Igelkottsvägen 93

Bilder

Utgångspris

10 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Igelkottsvägen 93 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Stilfull funkisvilla anno 1938 i trivsamma Stora Mossen, 10 min från City. Vackra ljusa ytor, stilsäkert renoverat kök och bra våtrum. Originalcharm bevarad, renoverat med varsam hand. Ogenerad tomt mot allmänning. Uteplatser med dag- och kvällssol. Centralt läge med närhet till såväl skolor, grönområden som T-bana.

193 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
193 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
529 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
4 133 kr/månad
Utgångspris:
10 750 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea

193 kvm

Biarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Entré mellan grindstolpar i granit där smidesgrind avgränsar mot lugna Igelkottsvägen, som charmigt slingrar sig genom Stora Mossens villaidyll. Nr 93 hälsar välkommen med sin klassiskt funkisvita fasad. Med sin gräns mot allmänning är grönskan påtaglig och ramar trivsamt in huset, vilket gör trädgården ogenerad. Tomten blommar vackert från vår till höst, lättskött men tillåter ändå odling för den som har intresse. Uteplatser som följer solen. Entrén bjuder morgonsol, de bägge generösa uteplatserna i SV tar över när solen går "runt hörnet" och håller med sol fram till ca 20.00 på kvällen.
Farstukvist under tak och ny stilsäker entrédörr i ek med det runda funkisfönstret på plats. Välkommen in......

TAMBUR - Insteg på tidstroget Kolmårdsmarmorgolv med golvvärme samt gott om plats för ytterkläder.

GÄSTWC - Från tamburen nås praktisk gästtoalett som är smakfullt renoverad i stilrent svart/vitt. WC, handfat samt fönster för dagsljus och vädring. Golvvärme.

HALL - Ljus välkomnande hall med stort blyinfattat fönster som pryder väggen likt en tavla. Härlig rymd med gott om plats för möblemang. Ekgolv i original som tillsammans med de vita väggarna genomgående för stora delar av huset. En bra bas att möblera mot.
De spröjsade dubbla glasdörrarna som skiljer hallen från sällskapsytan är även dessa helt bedårande. Genomgående en härlig originalkänsla.

SÄLLSKAPSYTA - Härlig rymd och underbart ljus från stora funkisfönster i tre väderstreck. Två rum i fil där sittgrupp och matsalsmöbel ledigt ryms. Öppen spis ger både charm och värme till ytan. Fint stavlagt ekgolv och vita väggar. Platsbyggd bokhylla i fullhöjd skapar ytterligare trivsel i matsalen.
Utgång till stor altan, delvis under tak, dit solen letar sig ner vid 13.00-tiden och stannar till ca kl 20.00. Grillkvällar i kvällssol är alltså en möjlighet, när värmen och solen återvänder. Klinkersatt med gråsvart klinker, vilket ger ett trevligt underlag även om man går ut i strumplästen. Från altanen går trappa ner till tomten, vilket binder samman hus med trädgård på ett tilltalande sätt.

KÖK - Hemtrevligt, rymligt och stilfullt Marbodal kök med fint ljus från fönster i två väderstreck och inbjudande atmosfär. Snickerier i björk med rostfria vitvaror möter matchande granitbänkar och vit mosaik. Inbyggd kyl/frys, micro i arbetshöjd, Varmluftsugn och keramikhäll samt diskmaskin.
Gott om förvaring i generösa skåp med fullhöjd. Bekvämt och lättjobbat på stora arbetsytor. Plats invid fönster för rejält matbord. Väggar i grå ton samt vitt klinkergolv.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Svängd ektrappa leder upp till ljus övervåning.

ALLRUM/SOVRUM - Ljust allrum med utgång till rymlig, nyligen trallbelagd balkong där man ogenerat sitter i solen från lunchtid till kvällen, om man så önskar. Rummet används för dagen som TV-rum, men kan även fungera som sovrum, om behov finns.
Fint ekgolv i fiskbensmönster och ljus färgsättning. Öppen spis, vilket utgör ett härligt blickfång från soffan.

SOVRUM 1 - Plats för såväl säng som arbetshörna. Ekgolv och ljus färgsättning. Garderober.

SOVRUM 2 - Gavelrum med härlig rymd och fint ljus. Utgång till den stora balkongen. Gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möbel. Trägolv och ljus färgsättning. Garderober.

SOVRUM 3 - Rymmer såväl säng som arbetshörna. Trägolv och ljusa väggar. Garderober.

VÅTRUM - Nyligen renoverat helkaklat badrum i vitt och turkos med fint ljus från fönster. Inbyggt badkar samt handfat i träkommod. Matchande granitskiva. Golvvärme.

MARKPLAN/KÄLLARVÅNING

Trätrappa leder ner till markplan med praktisk grovingång mot tomten. Klinkerplatta utgör praktiskt golv i stora delar av källaren. Gott om plats för förvaring i flertalet förråd.

Ett rymligt SOVRUM/LÄGENHET med egen ingång. Detta rum kan fungera som tonårsrum eller kanske hemkontor. Ljus färgsättning och trägolv med vattenburen golvvärme, vilket ger trivsam atmosfär. Ljust, med fönster i två väderstreck. Garderober. Trinett. Braskamin för trivsel och mysig atmosfär.

ARBETSRUM/GÄSTRUM - För dagen arbetsrum med platsbyggda skrivbord och bokhyllor. Kan även användas som gästrum, om behov finns. Trägolv och ljusa väggar. Vattenburen golvvärme.

TVÄTTSTUGA med bra utrymme för klädvård. Praktisk GROVINGÅNG via rymligt källarförråd. Perfekt väg för den som vill hoppa ut leriga stövlar eller kanske torka av smutsiga hundtassar.

BASTU - Fin bastu som rymmer minst 4 personer

Diverse förråd och goda förvaringsmöjligheter i källaren.

Sammanfattningsvis ett välhållet och trivsamt hus med stor bevarad charm och varsamt utförda renoveringar. Ett eftersökt läge med endast några minuters gångväg ner till Stora Mossens eller Abrahamsbergs T-bana, vilket ger en smidig resa till City på ca 15 minuter.
Nära skolor och Stora Mossens fina sportanläggning med fotboll, ishallar och fridrott. Centralt men ändå lugnt och idylliskt inbäddat i grönskande villakvarter.

Varmt välkommen till Igelkottsvägen 93!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Bergvärme

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Uteplatser runt huset där morgonsolen avnjuts på stensatt uteplats vid entré i öster. Solen går sedan runt huset och slår ner på de bägge uteplatserna i SV. En klinkersatt altan nås från sällskapsytan samt en stor längsgående balkong som nås från allrum samt sovrum på övervåningen.
Ytterligare uteplats på tomten i skyddat och ogenerat läge.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:
2016 Nytt plåttak över entrè
2015 Renovering balkong med trätrall
2014 Fiberindragning/bredband
2014 Renovering toalett markplan
2013 Ommålning plåttak med 10 års garanti
2013 Renovering entrètrapp
2012 Målning fönster och karmar
2012 Ny ytterdörr
2011 Renovering altan
2004 Ombyggnad markplan
2002 Badrum
2001 Bastu
2001 Bergvärme
2000 Kök
2000 Utköp tomträtt
1997 Dränering

Huset är radonmätt och medelvärdet var 50 Bq

Enligt taxeringsinformationen är boyta 160 kvm samt biyta 83 kvm.
Vid faktiskt uppmätning och hänsyn tagen till boyta i soutterrrängplan har huset måtten: Boyta 193 kvm och biyta 57 kvm

Fastighetsbeteckning

Koksgrytan 4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 601 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 701 kr
El: 11 094 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 671 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 8 935 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fördelningen uppvärmning/hushållsel är uppskattad. Sotning utförs vart 4:e år och angiven kostnad är uppdelad på år. Sophämtning sker var 14:e dag.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 794 000 kr

Summa pantbrev

6 100 000 kr

Tomt

Areal: 529 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Enskilda Skola med Montessoripedagogik på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan, Internationella Engelska Skolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bromma Chark
290 m
Bromma Chark AB
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,5 km
Bromma Blocks
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bävervägen 43 förskola
310 m
Hattstugans Waldorfförskola
330 m
Kollektivtrafik
Abrahamsberg
360 m
Abrahamsberg
360 m
Grundskolor
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
470 m
Bromma Enskilda Skola
670 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
450 m
Waldorfskolefederationen
1,1 km
Universitet & Högskolor
Agnetha Smith Jonasson Sjukgymnastik
510 m
Waldorflärarhögskolan WLH
1,1 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
630 m
SEB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björklidens Golfklubb
950 m
Bromma Golf
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stora Mossens Idrottsplats JM-Hallen
620 m
Stora Mossenhallarna
620 m
Simhallar & Utomhusbad
Minneberg Mälaren
1,7 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte