Grönbergsgatan 9A+9B

Bilder

Utgångspris

975 000 kr

Bevaka slutpriset

Grönbergsgatan 9A+9B , Centrala Grums , Grums

Tillfälle som sällan kommer åter! Nu har du chansen att förvärva denna otroligt rymliga villa om hela 240 kvm! Bostaden inrymmer bl.a. tio rum, två kök, två duschrum och en toalett. Övre plan är renoverat till en egen lägenhet så om du vill kan du enkelt stänga till och hyra ut denna del för att minska boendekostnaden. Denna bostad passar alltså utmärkt såväl till den stora familjen som till den som vill bo billigt. Villan är belägen i centrala Grums med närhet till allt du behöver. Resecentrum, mataffärer, skola, förskola, sporthall, badhus grönområden, apotek m.m. Välkommen på visning!

240 kvm, 10 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
240 kvm
Biarea:
114 kvm
Tomtarea:
1 004 kvm
Byggår:
1936
Driftskostnad:
5 300 kr/månad
Utgångspris:
975 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

10 rum varav 6 - 7 sovrum

Boarea

240 kvm

Biarea

114 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Grönbergsgatan 9!
Denna rymliga villa om hela 240 kvadratmeter disponeras på följande sätt:

Entréplan

Entréhall
Du välkomnas in i villan av en entréhall med vit målad vävtapet på väggar och mörkt båtgolv. Plats för avhängning finns direkt till vänster och härifrån når du trappen till övre plan samt till källaren.

WC
I ett passage till köket finns ett förrådsutrymme samt en toalett. På toaletten ligger ett ljust klinkergolv och väggarna bär vitt kakel med målade väggar upptill. Här finns WC, tvättställ samt ett skåp.

Kök
Köket är verkligen bostadens hjärta och den generösa ytan bjuder in till såväl matlagning som umgänge. Den vita träpanelen på väggen bidrar till en lantlig känsla och två fönster släpper in rikligt med dagsljus. Snickerierna i köket är björk och kaklet som sitter ovanför disk- och arbetsbänkarna har en ljus terracottanyans. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (-16), spisfläkt, diskmaskin, ugn, micro samt en side by side kyl/frys med ismaskin. På golvet ligger klickgolv i klinkerimitation och tack vare att rummet är stort ges det utrymme för en rejäl matsalsmöbel.

Sovrum 1
Detta är det största sovrummet på entréplan och här finns utgång till baksidans uteplats. Gott om förvaringsmöjligheter ges i fyra garderober. Trägolv och gula, randiga tapeter.

Lekrum/arbetsrum
För att nå de andra sovrummen på entréplan passerar du lekrummet som även kan användas som arbetsrum. Här ligger en plastmatta på golvet i träimitaion och väggarna bär väv som är målad i en ljus nyans. Rakt fram finns en klädkammare för extra förvaring och på var sin sida ligger sovrum 2 och 3.

Sovrum 2
Till höger ligger sovrum 2 som precis som det första sovrummet har en utgång till baksidan och altanen där. Laminatgolv och vävtapeter. Klädförvaring ges i tre garderober.

Sovrum 3
Sovrum 3 hittar du till vänster och även det har laminatgolv och tapetserade väggar men här inne går färgerna i blått. Här finns två garderober som ger plats till förvarning.

Matsal
På andra sidan av köket ligger matsalen där du kan duka upp för många hungriga gäster. Fint parkettgolv och vitmålad väv. Från matsalen är det öppet genom ett valv in till vardagsrummet och detta gör att båda rummen känns större och luftigare.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och ger plats åt en större soffgrupp så hela familjen får plats. Här är det samma golv och väggar som i matsalen för en helhetskänsla. Det finns också en fungerande eldstad som bidrar till både värme och mysfaktor under den mörkare delen av året. Tack vare valvet mellan rummen släpps det in mycket ljus från två väderstreck.

Källarplan

Hall
Ljust klinkergolv och ljusa väggar. Från hallen når du sovrum 4, duschrum samt husets grovingång.

Sovrum 4
Större sovrum med en sovalkov där du får en avskild plats för sängen men ändå ett stort rum att vara i. Bra förvaringsmöjligheter ges i tre garderober. Trägolv och vävtapet som bryts av med träpanel på vissa ställen.

Duschrum
Duschrummet är helkaklat och färgerna går i turkost, beige och brunt. Här finns en duschkabin, en toalett, ett tvättställ samt flera skåp.

Grovingång
Via carporten nås bostadens grovingång där det ligger ett praktiskt mörkt klinkergolv och på den högra sidan ges plats för avhängning av många kläder och skor.

Sovrum 5
Används idag som gästrum och nås från grovingången på den vänstra sidan. På väggarna sitter grön målad vävtapet och på golvet ligger ett massivt trägolv. Rummet är rymligt och det finns bra förvaringsmöjligheter i en större garderob.

Övrigt i källarplan finns olika förråd, matkällare, pannrum med vattenmantlad vedkamin och tekniktank, tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och ho, kontorsrum samt ett garage.

Övre plan
En gammaldags, charmig trapp med träpanel på väggarna leder dig upp till övre plan. Det är denna del som går att använda för uthyrning då det blir en helt egen lägenhet.

Kök
Plastmatta på golv och ljusa målade väggar. Utrustat med spis, spisfläkt, kyl/frys samt en bänkdiskmaskin. Ljusa snickerier i äldre stil målade i en grå nyans matchas med kakel ovanför diskbänken.

Sovrum
Stort sovrum med tre garderober, ett linneskåp och utgång till balkong med härlig morgonsol. Trägolv, grå tapeter och vitmålat tak. Här ges plats åt en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och där snedtaket bryter av rummet bildas en naturlig plats för ett matbord. Här finns ett stort fönster med utsikt mot centrum och det finns även ett fönster till som vetter mot söder och tillsammans bidrar de till ett gott ljusinsläpp. Trägolv och vita väggar.

Möblerbar hall
Den möblerbara hallen på övre plan används idag som kontor. Här finns också förvaringsmöjligheter i garderober och klädkammare. Trägolv och tapeter.

Duschrum
Duschrummet har en blå plastmatta på golvet och en ljusare blå våtrumstapet på väggarna. Här finns dusch, handdukstork, toalett, handfat med tillhörande skåp samt ett fönster för vädring och ljusinsläpp. Spotlights i taket.

Byggnad

Byggnadstyp

Etagehus i tre plan

Byggnadsår

1936 ombyggt 1967 och 1974

Uppvärmning

Fjärrvärme och ved

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 juli 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund och Suterräng
Stomme: Trä och murverk
Fasad: Trä och eternit
Fönster: 2-glas och isolerglas
Tak: Papp

Övrigt

På husets baksida som vetter mot väster finns en plattlagd uteplats samt en altan med trägolv och tak. Här kan du sitta och njuta av kvällssolen i goda vänners lag.

På övre plan finns en balkong som vetter mot öster och här kan du dricka ditt morgonkaffe till dagens första solstrålar.

Som komplement till fjärrvärmen har säljarna installerat en vattenmantlad vedkamin med tillhörande tekniktank.

Fiber är installerat.

Fastighetsbeteckning

Grönberg 1:106

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

63 607 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 200 kr
El: 22 000 kr
VA: 8 488 kr
Renhållning: 2 327 kr
Sotning: 815 kr
Försäkring: 8 777 kr
Beräknat antal personer: 6

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

683 000 kr

Summa pantbrev

850 000 kr

Tomt

Areal: 1 004 kvm
Tomttyp: Friköpt

Tomtbeskrivning

Uppväxt trädgårdstomt med b.la. syrenhäck, fläderblomsbuske, körsbärsträd och diverse andra träd och buskar. Flaggstång.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Väg, 17-GRJ-388
Förmån, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 17-IM1-44/660

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum Grums
140 m
ICA Supermarket Klingan
170 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Svalan
440 m
Öppen förskola
590 m
Kollektivtrafik
Grums station
200 m
Solbergsgatan
230 m
Grundskolor
Jättestensskolan
380 m
Södra skolan
1,7 km
Banker
Swedbank
110 m
Nordea Bank AB
170 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Grums Simhall Badhus Sporthall
300 m
Grums Ik Hockey
770 m
Simhallar & Utomhusbad
Trulsen Grumsfjorden
2,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Fia Johannesson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte