Allévägen 14B

Bilder

  • Såld!
  • Sällskapsdel med öppen spis
  • Sällskapsdel med balkong
  • Sällskapsdel
  • Sällskapsdel
  • Plats för matsalsbord vid öppna spisen

Allévägen 14B , Bromma Äppelviken , Stockholm

Mycket ljus och välplanerad lägenhet högt upp i huset belägen i lugna och attraktiva Äppelviken. Stilrent kök. Sällskapsdel med öppen spis och balkong med högt fritt S/V-läge. Endast några minuters promenad till Alviks Torg som erbjuder bra kommunikationer. Ett stenkast från Mälarens strandpromenader.

55,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 467 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55,7 kvm
Våning:
3
Byggår:
1945
Driftskostnad:
369 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55,7 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen så erbjuds en mycket stilren och komplett 2:a i genuina och attraktiva Äppelviken. Unikt drömboende som erbjuder allt man kan önska sig såsom stilrent kök, balkong och öppen spis som ger trivsam atmosfär. Insynsfria ljusa rum med vy över grönska som vackert speglar årstiden. Med det lugna fina läget där du har endast någon minut till tvärbanan och endast några ytterligare minuter till Mälarens strandpromenader så har du verkligen livskvalitet. På ca 5 minuters promenad så är du nere på Alviks torg där du har bl.a har mycket bra kommunikationer, service, restauranger och affärer.

Varmt välkomna till Allévägen 14B!

Välkomnande HALL med bra plats för avhängning. Här finns en platsbyggd garderob för ytterligare förvaring. Härifrån har du överblick över hela lägenheten och ljuset strömmar in från två väderstreck. På golvet har vi svart klinkergolv och väggarna är målade i bruten vit nyans.

Vacker och tidstypisk dörr i glas leder in i den fantastiska SÄLLSKAPSDELEN med öppen spis och utgång till balkongen i perfekt sydväst-läge. BALKONG med sol från lunch till sen kväll och högt fritt ogenerat läge. Härlig vy mot grönska och genuina villakvarter. Generöst fönsterparti bjuder på ett ljust intryck och den höga takhöjden ger rummet en härlig känsla av rymd och ytorna känns tacksamma att möblera. Rummet rymmer såväl soffhörna som matsalsmöbel. Målade väggar i bruten vit nyans och på golvet ligger en vitlaserad ekparkett i original.

KÖKET håller, liksom övriga bostaden, en mycket hög standard i dess inredningsval och utformning. Köksinredningen består av vita snickerier som matchas upp av bänkskiva i svart, detta kompletteras ovan bänk med en glasskiva i ton av råglas. Möjlighet till matplats för ca 4 personer. Komplett maskinell utrustning med spis med Induktionshäll och varmluftsugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys och spisfläkt. Väggar i bruten vit nyans och på golvet så återkommer den vitlaserade parketten.

BADRUMMET som på ett mycket elegant sätt har inretts med designat handfat med tillhörande kommod och spegelskåp med belysning. Duschhörna. Här finns även handdukstork och tvättmaskin. På väggen är det vita kakelplattor med en bård i blå ton som matchas upp av det klinkerlagda golvet i samma ton. Bra ljusinsläpp via fönstret som även ger goda vädringsmöjligheter.

Så har vi slutligen det mycket trevliga och rymliga SOVRUMMET i ett rogivande läge. Här ryms den stora dubbelsängen och även ytterligare möbel om man så önskar. Väl tilltagen garderob med skjutdörrar och bra inredning för optimal förvaring. Fönster mot grönska ger rummet en härlig harmonisk känsla. Även här är väggarna målade i bruten vit nyans och parkett på golv utgör en tacksam bas att möblera till.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 467 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV

Andel i föreningen

0,0198%

Andel av årsavgiften

1,9824%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1945

Uppvärmning

Fjärrvärme + bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 juni 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Kabel-TV och Bredband: Levereras bla via Comhem.
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd samt en matkällare. Cykel-och barnvagnsförråd finns.
Tvättstuga: Gemensam tvättstuga belägen i grannhuset och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt torkrum.
Parkering: Föreningen har 22 st p-platser som hyrs ut för mellan 270-350 kr/mån beroende på el-stolpe eller ej samt 6 st garage för 930 kr/mån.
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns möblerade uteplatser mellan husen där möjlighet finns att sitta och grilla under sommaren. Mindre lekplats för de små barnen.

Fastighetsbeteckning

Tombolan 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 434 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 234 kr
Beräknat antal personer: 1

Förening

Namn

Brf Alviksgården 2

Om föreningen

Föreningen Alviksgården 2 bildades 1944 och består av 42 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns 3 st lokaler som är uthyrda. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalen skrivs om nästa gång 2024. Husen är byggda 1945 och har löpande genomgått underhåll och renovering:
Elstambyte 1996
Avlopsstammar 2000-2001
Tak reparerat 2004
Fasadrenovering 2004-2005
Renovering av balkonger 2004-2005
Ommålning av trapphus 2004-2005
Trädgård och asfaltsytor 2006
Nya maskiner i tvättstuga 2008
Renovering av garage 2010
Byte av termostatventiler 2010
Renovering/utbyte av balkonger 2011
Grusning av parkeringsytor 2011
Nya postboxar 2011
Målning av källargolv 2011
Byte av stamventiler 2011
Lackering entrédörrar 2013
Stamspolning 2013
Utvändig målning av fönster och trädetaljer 2014
Installation av bergvärme 2014

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av basbeloppet (ca 1120 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% (ca 448 kr). För mer information se föreningens senaste årsredovisning.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

42

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Levereras bla via Comhem.

Parkering

Föreningen har 22 st p-platser som hyrs ut för mellan 270-350 kr/mån beroende på el-stolpe eller ej samt 6 st garage för 930 kr/mån.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalen skrivs om nästa gång 2024.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Bromma Äppelviken

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse och vackert grönskande trädgårdar. Närheten till Mälaren samt det centrala men ändå lugna läget gör området mycket eftersökt.
Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommarvillor i början av 1900-talet.
Staden köpte marken 1908. Planen kännetecknas av att vägarna placerats där naturen gav bäst förutsättningar och att utsiktspunkter och natursköna partier skulle framhävas.

Tomterna varierade i storlek men marken hade varit dyr för staden att köpa in, varför marknadsföringen främst riktades till medelklassen. 1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Kommunikation

12:ans spårvagnslinje går genom hela Äppelviken och tar dig enkelt och smidigt till Nockeby Torg eller Alvik där tunnelbanan tar dig vidare in mot Stockholms city eller mot Hässelby Strand. Från Alvik går det bussar mot Solna eller tvärbana mot Gullmarsplan/Sickla.

Närservice

Närhet till ICA-butiker i Alvik, Smedslätten samt Ålstens Torg, SEB-Äppelviken, Restauranger, Blomsterbutik, Bilservice, Bokhandel, Frisör m.m.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kasras Livs och Tobak
120 m
ICA Supermarket Alvikstorg
460 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
510 m
Frölunda Torg
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Hoppetossa Musketören
160 m
Äppelbo förskola
250 m
Kollektivtrafik
Alvik Strand
230 m
Äppelviken Alléparken
310 m
Grundskolor
Äppelviksskolan
630 m
Alviksskolan Alviksgården
720 m
Gymnasium
Lycée Francais Saint-Louis Gymnasium
1000 m
Lycée Francais Saint Louis Fritidshem
1000 m
Universitet & Högskolor
Firma Per Åkefeldt
390 m
Malen AB
710 m
Banker
Nordnet Pensionsförsäkring AB
320 m
SEB
320 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfbaren Allén AB
1,6 km
Swing By Golfbaren AB
1,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Salkhallen Tennishall
390 m
Salktennis AB
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
820 m
Lilla Essingen Mälaren
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jan Malmgren för mer information!

Jan Malmgren

Jan Malmgren

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0704-180018

0704-18 00 18

jan.malmgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte