Skaldevägen 7

Bilder

Som Utgångsbud

13 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Skaldevägen 7 , Bromma Höglandet , Stockholm

Visas söndag 15/10 kl. 12.00 . STILSÄKERT RENOVERAD HÖGLANDSVILLA PÅ PARKLIKNANDE TOMT I S/V - Klassiskt vacker villa om 252 kvm på väl tilltagen tomt i bästa väderstreck, med sol från morgon till kväll. Fritt, luftigt och ogenerat läge, en dröm för barnfamiljen.
Villan är i genomgående fint skick, såväl in- som utvändigt, bara att flytta rakt in och trivas. Fyra eldstäder och rik på vacker originalcharm. Underbar sällskapsyta med härlig rymd där ljuset flödar in, bland annat genom glasveranda. Stilsäkert renoverat kök med öppen spis och utgång till stor altan och vacker trädgård. Genomgående påkostade materialval och genomtänkta lösningar. Inredd källare och vind.

Ett eftersökt läge med närhet till Höglandstorget med skola, bio, 12:an, café med mera. Lugn Brommaidyll med kort pendelavstånd till City!

Välkommen på visning hälsar Håkan Jansson HusmanHagberg

176 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
176 kvm
Biarea:
76 kvm
Tomtarea:
1 030 kvm
Byggår:
1928
Driftskostnad:
4 085 kr/månad
Som Utgångsbud:
13 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 15 100 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

176 kvm

Biarea

76 kvm

Rumsbeskrivning

Stilsäker och smakfull Höglandsvilla som genom åren löpande renoverats till mycket fint skick, med bevarad originalcharm. Väl tilltagen tomt om 1.030 kvm tomt i bästa väderstreck, en av de större i Västerled, ger en härlig och skyddad barnvänlig miljö. Plan gräsyta som möter "berg-i-dagen" ger en varierad och parkliknande tomt som bjuder på ett fint blickfång från såväl ogenerade uteplatser som inifrån huset. Sydvästläget ger de bästa förutsättningarna för trivsamma grillkvällar. En helt idealisk tomt för den som är odlingsintresserad med gott om sol och bra jordmån.

Villan bjuder på generösa sällskapsytor med fiskbensparkett i mörkbetsad ek och vacker öppen spis, en av husets totalt fyra eldstäder. Sällskapsrummen ligger i fil och här finns plats för det stora sällskapet. Platsbyggda bokhyllor och eleganta elementskydd ger rummet karaktär.
Glasad matsalsdel, något utöver det vanliga, gör att rummet badar i sol och vyn mot den grönskande tomten är mycket tilltalande.

Rymligt påkostat kök med plats för matbord och utgång till solig altan. Gott om förvaring i vita och bra arbetsytor. Fönster i två väderstreck. Den öppna spisen i köket tillför "det lilla extra".

4-5 sovrum, genom inredd källare och vind. Exklusiva våtrum. Grovingång i den tilltalande källarvåningen ger en perfekt tonårsdel.

En mycket tilltalande villa som torde erbjuda ett bekymmerfritt boende tack vare genomgripande renovering under de senaste åren (se åtgärdslistor). Välbeläget i direkt närhet till Höglandstorget med skola, dagis och 12:an. Perfekt för barnfamiljen som vill ha en enkel vardag med möjlighet för barnen att enkelt kunna gå till och från skolan på skyddad innergata. Mälaren med bad- och båtliv nås per fot på mindre än 10 minuter. Pendelavstånd till City är ca 20 minuter med 12:an, som går i alla väder. Det bästa av två världar.

Välkommen till Skaldevägen 7

INTERIÖRBESKRIVNING

Grusad gång leder upp till välkomnande entré under tak där stilfull entrédörr hälsar välkommen.

HALL - Insteg på vackert trägolv.

INRE HALL - Husets alla ytor är ljusa och har generöst med spröjsade fönster, så även den möblerbara inre hallen. Inre hallen har trägolv i original och tapet i oxblod. Klädnisch med plats för såväl ytterkläder som skor.

GÄSTWC - Praktisk gäst-wc i anslutning till hall. Svart klinkergolv och i vitt kaklade väggar. Handfat och vägghängd WC. Inbyggd spotlight i tak.

SÄLLSKAPSYTA - Vackra sällskapsyta med rum i fil. Härlig originalcharm i handblåsta fönster, fiskbensparkett och en hörnställd öppen spis. Bra rymd och ljus från fönster i tre väderstreck. Gott om plats för trivsamma hemmakvällar vid soffgrupper eller runt matsalsbordet. Bästa förutsättningar för stora middagar och representation. Från matsalsbordet har man fri vy genom stora fönster i tre väderstreck, ut mot tomt och altan. Rummet badar i ljus och utsikten gör att maten smakar ännu bättre. Genomgående mörkbetsade ekgolv i fiskbensmönster och vita väggar.
Dubbla skjutdörrar med spegel delar av rummen. De platsbyggda bokhyllorna ramar vackert in ett fint burspråksfönster. Synnerligen eleganta elementskydd utgör en vacker detalj i rummen.

KÖK - Platsbyggt kök med släta vita luckor från Invita. Öppen spis ger trivsam atmosfär. Smakfullt renoverat, fullt utrustat med vitvaror från Gaggenau och Siemens. Arbetsbänkar i såväl svart kalksten som rostfritt. Matplats för ca 6 personer. Vita väggar och på golvet mörkbetsat trä. Inbyggda spotlights i tak som är dimbara. Köket är ljust tack vare fönster i två väderstreck. Glasad dörr leder ut till 25 kvm stora ALTANEN. Här nyttjas grillen flitigt sommartid och middagarna intages gärna under bar himmel, med god uppsikt över lekande barn på tomten om middagen blir lång. Underbart.
Uteplatsen binder trivsamt samman hus med trädgård.

ÖVERVÅNINGEN nås via svängd trätrappa.

ALLRUM - Trivsamt allrum/övre hall som erbjuder plats för arbetsyta eller kanske ett trivsamt TV-rum. Vacker öppen spis även här. Gott om fönster ger fint ljus till rummet. På övervåningen ligger ett enhetligt mörkbetsat trägolv.

SOVRUM 1 - Här ryms säng samt arbetshörn. Trägolv och ljusa väggar. Inbyggd garderob.

SOVRUM 2/MASTER BEDROOM - Ljust och tilltalande rum med utgång till ALTAN i fritt S/V-läge. Fönster även i S/O för härlig morgonsol. Ljusa väggar och trä på golv. Garderobsvägg som rymmer mycket.

TAKALTAN - Underbar takaltan där man finner sol från morgon till kväll och sitter helt ogenerad och skyddad. Gott om plats för sittmöbel och vädring av sängkläder.

SOVRUM 3 - Här ryms säng samt ytterligare lättare möbel. Trägolv. Platsbyggd soffa/säng med förvaring. Inbyggd garderob.

VÅTRUM - Helkaklat med beiga väggar och svart klinkergolv där värmegolv från elslinga ger komfort. Spotlights i tak och fint dagsljus från fönster. Handfat i kommod med förvaring. WC. Dusch bakom vägg i glas.

VINDSVÅNING

WALK-IN-CLOSET/SOVRUM 5 - Plats för säng samt datahörna. Fönster i gavel ger fint ljus. Vita väggar och golv. Takhöjden är begränsad på vindsvåningen.

FÖRRÅDSVIND - Bortom murstock finns en förrådsvind.

KÄLLARVÅNING
Källaren nås via vitmålad trappa från entréhall.

NEDRE HALL - Trägolv i vitbets med behaglig golvvärme från vattenburna slingor, gemensamt för hela undervåningen. Möblerbart samt gott om förvaringsmöjligheter.

ALLRUM/SOVRUM 4 - Tilltalande tonårsrum/sovrum med öppen spis och inbyggda spotlights i tak. Vitbetsat trägolv med värme och vita väggar.

VÅTRUM - Påkostat bad- och duschrum med SPA-känsla. Här finns en rymlig glasad BASTU, stort inbyggt badkar, dusch samt WC. Ek-kommod med kalkstensskiva där handfat samt förvaring får gott om plats. Spotlights i tak. Helkaklat med väggar i vitt och keramik-klinkers i brungrå ton på golv.

TVÄTTSTUGA - Tvättmaskin samt tumlare. Plats för klädvård. Torkskåp. Klinkergolv.

FÖRRÅD - Plats för förvaring samt bergvärmeanläggning.

GROVINGÅNG/PASSAGE - Praktisk grovingång med klinkergolv och avhängningsyta för ytterkläder. I passage ligger betsat trägolv. Här finns gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar i vitt från Elfa.

Sammanfattningsvis en mycket trivsam 1920-talsvilla med härligt ljus, där alla ytor nås av solen från flera väderstreck. Insynsfria rum och välbelägen generös sydväst vänd tomt som är omgärdad av staket, spaljé och häckar, vilket ger en trygg miljö för barn och husdjur att skyddat leka på. "Trofast", 12:ans spårvagn tuffar diskret förbi och slingrar sig vidare genom Västerleds villaidyll och minner om att City inte är långt borta.

Som sagt, ett välhållet och fräscht hus att längta hem till...

Vi ses på Skaldevägen 7

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med renoverad källare

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Bergvärme från 2008

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 maj 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker tomt med lite parkkaraktär där pampig ek utgör ett fint inslag. Plan gräsmatta samt berg i dagen ger en varierad och inbjudande miljö för såväl barn som vuxen. Lekstuga och dubbelförråd.
På grusad uppfart får två bilar lätt plats.

Åtgärder på huset av nuvarande ägare:
2016 - Målat väggar i källaren, spaavdelning.
- Platsbyggd ELFA garderob i källargång
- Målat vardagsrum, matrum, snickerier matrum, vardagsrum, hall, målat tak.
- Tapetserat hall
- Skvallerrör toaletter, inspektionslucka badkar spaavdelning,
- Satt upp staket runt källartrapp och på sidor av hus
- Ny armatur samt fläkt i övre badrum

2017 - Renovering fönster matrum, källare
- Målat staket, balkong, entré, ytterdörr
- Radonsanering, monterat radonsug

Tidigare ägares åtgärdslista:
2016 Ny diskmaskin
2015 Ommålning av väggar i kök, sovrum, vardagsrum och matsal
2015 Ny tvättmaskin, mikro
2012 Inredning av vindsplan
2008 Totalrenovering av källare med vattenburen golvvärme och ny öppen spis
2008 Installation av bergvärme med extra vv-beredare
2008 Dränering av fastigheten
2008 Byggnation av terrass med ny entrétrappa
2008 Renovering av badrum övre plan
2008 All el utbytt i renoverade delar
2007 Totalrenovering av kök, platsbyggt från Invita med uppmurad öppen spis
2007 Ommålning av fasad
2007 Ommålning av tak med ny papp, läkt och nytt tegel
2007 Renovering av alla ytskick

Enligt tidigare ägare/mäklare
1992 Ny avlopps- och vattenservis till gatan

Husets taxerade yta är 233 kvm boyta samt 32 kvm biyta vilket inte stämmer.
Vid uppmätning har nedanstående ytor uppmätts.
176 kvm boyta samt 76,4 kvm biyta.
Ytan fördelad på:
91 kvm boyta på entréplan
77 kvm boyta på övre plan
8 kvm boyta på vindsplanet
76 kvm biyta i källarplanet
Detta torde innebära att fastighetens taxeringsvärde gällande byggnad grundar sig på en felaktig uppgift beträffande boytan.

Fastighetsbeteckning

Dikten 62

Övriga byggnader

Friggebod på ca 15 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 030 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 000 kr
El: 10 988 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 2 900 kr
Försäkring: 15 642 kr

Kommentar

Säljaren har en ovanligt omfattande villaförsäkring. Fördelningen mellan hushållsel och uppvärrmning är uppskattad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

9 074 000 kr, varav byggnadsvärde 3 674 000 kr

Summa pantbrev

7 465 000 kr

Tomt

Areal: 1 030 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Höglandet

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköpning av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin.Vid Höglandstorget ligger trevligt Café, Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan och biograf. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg, som nås på några minuters gångväg, erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Najaden AB
80 m
Engströms Livs
810 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
2,7 km
Bromma Blocks
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Villan Höglandsskolan
120 m
Nockebyvägen Förskola
150 m
Kollektivtrafik
Höglandstorget
80 m
Olovslund
500 m
Grundskolor
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
70 m
Höglandsskolan Höglandsvillan
120 m
Gymnasium
Höglandsskolans Grund- och Gymnasieskola
70 m
Waldorfskolefederationen
1,2 km
Universitet & Högskolor
Kulturmatematik Anita Berlin
570 m
Felande Länken Fakta och Fiktion AB
700 m
Banker
Swedbank
1,5 km
SEB
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
550 m
Björklidens Golfklubb
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Olofslunds Bollplan
470 m
Stora Mossenhallarna
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
1,2 km
Solviksbadet Mälaren
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte