samt tidstypiska socklar, karmar och snickeridetaljer. Moderniserat och utbyggt badrum (2005) med kakel, klinkers med golvvärme, dusch, handfat, WC, vädringsfönster, tvättmaskin (LG, 2015) och torktumlare. Köket är moderniserat 2009 med bevarade originalstommar och luckor som gjorts extra tidstypiska med hjälp av snickare. Det är sedan kompletterat med kyl, frys, ugn (IKEA), spis och porslinsho. Vitt kakel med bänksskiva av grön laminat. Vackra äldre tapeter vid matplatsen som dessutom pryds av två inramade svarta fotografier från förr. Gott om förvaring i skåp och lådor. Vardagsrum med kakelugn. Kakelugnen måste, för att få användas, godkännas och anmälas till kommunen. Stort sovrum med hel garderobsvägg, hyllor på vägg och fina tapeter.

Vitmålad trappa upp till övre plan med småhyllor för böcker och annat. Övre plan består av två stora rum och kattvindar för förvaring. Övre plan går att göra om för de behov fastighetsköparen har. Det går bl a att ta bort delar av kattvinden för att göra två separata sovrum av det stora sovrummet, öppna upp i nock etc.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (CTC EcoAir, 2014), vattenburna radiatorer, golvvärme (el)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2016
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas (1+1 kopplade)
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Parkeringsplats för två bilar på fastighetens östra del. Grusad gång in till huset från parkeringen.

Fastigheten ligger i Tallåsen som följer en kulturell bevarandeplan. Utbyggnation av huset är möjlig men samråd med kommunen innan ritningar börjar att göras för att höra vilka möjligheter som finns. Bygglov måste såklart alltid sökas.

Nya V/A rör under badrum (2005) och kök (2009).

Två gavlar är ommålade år 2015. Hela huset målades om 2006.

Trefas el och jordfelsbrytare (till badrum) inkopplad i huset. Elen är endast delvist omdragen.

Luftburen fiber inkopplad.

Radonmätning gjord och visade på värden under gränsvärdet.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:244

Övriga byggnader

Två källarrum med ingång utifrån. Det ena används som kallförråd/ matkällare och det andra som pannrum.
Liten kallvind som nås utifrån.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 456 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 13 522 kr
VA: 5 034 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 172 000 kr

Summa pantbrev

2 167 500 kr

Tomt

Areal: 707 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Prunkande äldre uppväxt trädgård präglad av gammeldags växtsorter som syrén, pion, löjnantshjärta, päron, äpple, vallmo, lavendel, aklejor, pioner, daglilja, daggkåpor, digitalis/fingerborgsblomma, stjärnflocka, amerikanska blåbär, hjortron, smultron, diverse kryddväxter, praktlysing och snödroppar längs grusgångarna. Njut även av gamla nyponrosor, schersmin, gullregn, körsbärsträd, björnbär och röda vinbär. Uteplats i slänten med kvällssol. Grusade gånger i trädgården och vackert målat staket och grind mot Åsvägen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2 Gustavsbergs vägförening
Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 0120-92/57

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Gustavsberg Tallåsen

Välkommen till Gustavsbergs allra mest centrala del - Hästhagen. Hästhagen med Kvarnberget i norr, Tallåsen i mitten och Kvarnsjön i söder utgör en av ortens äldsta bruksområden. Det är en fröjd att vandra runt på de slingrande kuperade gatorna och njuta av kulturhistoriska byggnader, uppväxt grönskande natur samt trädgårdar av äldre karaktär. Kvarnsjön i söder är en ljum badsjö och idealisk för sommardopp. Runt sjön går en vacker promenadslinga. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör Hästhagen till den idyll som området är idag. I området finns skolor och förskolor på mycket nära avstånd. Själva Tallåsen, där Åsvägen utgör den centralaste gatan upp på åsen, byggdes under åren 1911 - 1917 av Gustavsbergsfabiken och brukspatron och blev en del av de södra bruksgatorna. Hyresgästerna fick själva inreda husen med spis, skåp etc.

Gustavsbergs centrum nås genom en kort promenad och där finns all närservice representerad i form av matbutik, banker, apotek, restaurant, tandvård mm. I Centrum finns även möjligheter till alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall. Busshållplatsen ligger endast ca 150 m från fastigheten vid hållplats Villagatan och därifrån går direktbuss (474) till Slussen och tar ca 25 min. De går var tionde minut.

Väster om Hästhagen ligger Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker mm. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hamnen
510 m
Schill Frukt och Grönt
540 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mariaplans Förskola
200 m
Förskoleförvaltningen
320 m
Kollektivtrafik
Skogsbo
170 m
Gustavsbergs Hästhagen
220 m
Grundskolor
Kvarnbergsskolan
340 m
Värmdö Kulturskola
420 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
650 m
Mälardalens Ridgymnasium AB
820 m
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ekvallen Värmdö AB
120 m
Gustavsbergs Sporthall
290 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
520 m
Vattenhuset AB
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte