Mariagatan 13B

Bilder

  • Såld!

Mariagatan 13B , Gustavsberg Hästhagen , VÄRMDÖ

Välkommen att förvärva den här stilfullt moderniserade 4 RoK med grönskande uteplats mitt i centrala Gustavsberg. Njut av helkaklat badrum, nytt kök samt nya ytskikt. Ypperligt fritt läge mot föreningens trädgård. Byggnad ritad av funkisarkitekten Olof Thunström.

84 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 184 kr inkl värme, vatten, bredband, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84 kvm
Våning:
nb
Lägenhetsnummer:
47
Byggår:
1943
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mariagatan 13 och den här snyggt moderniserade fyrarummaren med egen uteplats. Njut av helt nytt kök, helkaklat badrum samt genomgående ekparkett i hela lägenheten.

Entré till hall försedd med klinkers och plats för avhängning. Helkaklat badrum med golvvärme, dusch bakom glasvägg, handfat, WC och spegelskåp. Nytt kök (IKEA) med vita luckor (delvis vitrin), bänksskiva av laminat samt vitt kakel. Väl genomtänkt planerad med gott om skåp, belysning, ugn, induktionshäll, fläkt, rostfri kyl/frys, rostfri diskmaskin samt tvättmaskin (2015). Stort vardagsrum och allrum med utgång till uteplats. Möjligheten finns att göra om så att det blir tre sovrum t ex genom att använda sig av vardagsrummets fönster och sätta upp väggar där med en passage fram till det inre sovrummet. Två stycken sovrum, båda försedda med garderober som troligtvis stannar kvar i lägenheten. Det inre sovrummet har en takhöjd på 2,15 m.

Hela lägenheten förutom det ena sovrummet (barnrummet) är ommålad i år (2015). Den är även försedd med ekparkett, spegelinnerdörrar samt fina tjockare fönsterbrädor i ek.

Bara att flytta in och njuta!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

nb av 2, hiss finns ej

Avgift

6 184 kr inkl värme, vatten, bredband, kabel-TV

Andel i föreningen

6,00889%

Andel av årsavgiften

6,00889%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2008
Energiprestanda: 229 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Övrigt

Kabel-TV: via Bredbandsbolaget, basutbudet ingår i månadsavgiften.
IP-telefoni: via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften.
Bredband: 100/100 Mbit via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften.
Förråd: Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga på bottenplan och gemensam trädgård med två uteplatser, grillplats

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:252

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Stor uteplats som är inramad med hjälp av staket och rabbatter i odlingslådor. Den är på sammanlagt 38 kvm och avtal om nyttjanderätt tillhör lägenheten och överlåtes i samband med försäljningen av lägenheten.

Förening

Namn

Brf Mariagatan i Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen består av två hus med adress Mariagatan 11 och 13 med totalt 26 lägenheter och 6 förråd/lokaler. Huset Mariagatan 13 har tidigare varit unga fabriksarbetande mäns bostad. Det byggdes på 40-talet av KF och ritades av den kände arkitekten Olof Thunström. Gå gärna in och läs det bifogade urklippet från tidningen Gustavsbergaren från just år 1943.
Tvättstuga och förråd i bottenplan samt ett par förråd på vinden.
Omläggning av tak gjordes under 2008. Stambyte 2005/2006 (Mariagatan 13).

Föreningen kommer att putsa om fasaden på nr 13 under hösten 2017. Fönstren på nr 11 ska återställas till originaltyp under hösten 2016. Renovering av trapphusen kommer att ska inom 2 år. Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har nyligen bytt till isolerglas i fönstren.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 1120 kr samt en pantsättningsavgift på 448 kr

Parkering

P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån och utan 150 kr/mån.

Om området

Gustavsberg Hästhagen

Välkommen till Hästhagen och Kvarnbergets östra sluttning. Här ligger flerfamiljshuset Mariagatan 13 ritat på 40-talets första hälft av KF-arktiekten Olof Thunström. Från början ett för tiden modernt ungkarlshotell och idag en populär bostadsrättsförening mitt i hjärtat av Gustavsberg. Byggnaden är ett tidstypiskt funkisverk av Thunström både med tanke på form som färg.

Gustavsberg som ort erbjuder en mysig skärgårdsmiljö nära naturen och samtidigt nära till stan med dess rika nöjesliv.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm. Närhet till badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.

Närområdet ger stora möjligheter för friluftsaktiviteter och nära från bostäderna finns idrottsplatsen Ekvallen med badhus, sporthall, ishall, tennishall och stor isbandyplan.

Kommunikation

När du vill åka in till Stockholm finns det mycket goda förbindelser med direktbussar som i egen fil tar dig till och från Slussen på drygt 20 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm. Värmdö köpcentrum finns på gångavstånd, där har du alla butiker du kan tänka dig.
I Gustavsbergs hamn finns även vårdcentral och barnavårdcentral.

I närheten

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte