Byvägen 94

Bilder

  • Välkommen till Byvägen 94
  • Trädgården
  • Köket
  • Matrummet
  • Det ljusa vardagsrummet

Byvägen 94 , Ella gård , Täby

Ett gavelradhus mycket fint läge i området. Vacker trädgård i söder med sol från förmiddag till kväll. Huset är välunderhållet och mycket bra planerat med 3-4 sovrum. Goda kommunikationer via flertalet bussar på både Enhagsvägen och Täbyvägen. Till Roslagsbanan är det ca 1 km. Rösjö Centrum inom ca 500 m.

104 kvm, 4 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
104 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
243 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 934 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

104 kvm

Rumsbeskrivning
Introduktion

Huset är välunderhållet med nytt yttertak från 2015 (helsvetsad gummimatta), nya 3-glasfönster 2007 samt ny ytterdörr 2007. Luftvärmepump installerades 2008 som även kan användas för AC. 2008 byttes alla innerdörrar.Den utvändiga träpanelen målades om 2007.

Entréhall

Entréhallen öppnar upp välkomnande mot matrum och vardagsrum. En garderob finns. Det är ekparkett på golvet och vita tapeter på väggarna. I den inre hallen finns ett städskåp med låsbart medicinskåp.

Vardagsrum

Stort, ljust vardagsrum om ca 30 kvm med utgång till den soliga uteplatsen och trädgården i söder. Rummet går att dela av till ytterligare 1 rum om ca 10 kvm om så önskas. Ekparkett på golvet och tapet på väggarna.

Matrum

Ljust matrum med utgång till uteplatsen och trädgården. Ekparkett på golvet och tapeter på väggarna.

Kök

Arbetskök i öppen planlösning mot matrummet med klinkers med golvvärme, kakel ovanför bänkytorna samt i övrigt tapeter. Inredningen består av vita skåp, bänkskivor i ek samt serveringsbänk mellan kök och matrum. Den maskinella utrustningen består av spis med spishäll i keramik och varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och 2 st kyl/frys.

Sovrum 1

Med fönster åt trädgården. Ekparkett på golvet och tapeter på väggarna.

Sovrum 2

Sovrum 2 är det största sovrummet och har också fönster mot trädgårdssidan. Ekparkett på golvet och tapeter på väggarna. En garderob finns.

Sovrum 3

Sovrum 3 vetter mot entrésidan. Det är ekparkett på golvet och tapeter på väggarna.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med bl a linneskåp.

Badrum

Badrummet renoverades 1997 med klinkers med golvvärme och helkaklade väggar. Inredningen består av badkar, eluppvärmd handdukstork, badrumsskåp med belysning, toalett samt varmvattenberedare (2010).

Tvättstuga

Tvättstugan finns i praktisk anslutning till köket. Inredningen består av tvättho och nätkorgar för förvaring. Den maskinell utrustningen består av tvättmaskin och torkskåp. Tvättstugan renoverades 2002 med ny våtrumsmatta och våtrumstapet på väggarna.

Duschrum

Duschrummet fungerar även som gästtoalett och renoverades 2002. Det är klinkers på golvet med golvvärme (el) och helkaklade väggar. Inredningen består av duschhörna med skjutdörr, toalett, handfat, badrumsskåp med spegel samt eluppvärmd handdukstork.

TV/bredband

Fiber från Svenska Stadsnät är indraget i huset via samfällighetens försorg. Grundutbud av TV-kanaler från Transit Kabel ingår i avgiften samt bredband via Transit Kabel.

Förråd

Det finns ett isolerat förråd, ca 11 kvm, vidbyggt med huset. Ingång från trädgården. Här finns bl a 3 garderober och ett förvaringsskåp. Förrådet värms upp visa elradiator. Förrådet är angivet som biarea.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Luftvärmepump (-08)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 mars 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas (-07)
Bjälklag: Trä
Tak: Helsvetsad gummimatta
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

UTEPLATS: Stort trädäck med sol från förmiddag till kväll. Terrassmarkis finns.

Fastighetsbeteckning

Lantmannen 47

Övriga byggnader

GARAGE: Garageplats som tillhör huset finns i samfällighetens gemensamma garagelängor.

P-PLATS: Det finns gott om p-platser vid garagen som kan nyttjas fritt av fastighetsägare i samfälligheten och deras besökare.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 216 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 800 kr
VA: 4 400 kr
Renhållning: 1 900 kr
Väg, samf: 10 116 kr
Försäkring: 3 000 kr

Kommentar

Familjen gör av med 12.800 kwh/år och kostnaden är beräknad på aktuellt dagspris + nät. VA uppgår till 148 kbm/år. Försäkringen avser endast byggnad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 482 000 kr

Summa pantbrev

1 398 000 kr

Tomt

Areal: 243 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

TOMT: Härlig uppvuxen trädgård, inramad av plank mot granne och gångväg. Grind finns mot gångvägen. Gräsmatta finns för lek och samvaro och utmed planket växer lättskötta rabatter med perenner, buskar och klätterväxter.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Lantmannen GA:1
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM4-37/5279

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Ella gård

Ella Gård är ett till viss del kulturskyddat område. Området bebyggdes under sent 1950-tal/tidigt 1960-tal med en bebyggelse som skulle likna den "svenska stugan". Området består huvudsakligen av kedjehus eller radhus (västra Ellagård). Några enstaka villakvarter finns i nordöstra delen. Ella Gård karaktäriseras av de stora och många grönområden. Det finns gott om lekplatser, gräsmattor för bollspel samt ett mindre skogsparti med ett elljusspår. Ca 100 m från huset finns Storängens fotbollsplan. Vid västa Ellagård finns en pulkabacke. Ella Gårds Tennisklubb håller till vid den stora parkområdet vid Polovägen/Skiftesvägen. Vid Täby Centrum finns Täby sportcentrum med boll och gymnastikhallar, Tibblebadet, friidrotssanläggning (utomhus) samt ishall.

Kommunikation

Kommunikationsmässigt ligger Ella Gård bra till. För boende i västra och södra Ella Gård finns 5 olika busslinjer. Bussar mot Danderyds Sjukhus finns dels på Täbyvägen, dels på Enhagsvägen. Bussar mot Täby C går på Ellagårdsvägen som genomkorsar område samt på Enhagsvägen.Alla busshållsplatser finns inom ca 500 m. Roslagsbanan ett alternativ som finns på ca 1 km avstånd och närmsta hållplats är Rolsags Näsby station med flera olika tåglinjer.

Närservice

För boende i östra Ella Gård är Täby Centrum det närmsta alternativet. För boende i västra Ella Gård finns Skarpäng Centrum med mataffär, pizzeria m.m. En stor mataffär finns dessutom mitt på Turebergsvägen vilket kan vara ett alternativ för boende i norra Ella Gård.
Det finns flera alternativa SKOLOR i närområdet. Ellagårdsskolan med förskola samt åk 1-5 är den största skolan. Täby Friskola har åk 0-6 vid Skarpängs Centrum och åk 7-9 på Enhagsslingan (i hörnet mot Täbyvägen). Närmsta högstadium finns vid Skarpängs centrum - Skarpängsskolan - samt Näbydalsskolan vid Näsbydal. Flera gymnasieskolor finns vid Täby centrum, bl a Tibble Gymnasium, Åva Gymnasium och Täby Enskilda Gymnasium.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med bl a förskola vid Ellagårdsskolan och Vallpojkens förskola i västra Ella Gård. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
140 m
ICA Nära Rösjöhallen
480 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tamburinens Special-Förskola
230 m
Vallpojkens förskola
330 m
Kollektivtrafik
Enhagsslingan
100 m
Rostock
220 m
Grundskolor
Enhagenskolan
230 m
Lilla Gribbylundsskolan
230 m
Gymnasium
Mimers gymnasium i Täby
230 m
Täby Yrkesgymnasium AB
320 m
Universitet & Högskolor
Gyneva AB
1,2 km
Tankesherpa
1,6 km
Banker
ZP Zwedberg Person AB
880 m
Swedbank
1,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfcenter i Danderyd AB
2,5 km
Danderyds Golfklubb
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Täby Skatepark
1,5 km
Ishall Tibblevallen
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Tibblebadet
1,6 km
Vattenhuset
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Febe Thulin för mer information!

Febe Thulin

Febe Thulin

Täby

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

0707-54 50 25

070-754 50 25

febe.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte