Väktarstigen 3

Bilder

  • Högt, fritt belägen Äppelviksvilla varsamt renoverad till toppskick
  • Pampig Äppelviksvilla i högt fritt S/V-läge
  • Dubbla entréer och charmig inramning med grus och granit...
  • Välkommen till bords...
  • Genuin charm och bevarad atmosfär från byggår

Utgångspris

17 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Väktarstigen 3 , Bromma Äppelviken , Stockholm

Pampig Äppelviksvilla med nationalromantiska drag i högt, fritt S/V-läge och med milsvid vy. Ett älskat hem om ca 300 kvm som varsamt renoverats till absolut toppskick med genomgående exklusiva materialval. En vacker villa såväl in- som utvändigt med ett perfekt Citynära läge som möter den så uppskattade harmoni som Äppelviken erbjuder och den barnvänliga Bullerbycharmen som ger familjen allt vad man kan önska sig. Endast ca 10 minuters pendelavstånd till City, kort gångavstånd till såväl Mälaren som till försklassiga skolor, charmiga småbutiker och T-bana. Idylliska strövstigar och genuint vackra kvarter, en svårslagen närmiljö, perfekt plats att ladda om batterierna efter en stressig dag. Med andra ord - det bästa av två världar!

Villan badar i sol från morgon till kväll vilket ger en inbjudande trädgård, soldränkta uteplatser samt synnerligen ljusa och vackra rum. De generöst glasade ytorna, med det spröjsade fönstren, ger ett ljusflöde utöver det vanliga. En viktig detalj som borgar för trivsel. Rummen bjuder genomgående på fin utsikt. De möblerbara och ogenerade altanerna ger helt fri vy mot storslagna solnedgångar.
Granit, grus och berg i dagen möter plana gräsade ytor och välhållna rabatter, där perenner blommar vackert från vår till höst. Tomten känns ogenerad och är omgärdad av häckar.

Husets interiör är svårslagen. Från första insteget, på de Ölänska kalkstensgolven med vattenburen golvvärme, är man frälst. Ju mer av huset man ser, desto mer bekräftad blir man. Sällskapsytorna är luftiga och trivsamma, köket håller högsta internationella klass och våtrummen är exklusiva. Skjutdörrar, öppen spis, fiskbensparkett. Sovrummen är välplanerade med gott om förvaring.
Den inredda vinden är storslagen med fönster i fyra väderstreck och många meter upp till nock. Soutterängdelen ger de bästa förutsättningar för såväl tonårsrum som en uthyrningsdel.
Väktarstigen 3 är en av de eftersökta, vackra villorna i Gamla Äppelviken som så sällan kommer ut på marknaden. Ett efterlängtat tillfälle för den kräsne med höga krav på sitt boende.
Välkommen på visning hälsar Håkan Jansson HusmanHagberg

222 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
222 kvm
Biarea:
52 kvm
Tomtarea:
803 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
5 681 kr/månad
Utgångspris:
17 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 6 - 7 sovrum

Boarea

222 kvm

Biarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Väktarstigen slingrar sig upp på höjden i Gamla Äppelvikens lugna, barnvänliga kvarter. Bakom tät häck och via knastrande grus når man den tidstroget färgsatta villan anno 1919. Inramningen är vacker med generösa rabatter som anlagts av trädgårdsmästare och är väl anpassade både till karaktär och förutsättningar. Snart blommar körsbärsträdet under vilket en av flera uteplatser bjuder in till trivsamma stunder under bar himmel. Dubbla entréer i bottenplan öppnar upp mot trädgården och ingången i soutterängplan tillför ytterligare access till hus och trädgård.

INTERIÖR

ENTRÈHALL - Ljus hall med stora fönster i söder. Kalkstensgolv med vattenburen golvvärme och vita väggar. Plats för ytterkläder bakom platsbyggd frostad glasvägg. Genomgående generös takhöjd ger rummen fin rymd.

INRE HALL - Luftig inre hall, möblerbar och med utrymme för förvaring. Även här det Öländska naturstensgolvet med sina vackra inneslutningar och skiftningar uppvärmd av vattenburna slingor. Vita väggar och härligt ljus där den svängda trappan mot övervåningen utgör ett smycke i rummet.

MATSAL - Underbart rum med ljusflöde från såväl söder som väster. Plats för det stora sällskapet rumt bordet. Eldstad som sprider värme och charm. Oljad fiskbensparkett och vita väggar. Dubbla altandörrar ut mot möblerbar altan med sol från syd och väst. Underbara solnedgångar och många soltimmar även under dagen.

SÄLLSKAPSYTA - Dubbla skjutdörrar med spegel delar av de två, i fil liggande sociala ytorna. Här möblerar man självklart som man vill mellan matsalsdel och soffhörna. Sällskapsytan är luftig och trivsam med fokus på stora fönster i flera väderstreck. Fiskbensparkett och vita väggar.

MUSIKRUM - Ljuvligt helglasat burspråksrum med fönster i tre väderstreck och bedårande vy ut över tomt och vidare över tegeltak och omnejd. För dagen inrett till musikrum. Vita väggar och vackert ekgolv i fiskbensmönster.

KÖK - Öppen planlösning mot det stilrena köket med vita snickerier från Boffi och vitvaror från Gaggenau i rostfritt. Extrabred spishäll och ugn samt rejäl fläkt med halogen. Vackert kalkstensgolv, Öländskt, med vattenburen golvärme för extra trivsel och komfort. Djupa bänkskivor i rostfritt ger bra arbetsytor. Gott om förvaring i såväl lådor som skafferi bakom skjutdörrar i frostat glas. Trivsam matplats som rymmer många runt bordet. Väl tilltagna fönsterytor även i köket och ljus från tre väderstreck. Köksentré som leder ut på bred trappa och på ett trivsamt sätt binder samman hus med uteplats och tomt. Praktiskt även logistiskt, då man härifrån har närhet till bilinfarten. Detta gör vardagen smidigt då man enkelt kan ta in matkassar och dylikt denna väg.

GÄSTWC - Praktisk gästtoalett som är kaklad i vitt med kalkstensgolv. WC samt handfat.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Vacker, luftig och ljus övre hall. Stora fönsterytor i söder. Furugolv och vita väggar. Garderobsvägg.

SOVRUM 1 - Gavelrum med fönster i syd och väst med fin vy. Ljusbetsat furugolv och ljusa väggar. Inbyggd förvaring. Plats för säng och arbetsplats.

SOVRUM 2/MASTER BEDROOM - Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Randig tapet i beige ton samt vitbetsat furugolv. Inbyggd förvaring utgång till ALTAN med vidunderlig vy över Bromma och vidare. Fritt västerläge ger fin kvällssol.

SOVRUM 3 - Trivsamt rum som rymmer säng samt arbetshörna. Inbyggd förvaring samt garderobsvägg. Vitbetsat furugolv och ljus färgsättning. Vy ut mot lugna Väktarstigen i öster.

SOVRUM 4 - Rymligt rum med plats för skrivbord samt bred säng och förvaring. Inbyggd garderob. Vitbetsat furugolv och vita väggar. Fönster i såväl öst som söder ger ett mycket ljust rum.

BADRUM - Stensatt duschrum med Boffiinredning i vitt. Gott om förvaring i breda lådor samt dubbla handfat. Stort fönster för dagsljus och vädring. Inbyggda spotlights i tak. Väggar i ?? samt golv i kalksten med vattenburen golvärme?? WC, dusch bakom glasad vikvägg.

VINDSVÅNING

VINDSRUM - Storslaget vindsrum med öppet upp till nock vilket ger en takhöjd utöver det vanliga. Halvmånefönster i fyra väderstreck samt takfönster. Vitmålad panel och oljat ekgolv i fiskbensmönster.
En resursyta med karaktär och många användningsområden. Dubbla sovrum om behov finns, föräldradel, arbetsrum, TV-rum...allt är möjligt.

SOUTTERÄNGPLAN

Via gråmålad trappa invid köksentrén når man nedre plan.

TVÄTTSTUGA - Trivsam tvättstugedel, även hör stilfull Boffiinredning i vitt, vilket gör vardagen lättare. Gott om förvaring och bra arbetsbänk för klädvård. Tvättmaskin och tumlare samt ho. På golvet Öländsk kalksten.

DUSCHRUM - Smakfullt våtrum bakom frostade väggar med skjutdörr. Enhetligt kalkstensgolv och väggar kaklade i vitt. Fönster för dagsljus och vädring. Dubbla handfat, wc samt dusch.

SOVRUM 5 - Tonårsrum med egen entré mot trädgården. Klakstensgolv och vita väggar. Plats för säng och arbetshörna. Fönster i väster.

Nedre plan rymmer även gott om FÖRRÅDSYTA samt PANNRUM.

Sammanfattningsvis ett mycket vackert hem som svårligen låter sig beskrivas i ord.
Varmt välkommen på visning av Väktarstigen 3!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med vind och källare

Byggnadsår

1920

Uppvärmning

Olja i kombination med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2017
Energiklass: G
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Soldränkt tomt som är välplanerad och fint anlagd av trädgårdsmästare Jakob örn. Här har han jobbat med de naturliga förutsättningarna och låtit "berg i dagen" möta granit och grus. Terrasserad på ett trivsamt sätt vilket har gett trädgården tilltalande "rum". Skyddade sittplatser och tillfälle för lek och bus på de plana gräsmattorna. Inramningen är vacker och det blommar fint från vår till höst från buskar, träd och perenner. Lättskött och vackert.

På tomten finns en grusad uppfart som rymmer flera bilar.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:

Historik:
Köpekontrakt, daterat 1993-07-04. Tillträdesdag 1993-08-13.
Direkt påföljande renovering av ytskick i övre samt nedre
våningsplanen.
1996. Inredning av vind samt upptagning av två takkupor. Omläggning
av tak, målning av fasad, byte av alla hängrännnor samt murning av
skorsten.
1997. Renovering av badrum på övervåningen
1997-1998. Renovering och restaurering av fönster återställde spröjsen i
alla fönster.
2000. Tätning av rökkanaler öppen spis.
2001-2002. Inredning av källare, byta av oljepanna samt installation av
luftväxlare. Källaren inreddes med badrum samt tvättstuga (Boffi
inredning samt Miele tvättmaskiner, Ölandskalksten). Installation av
vattenburen golvvärme
2001. Filmning, spolning samt reling av rör till gata.
2008-2009. Inbyggnad av yttre hall samt byggnad av altan. Ombyggnad
samt renovering av kök (Boffi inredning, Gaggenau köksmaskiner,
Ölandskalksten) installation av vattenburen golv värme i kök, inre och
yttre hall.
2009. Arbete med byte av yttre paneler, takpannor samt bygge av spalje.
Ommålning av fasad.
2009. Byta av all invandig el, installation av nya el centraler.
2012. Ombyggnad av övre våningsplans badrum, Boffiinredning.
Ölandskalksten.
2011. Installation av luft/luftvärmepump på vind.
Pågående trädgårdsarbeten under perioden 2008 - 2017. Innefattar ny
stenläggning, grusgångar, rabatter, gjuten trappa ned till lägre nivå i
trädgården samt plantering av växter. Trädgardsmästare Jakob Örn.

Fastighetens taxerade yta är 180 kvm boyta samt 100 kvm biyta.
Vid en faktisk uppmätning är ytorna följande:
Entréplan boyta 97.9 kvm
Övre plan boyta 87,5 kvm
Vindsplan boyta 37,2 kvm
Källarplan 51.8 kvm biyta

Fastighetsbeteckning

Slånbusken 4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

68 173 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
El: 28 441 kr
VA: 2 900 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 1 500 kr
Försäkring: 8 832 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Uppvärmning är ca 2 kbm olja som kombineras

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 140 000 kr

Summa pantbrev

5 684 000 kr

Tomt

Areal: 803 kvm
Tomttyp: Designad trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Äppelviken

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Längs Alviksvägen där spårvagnen går finns lägre tvåvåningshus med butikslokaler i bottenvåningarna. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommar villor i början av 1900 - talet.

1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Kommunikation

12:ans spårvagnslinje går genom hela Äppelviken och tar dig enkelt och smidigt till Nockeby Torg eller Alvik där tunnelbanan tar dig vidare in mot Stockholms city eller mot Hässelby Strand. Från Alvik går det bussar mot Solna eller tvärbana mot Gullmarsplan/Sickla.

Närservice

Vid Alviks Torg finns det ett stort serviceutbud med mataffär, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter. Ica-butiker finns dessutom i Smedslätten samt Ålstens Torg.

Parkering

Fri parkering på gatan dygnet runt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Alvikstorg
330 m
Kasras Livs och Tobak
390 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
420 m
Frölunda Torg
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Hoppetossa Musketören
180 m
S:t Ansgars Förskola
320 m
Kollektivtrafik
Alviksvägen
170 m
Alvik
240 m
Grundskolor
Alviksskolan Alviksgården
450 m
Bromma Enskilda Skola
780 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
930 m
Lycée Francais Saint Louis Fritidshem
1,3 km
Universitet & Högskolor
Samhällsentreprenörer
630 m
Firma Per Åkefeldt
630 m
Banker
Handelsbanken Alviks Torg
330 m
Kaupthing Bank Hf Island Filial i Sverige
390 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfbaren Sverige AB
1,7 km
Golfbaren Allén AB
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Salktennis AB
230 m
Salkhallen Tennishall
230 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,1 km
Minneberg Mälaren
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte