Tunnlandsvägen 91

Bilder

Utgångspris

6 850 000 kr

Bevaka slutpriset

Tunnlandsvägen 91 , Bromma Brommaplan , STOCKHOLM

- ETAGEVÅNING MED SÅVÄL TAKTERRASS I BÄSTA S/V-LÄGE SOM INGLASAD BALKONG - Unikt tillfälle att förvärva en väl tilltagen våning i lugnt, centralt läge endast några minuter från butiker, T-bana och buss samt härligt naturreservat, stall, fotbollsplaner, bad/båtliv. Trivsamt modernt boende med hiss och bekväm planlösning samt gott om förvaringsutrymme. Två våningar samt ytterligare en våning med sovloft ger lite "townhousekänsla". Dubbla entrédörrar ger en praktisk vardag. Stilfulla materialval med ek - och kalkstensgolv. Ett bekymmersfritt boende högst upp i huset med fint ljus och härlig atmosfär. Här erbjuds en unik möjlighet och förverkliga drömmen om en privat, rymlig och skyddad takaltan med sol från morgon till kväll. Perfekt läge för sköna middagar under bar himmel och rymligt nog för sittgrupp, solstol samt kanske ett litet växthus, om odlingsintresse finns. Varmt välkommen på visning av en av mycket få våningar över 140 kvm i Bromma med omnejd!

139 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
5 962 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV och br-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
139 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
281
Byggår:
1967/1998
Utgångspris:
6 850 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 7 375 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

139 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning

Ett eftersökt och bekymmersfritt boende som välkomnar dig redan i det rymliga trapphuset. Gedigna byggnader med stilrena materialval. Rymlig hiss som smidigt tar dig upp till lägenheten. Välkommen in i en tilltalande våning med spännande planlösning. Etagelösning, takaltan samt balkong ger boendet "det lilla extra". Ett tilltalande boende i centralt läge invid Judars härliga naturreservat. Det bästa av två världar!

Välkommen in...

ENTRÉHALL - Generös entréhall med vackert kalkstensgolv. Plats för avhängning av ytterkläder i trevlig nisch under ektrappa till övre plan.

GROVENTRÉ - Alternativ entré med gott om förvaringsmöjligheter och avhängningsyta i dubbla garderobsväggar med skjutdörrar. Praktisk väg för barnvagnen, smutsiga hundtassar eller kanske matkassarna, som genom denna entré lätt når köket.

BADRUM - Invid entréhallen ligger rymligt våtrum med grått klinkergolv och i vitt kaklade väggar. WC, handfat samt dusch bakom glasade vikväggar. Plats för tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk.

SÄLLSKAPSRUM - Bakom vackert spröjsad glasdörr möter ljus och inbjudande sällskapsyta med stort fönster och fin utsikt mot grönområde. Glasad dörr ut mot möblerbar INGLASAD BALKNG i soligt söderläge. Sällskapsytan har ekgolv och ljusa väggar, vilket ger en bra bas att möblera mot. Gott om plats för soffgrupp samt matrumsbord, om man så önskar.

MASTER BEDROOM - Rymligt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng samt lättare möbel. Ekgolv och ljus färgsättning. Stort fönster utan insyn ger fint ljus.

KÖK - Väl tilltaget kök med gott om plats för rymligt matbord. Stilrena ljusgrå snickerier samt arbetsbänkar i trä som matchar ekgolvet. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Fullt utrustat och trivsamt kök som bjuder in till matlagning och hemmakvällar med "nära och kära".

ÖVRE PLAN

Svängd ektrappa leder upp till det ljusa övre planet...

SÄLLSKAPSYTA - Övre etage bjuder ytterligare en tilltalande sällskapsyta. Ett härligt rum med stora ljusinkast från två väderstreck och fri vy över altanen och vidare. Ekgolv och ljus färgsättning. Takhöjd på flera meter och unik atmosfär. Ett trivsamt TV-rum eller kanske allrum med stora möjligheter. Glasad dörr ut mot ogenerad ALTAN. Rummet rymmer med lätthet soffgrupp och ytterligare möblemang.

ALTAN - Generös altan i bästa SV-läge med ogenerad atmosfär och långt till närmaste granne. På altanen ryms möblemang och solstolar utmed söderväggen. Grillen har även den en given plats och kvällssolen förgyller grillkvällarna med sin närvaro. En unik möjlighet att få med sig en villaatmosfär utan att behöva tänka på tråkigt trädgårdsarbete och underhåll. Altanen bjuder på vacker vy över angränsande grönområde och innergården som blommar fint.

SOVRUM - Även från sovrummet når man den trivsamma altanen. Rummet badar i ljus och utgör och rymmer förutom säng även arbetsbord.

DUSCHRUM - Helkaklat duschrum med blå klinkerplattor och vita väggar. Handfat, WC samt duschhörna.

SOVLOFT - Via spiraltrappa når man det charmiga sovloftet med gott om förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober. Bra golvyta men lågt till tak.

Sammanfattningsvis ett mycket tilltalande boende med sällan skådade kvaliteter. Här finns tillfälle att hitta alternativa planlösningar allt efter egna behov. Ett trivsamt hem som är rikt på atmosfär och livskvalitet. Området är eftersökt och omsättningen låg. Välbeläget mellan Brommaplans närservice, Nockeby Torgs trivsamma atmosfär, naturreservatet Judarn med grönska och badsjö, Mälarens strand samt Drottningholm. Ridhus och bollplaner, bra skolor och dagis...listan kan bli lång, samtliga på behändigt promenad- och cykelavstånd.

Varmt välkommen till Tunnlandsvägen 91!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 8, hiss finns

Pris

6 850 000 kr Utgångspris

Avgift

5 962 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV och br-tillägg

Andel i föreningen

0,803%

Andel av årsavgiften

0,80074%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967/1998

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 oktober 2008
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

HUSHÅLLSEL Föreningen har individuell elmätning och varje medlemslägenhet betalar en preliminär elavgift, för hushållsel, varje månad i anslutning till månadsavgiften. Vid varje kvartal görs en avstämning mot den faktiska förbrukningen.

KABEL-TV & BREDBAND Analoga basutbud via Comhem ingår i månadsavgiften. Fiber via Open-Net kan beställas digital-TV/ bredband/Ip-telefoni. I lägenheten finns ett sk. mediaskåp.

FÖRRÅD Tillhörande rymligt förråd beläget i huset på Tunnlandsvägen 91. Barnvagns- och cykelförråd finns entréplan.

TVÄTTSTUGA I entréplan finns en mycket välutrustad tvättstuga.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Gästlägenhet "Vitsippan" och "Blåsippan" finns att hyra för ca 300 kr/dygn. Festlokal "Gullvivan" med plats för 50 personer hyrs ut för 500 kr/tillfälle. I anslutning till festlokalen finns en motionshall samt bastu som medlemmarna kan nyttja vardagar efter kl 18 och under helger. Medlemmar har även tillgång till bordtennisrum och snickerirum. Det drivs en rad fritidsaktiviteter såsom gymnastikgrupp, bridgeklubb, boulegrupp, stavgångsgrupp samt trädgårdsgrupp. Här kan man njuta av en mycket trivsam utemiljö med grönområden, utemöbler, boulebana, stor lekplats med mera.

PARKERING Sker i garage (ca 80 platser) och på uteparkering (ca 150 platser) som sköts av Stockholm Parkering. Garageplats kostar ca 700 kr/mån och uteplats ca 400 kr/mån. Separat kösystem (lediga platser finns- 2014-08-15). På parkeringsplatsen är 37 platser avsedda för gästparkering och 6 för Hcp-platser.

SOPHANTERING: Hushållssoppor placeras i sophus i anslutning till port. Grovsoprum finns.

BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett s.k. Brf-tillägg för medlemmarna. Det innebär att varje medlem inte behöver Brf-tillägg till sin egen hemförsäkring.

Fastighetsbeteckning

Nymilen 1

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Lägenhetens boyta är 139 kvm varav 5 kvm är boyta på loftet.
Loftet har ytterligare 7 kvm ej mätvärd yta.
Den inglasade balkongen utgör 7 kvm biyta
Den öppna ytan på terrassen är 25 kvm

Förening

Namn

Brf Åkeslund nr 1

Om föreningen

Brf Åkeslund bildades 1998 och köpte därefter fastigheten Nymilen 1 med tomträtt. Föreningen består av 175 lägenheter av vilka 107 finns i det ombyggda Åkeshovs sjukhus och 66 i två nya 9-våningshus punkthus samt två radhus. 7 lokaler finns med hyresrätt. Den gamla delen uppfördes ursprungligen 1967 och byggdes om till bostadshus 1998. Föreningen disponerar 2 st övernattningslägenheter som kan hyras av medlemmarna. Även en festlokal med plats för upp till ca 50 personer finns också att hyra. Föreningen har också tillgång till en motionslokal och bastuanläggning på Tunnlandsvägen 99 under kvällar och helger med vissa undantag.
Föreningen har dels en utomhus-parkering med 150 p-platser och dels ett garage med 80 platser. Platserna i garaget är endast avsedda för föreningens medlemmar och hyresgäster. 17 platser utomhus är avsedda för gästparkering och 5 för Hcp-platser. Parkeringen sköts av Stockholm Parkering AB.
En parkeringsplats ute med uttag för motorvärmare kan hyras för 400 kr/mån.
En garageplats kostar 700 kr/mån. Varje bostadstadsrätt har rätt att hyra två garageplatser och i mån av tillgång en tredje. Den tredje kan dock vid köbildning återtas av föreningen.
Fastigheten upplåtes med tomträtt och det avtal som sträcker sig mellan 1/7 - 2017- 30/6-2027 har fått en sänkning med 6,9% av tomträttskostanden mot det avtal föreningen haft fram till 30/6-2017. Så ingen höjning av avgiften behöver ske p.g.a. tomrträtten de närmaste 10 åren.

Föreningens ekonomi är synnerligen god och man sänkte avgifterna år 2015 med 10 %. I samband med överlåtelsen debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande basbelopp (1.108 kr) samt en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet (443 kr).
Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för alla 175 lägenheter vilket är en besparing på 2 -400 kr 7 år för varje medlem.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket bra och informativ hemsida, www.akeslundnr1.se, där man hittar all nödvändig information. Läs gärna infon vid fliken Om föreningen --> För nya medlemmar.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

175

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Analoga basutbud via Comhem ingår i månadsavgiften. Fibernät finns indraget. Via Open-Net kan beställas digital-TV/ bredband/Ip-telefoni. I lägenheten finns ett sk. mediaskåp.

Parkering

Sker i garage (ca 80 platser) och på uteparkering (ca 150 platser) som sköts av Stockholm Parkering. Garageplats kostar ca 700 kr/mån och uteplats ca 400 kr/mån. Separat kösystem. På parkeringsplatsen är 37 platser avsedda för gästparkering och 6 för HCP-platser.

Ekonomi

Föreningen ekonomi är mycket god och man sänkte avgifterna 2015 med 10 %, så i dagsläget planeras inga avgiftsändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Bromma Brommaplan

Centralt beläget i hjärtat av Bromma med närhet till "det mesta". Brommaplan nås på några minuters gångväg med ett brett utbud av affärer och kommunikationer.
Natursköna områden med närhet till Judarskogens naturreservat, Lillsjön och Drottningholm.
Även närhet till Mälaren med naturbad och vackra promenadvägar utmed vattnet. Möjlighet att på anlagd strandpromenad och strandnära gator gå mellan Hässelby i väster och hela vägen till Alvik, vilket ger en naturupplevelse utöver det vanliga. Anlagda bad i närheten så som Solviksbadet, Kaanan och Ängbybadet
Bromma flygplats ligger på på nära håll, utan att störa med buller.
För den golfintresserade finns Bromma golf med 9-hålsbana och driving range på nära avstånd.

Åkeshovshallen håller med simbassänger och träningslokaler samt gym. Även bowling och joggingspår för den som är intresserad.
Närhet till skolor såsom Nya Elementar, Olovslundsskolan, Kristofferskolan m fl.

Kommunikation

Brommaplan som är en knutpunkt med mycket goda kommunikationer. Här finns T-bana till stan/Hässelby/Vällingby, bussar till Solna/Ekerö m.m
Med T-bana tar man sig till Fridhemsplan på ca 10 min och T-centralen på ca 18 min. Tvärbana från Alvik mot Årsta och vidare.

Närservice

Ett stort utbud av närservice såsom välsorterade mataffärer, apotek, banker, systembolag, vårdcentral, bibliotek, blomsterhandel, träningscenter, restauranger bl a en av Brommas bästa sushi-restauranger, McDonalds m.m. Även konditori och torghandel.

Parkering

Fri parkering på gatan i närområdet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Källan Ekobutik AB
280 m
ICA Supermarket Brommaplan
330 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,1 km
Alviks Torg
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Spira Förskola
20 m
Marklandsbacken 2 Förskola
120 m
Kollektivtrafik
Åkeshovsvägen
290 m
Brommaplan
340 m
Grundskolor
Kristofferskolan
260 m
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
420 m
Gymnasium
Kristofferskolans Gymnasium
260 m
Waldorfskolefederationen
260 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
260 m
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
400 m
Banker
Swedbank
220 m
Handelsbanken Brommaplan
420 m
Golfbanor & Golfklubbar
Spånga Golf & Squash AB
1,1 km
Bromma Golf
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bowling Center Åkeshov
750 m
Nya Elementars Bollplan
880 m
Simhallar & Utomhusbad
Kärsögården
1,8 km
Ängbybadet Ö Mälaren
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson eller Niklas Bergsten för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte