Golfvägen 9, 1/2 tr

Bilder

  • Såld!

Golfvägen 9, 1/2 tr , Mörbybacken , Danderyd

Välkommen till en fräsch 2:a med fint, lugnt och tyst läge mot parkliknande gård. Lägenheten är välplanerad med stora fönster och ett härligt ljusinsläpp. Centralt vid Mörby centrum med 200 m till tunnelbana samt busslinjer mot city och norrort.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 144 kr inkl värme, va, TV, bredband, förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1
Byggår:
1952-56

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Biarea

3 kvm

Rumsbeskrivning
Introduktion

Välkomnande lägenhet i Danderyds populäraste bostadsrättsförening med välskött ekonomi. Planlösningen medger stor möjlighet att disponera ytorna på ett generöst sätt. Lägenhetens läge i området gör att störande ljud från intilliggande trafikleder inte når hit. Lägenheten är väl omhändertagen med stambyte, nya fönster och ommålade ytskikt på väggar och tak under 2017. Bredband ingår.

Entréhall

Generös entréhall med fin välkomnande utsikt genom köket ut mot den grönskande parkliknande gården. Dubbelgarderob för avhängning av kläder. Säkerhetsdörr. Klinkers på golvet och vitmålade väggar. Extra eluttag (-17).

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med stora fönster mot söder med härligt ljusinsläpp. Charmigt rutmönstrat originalparkett i ek och vitmålade väggar. Extra eluttag (-17).

Kök

Stort och ljust kök med plats för matbord. Fönster mot söder med härligt ljusinsläpp. Inredningen består av vita skåp med vita skåpsluckor samt vitrinskåp med belysning. Det är en svart bänkskiva och belysning under överskåpen. Den maskinella utrustningen består av spishäll i keramik, varmluftsugn, fläktkåpa, inbyggd diskmaskin, samt kyl/frys. Det är klinkers på golvet med golvvärme vid matplatsen och vitmålade väggar. Omdragen el i köket med gott om eluttag (-17).

Sovrum

Rymligt sovrum med stor garderob med skjutdörrar längs med ena långväggen. Parkettmönstrad linoleummatta och vitmålade väggar.

Badrum

Stambytt och totalrenoverat badrum i föreningens regi någon gång under 2003-2005. Det är helkaklade väggar och klinkers på golvet. Inredningen består av toalett, handfat med kommod (-17), spegel (-17), badkar med duschmöjlighet samt handdukstork. Ny belysning över spegeln (-17). Badrummet är förberett för installation av tvättmaskin med avlopp och el.

TV

18 analoga kanaler och 10 digitala kanaler ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är ComHem (enligt föreningens hemsida 2017-01). För utökat kanalutbud tecknar varje lägenhet själv avtal med ComHem.

Bredband

Fiber är installerat av Stockholms Stadsnät med en hastighet av 1000 Mbits/s som ingår i avgiften till föreningen. ComHem-uttag finns med då får man bekosta bredbandet själv.

Förråd

Det finns 2 förråd som hör till lägenheten och ingår i avgiften. Dels ett "matkällarförråd" om ca 0,5 kvm, dels ett "vanligt" förråd om ca 2,7 kvm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 144 kr inkl värme, va, TV, bredband, förråd

Andel i föreningen

0,234%

Andel av årsavgiften

0,306%

Byggnad

Byggnadstyp

Låghus utan hissar

Byggnadsår

1952-56

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Mörbybacken 1

Om föreningen

Mörbybacken 1 är namnet på såväl bostadsrättsföreningen som dess fastighet som ligger i ett lugnt och lite avskilt område mellan Danderyds sjukhus och Mörby Centrum. Husen uppfördes åren 1952-56 med en speciell prägel och är vackert belägna i en kuperad parkmiljö.

Brf Mörbybacken 1 bildades 1986 av hyresgästerna i den då av Danderydsbostäder AB (DABO) ägda fastigheten i syfte att förvärva fastigheten. 1994 träffades en överenskommelse med fastighetsägaren och i januari 1995 övergick ägandet till brf Mörbybacken 1.

Fastigheten har gatuadresserna August Wahlströms väg 1-27 och 2-14, Axel Johnsons väg 2-16 samt Golfvägen 1-9. I omedelbar anslutning ligger Mörby Centrum med en mängd affärer, varuhus, systembolag, bibliotek, tandläkare mm. Från Mörby Centrum finns bra kommunikationer mot City och de norra delarna av Stockholms ytterområden genom både tunnelbana och många busslinjer.

Fastighetens totala bostadsyta är 19 191 kvm fördelade på 305 lägenheter varav 280 är bostadsrätter och 25 st hyresrätter. Storlekar finns från 1 rok till 6 rok. Dessutom finns 14 kommersiella lokaler som hyrs ut.

HEMSIDA: www.morbybacken1.se

TV: 18 analoga kanaler och 10 digitala kanaler ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är ComHem (enl föreningens hemsida 2017-01). För utökat kanalutbud tecknar varje lägenhet själv avtal med ComHem.

BREDBAND: Fiber är installerat av Stockholms Stadsnät med en hastighet av 1000 Mbits/s som ingår i avgiften till föreningen. Leverantör är ComHem.

IP-telefoni: Kan fås genom ComHem.

FÖRRÅD: Till lägenheterna hör 2 förråd, dels ett matkällarförråd ca 0,5 kvm, dels ett källarförråd om ca 2,7 kvm. Dessutom kan du hyra förråd av föreningen som har 62 förråd till en kostnad av 350 kr/kvm/år (enl hemsida 2017-01).

TVÄTTSTUGA: Det finns en stor tvättstuga i hörnet av Golfvägen och August Wahlströms väg som renoverades 2008-09. Det finns 3 grupper med vardera 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Dessutom finns kallmangel, stenmangel samt grovtvättmaskin.

PARKERING: Föreningen disponerar 76 parkeringsplatser och 40 garageplatser. P-plats utan elstolpe finns att hyra för 200 kr / mån och med elstolpe. 290 kr/mån (2017-01). Garage kostar att hyra för 550 kr/kvm//år (2017-01). Det är ca 1 års väntetid till p-plats och 5 år till garage (2017-01). Det finns dessutom gott om fria parkeringsplatser i området.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
- Stambyte 2003-2005
- Nya eldragningar, nya elcentraler och nya armaturer 2007-2008
- Ny tvättstuga 2008-09 med bl a nya maskiner
- Nya säkerhetsdörrar och uppgraderat brandskydd 2009
- Nytt låssystem med porttelefoner 2009-2010
- Samtliga fönster som inte bytts tidigare till 3-glasfönster byttes under 2010-2012
- OVK godkänd och renovering värmesystem 2013

PLANERADE RENOVERINGAR:
Inom de närmaste 5 åren
- Renovering av avloppsledningar i källarplan, resterande byggnader
- Byte av rörelsefogar mellan huskropparna
- Renovering av garageportar
- Renovering av balkongernas betongplattor
- Nya fläktar till ventilationskanalerna byts ut vid behov
- Värmeväxlare för fjärrvärmen byts ut efter hand
- Omläggning av taket på tvättstugan
- Byte av takpannor/läckt/papp. Översyn av takavvattning
- Eventuellt förse taken med gångbryggor

ÖVERLÅTELSEAVGIFT: Debiteras köparen. Avgiften är 2,5 % av gällande basbelopp.

PANTSÄTTNINGSAVGIFT: Debiteras låntagaren. Avgiften är 1 % av gällande basbelopp.

Antal lägenheter

305

Antal hyresrätter

25

Antal lokaler i föreningen

14

Om området

Mörbybacken

Mörby Centrum är knutpunkten i Danderyd. Avståndet till centrala Stockholm är cirka 10 km. I närområdet finns både barnomsorg samt flera skolor både för låg-, mellan- och högstadium. Den golfintresserade har Kevinge golfbana som granne. Kommunen har ett aktivt föreningsliv med inomhushallar för både fotboll, curling, ishockey, tennis och bad. Till Edsviken är det 5 minuters promenad och här finns naturskön strandpromenad med utsikt över Ulriksdals slott, badplatser och det går bra att åka skridskor på vintern. Under vintertid öppnar golfklubben upp banorna för skid- och pulkaåkning.

Kommunikation

Kommunikationerna är extremt goda med T-bana mot city och du når centralstationen på 15 minuter. Mörby centrum är även en knutpunkt för bussar med tvärförbindelse inom regionen samt bussar till Täby, Vallentuna, Norrtälje och hela Roslagen.

Närservice

I Mörby centrum har du tillgång till ett rikt utbud av service såsom matbutiker, läkarstation, tandläkare, bibliotek, apotek, banker, närpolis, systembolag, varuhus och ett stort antal butiker. En omfattande utbyggnad av centrum kommer att ske under de närmaste åren.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
200 m
ICA Nära Myran
570 m
Köpcentrum & Gallerior
Mörby centrum
150 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kevinge förskola
260 m
Danderyds Montessoriskola och fritidshem
560 m
Kollektivtrafik
Golfvägen
180 m
Mörby Centrum
230 m
Grundskolor
Kevingeskolan
120 m
Fribergaskolan
330 m
Gymnasium
EU IT Gymnasiet Danderyd
500 m
Ingridskolan
1,6 km
Universitet & Högskolor
Rosenberg Kaijser AB
940 m
Polishögskolan
2,7 km
Banker
Nordea Bank AB
450 m
Upplandsspar AB
880 m
Golfbanor & Golfklubbar
Stockholms Golfklubb
350 m
Danderyds Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Träningspasset Danderyd AB
340 m
Medley Mörbybadet
560 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Mörbybadet
560 m
Kvarnparksbadet
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Febe Thulin för mer information!

Febe Thulin

Febe Thulin

Täby

Vallentuna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

0707-54 50 25

070-754 50 25

febe.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte