Ferievägen 56

Bilder

  • Ferievägen 56
  • Mälarläge
  • Generösa soliga terrasser
  • Altan med smidesräcke för genomsyn mot sjön
  • Stor terrass för många funktioner

Ferievägen 56 , Bromma Nockebyhov , Stockholm

Välkomna till en gedigen arkitektritad villa med sjöutsikt, signerad Sixten Magnusson 1946. Vackra tidstypiska detaljer bevarade i en renoverad interiör. Generösa, soliga terrasser utgör stilfull utemiljö för sällskaps- och familjeliv med Mälarglitter i fonden. Strandnära läge med klippor, gemensam brygga, badstrand och naturreservat med trollskog. Bekväm närhet till busshållplats och skola för de yngsta.

162 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
47 kvm
Tomtarea:
652 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
3 201 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

47 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en högklassig och arkitektritad villa med stora arkitektoniska värden som renoverats med varsam hand och med omtanke om det ursprungliga. Här bjuds vi på en väl genomtänkt boendemiljö såväl interiört som exteriört: ljus och luftig planlösning med takhöjd 2,5 m i båda våningsplanen, stora fönsterpartier mot Mälaren samt beständiga golvmaterial som åldras vackert, såsom oljad massiv ekparkett, klinker och rustikt tegel samt en eldstad på varje våning. Särskild vikt har lagts vid en extraordinär och generös utemiljö som integrerats vackert genom lättillgängliga stora terrasser i liv med de öppna sociala ytorna inomhus.

Härligt och högt läge där rogivande glitter från Mälaren syns mellan ekarnas kronor och grannhusens takåsar från de vackra sällskapsrummen, såväl som från stensatta terrasser med vita murar och smidesräcken. När de glasade pardörrarna sommartid slår på vid gavel mot terrassen, omgiven av vitrappade murar och det fladdrar svagt i gardinen av en fläkt från sjön, ges känslan av att vara i soliga södra Frankrike. De skifferbelagda terrasserna i anslutning till sällskapsrummen utgör en storslagen plats för sommarens alla bjudningar och grillfester. Mälaren med båtliv och bad från varma klipphällar och gemensam brygga ligger på badrocksavstånd från den strandnära tomten.

Fastigheten är belägen i en fantastisk miljö med ett stort spektra av promenadstråk såväl utmed strandpromenad som i Judarns naturreservat och i Drottningholms vackra slottspark och fina strövområden på andra sidan Nockebybron. Trots det natursköna läget är det inte mer än några minuters gångväg till buss mot Brommaplan och T-bana. Skola och butiker gångavstånd. I det vidbyggda garaget ställer du bilen efter jobbet.

Välkomna in....

Entré via liten välkomnande, skifferbelagd veranda under tak med smidesräcke, genom ytterdörr i original.

ENTREPLAN:

Liten tambur med klinkergolv och plats för spegel och hylla.

En generöst tilltagen ENTRÉHALL med vackra originaldetaljer bevarade, välkomnar besökaren. En murad öppen spis i mjuka former, ett vackert tak i mörkt trä i samklang med ett rustikt tegelgolv ger en varm atmosfär till rummet. Ett stort blyinfattat fönster med glasrutor i vackra färger låter ljuset stillsamt strila in från sydväst.

Goda förvaringsutrymmen för ytterkläder är ordnade bakom reflekterande, mörka skjutdörrar.

En ståtlig trappa i ek med smidesräcke och handledare i ek är placerad i blickfånget innanför dörren och leder upp till övervåningen.

KAPPRUM med hatthylla och krokar i original. Samma tegelgolv som i entréhall.

En GÄST WC är praktiskt placerad vid kapprummet. Klinkergolv i mustig kulör, spegel och ljust tapetserade väggar, handfat och WC.

SOVRUM i den ursprungliga pigkammaren. Sjöglimt genom det vackra fönstret mot gatan. Mjuk, beige heltäckningsmatta på golvet och vitmålad väv på väggarna. Rummet är möblerbart på flera sätt, då djupet är ca 2 m och därmed rymmer både säng, skåp och litet skrivbord placerade på olika vis om man vill.

INRE HALL med antracitgrått klinkergolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Originaldörrarna är bevarade och vitmålade.

PANNRUM med ljust målat betonggolv och målade väggar. Bergvärmepump av märket Bosch installerad 2008. Varmvattenberedare som extra ackumulatortank 300 l 2008. Lucka mot garaget. Väggfast hyllsystem för kläd- och skoförvaring.

KLÄDVÅRDSRUM med grått klinkergolv och vitmålade väggar, är praktiskt inrett med tvättmaskin och torktumlare, båda av märket Bosch installerade 2016, under arbetsskiva i laminat. Skåpförvaring med blanka, röda luckor med överskåp, ett högskåp samt tvättbänk med rostfri bänk samt ho med blandare med utdragbar spolkran.

FÖRRÅD under trappan med hyllsystem nyttjas nu som återvinningsrum.

Litet FÖRRÅDSRUM med hyllor.

Stort och ljuvligt BADRUM renoverat 2009, med klinkergolv i mörkbrun ton/ Mörk Taupe med vattenburen golvvärme inunder, gediget vitt kakel på väggarna samt infällda spotlights i taket. Generöst hörnbubbelbad som rymmer flera samt WC. Separat dusch med stavklinker i samma ton som golvet, med infällda nischer för tvål och shampoo. Vägghängt förvaringsskåp och bred handfatskommod med lådor och dubbla kranar. Badrumsinredningen kommer från Dansani i kulören Coffee. Badrumsspegel med belysning. Vattenburen handdukstork som värms av bergvärmen, monterad under vädringsfönster. Mekanisk ventilationsfläkt.

ALLRUM med plats för både soffa, garderober och skrivbord samt separat SOVRUM i anslutning. Allrummet har två vita blanka garderober med dubbeldörrar och vitmålade väggar. Sovrummet har väggar målade i vilsam och rogivande i auberginekulör. Båda rummen har fönster och är inredda med ekparkett på golvet. Rummen utgör en perfekt TONÅRSSVIT men passar lika bra som gästrum, lekrum, arbetsrum eller allrum.

ÖVERVÅNING:

Trappa i ek leder upp till en ljus ÖVRE HALL med glasade pardörrar som leder ut till den soliga terrassen.

I alla rum ligger en mycket vacker massiv fiskbensmönstrad ekparkett som är slipad och oljad.

Ett valv öppnar upp mot det stora VARDAGSRUMMET som både har sjöutsikt mot Mälaren och utgång till altanen samt en stilren öppen spis. Ljuset flödar in genom fönster i två väderstreck.

I vinkel ligger MATSALEN som också har ett stort fönsterparti mot sjösidan och ligger i direkt anslutning till det moderna köket.

KÖKET som nås både från matsal och hall renoverades 2007 och är en dröm för den matintresserade. Köket har två fönster mot väster och ett fint ljusinsläpp från matsalen i söder. Inredningen från HTH har vita, släta fronter och lådor som slukar porslin och köksredskap, under en extra djup bänkskiva i oljad Iroko. Beige, rektangulär mosaik på fönsterväggen utgör stänkskydd. Fullständig maskinell utrustning i rostfritt utförande; inbyggd mikro och separat tallriksvärmare, inbyggd espressomaskin, kyl/frys side by side med integrerad ismaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd ångugn. 80 cm bred induktionshäll under fläktkåpa med spotlights från Fjärås 90 cm i rostfritt. Infällda spotlights i taket, ljust klinkergolv samt vit tapet med gyllene slingor som ger köket en flärdfull touch.

INRE HALL med linneskåp leder till avskild och lugn sovrumsdel.

DUSCHRUM renoverat 2008. Ett vackert, mullvadsfärgat klinkergolv med elvärmeslinga och vitkaklade väggar med detaljer i mörk mosaik i dusch och i hörn. Infälld nisch med svängd vägghylla följer smakfullt handfatskommodens rundade former. Bakgrundsbelyst spegel. All inredning är träslaget körsbär. Rymlig dusch med dubbla dörrar i glas. Fönster för vädring ger också bra ljusinsläpp. Elektrisk handdukstork. Mekanisk ventilationsfläkt.

MASTER BEDROOM med pardörrar ut mot terrassen. Inbyggda garderober men även plats för garderobsvägg om man vill. Sovrummet har ett fönster på kortväggen som satts igen från insidan men som syns från utsidan. Den som önskar, kan eventuellt ta upp detta igen (fönsterbågar finns kvar) och ta den övre hallen i anspråk för att skapa ett ytterligare sovrum, se flera förslag till alternativa planlösningar.

SOVRUM / BIBLIOTEK med fönster mot trädgård och inbyggda garderober.

Övervåningen disponeras idag utöver kök, matsal och generöst vardagsrum av två rymliga sovrum samt en övre hall med pardörrar mot terrassen. Man kan tänka sig flera alternativ för den som vill disponera om ytorna för att få tre sovrum på samma plan och vi har bifogat två ideér till hur man eventuellt kan göra.

VINDSVÅNING

En rejäl trappa i ek leder från matsalen upp till vindsvåning som inretts på senare år. Här har man skapat ett härligt sovrum med golvyta om ca 35 kvm med vidsträckt sjöutsikt över Mälaren. På golvet ligger ett parkettgolv i ek. En skjutdörrsgarderob ger bra förvaring och dessutom finns luckor till golvade kattvindar som fungerar som kallförvaring.
Från det inredda utrymmet leder dörr till OINREDD KALLVIND med takfönster och förvaringsmöjligheter.

Lite renoveringshistorik:

1996-2007 Tidigare ägare har upplyst att taket är omlagt och koppaplåtar, hängrännor och stuprör är genomgångna och kompletterade, avloppstam i bottenplatta är bytt, liksom stående avlopp till kök.
2007 Köket ombyggt av tidigare ägare
2007 Gäst-WC renoverad av tidigare ägare
2008 Bergvärme och VVB installerad.
2008 Den massiva, fiskbensmönstrade stavparketten på övervåningen slipades, lagades, kompletterades och oljades
2008/2009 Dränering och isolering av husgrund östra och norra sidan.
2008/2009 Ombyggnad källarvåning med helt nytt badrum, ny tvättstuga och sovrumssvit. Återstående avlopp och vattenledningar utbytta/nymonterade.
2008/2009 Duschrum WC renoverad på övervåningen. Omdisponering av planlösning, avlopp omdraget samt nya vattenledningar till dusch, handfat och WC.
2010-2016 Vindsvåningen isolerad och inredd - trappräcke kvarstår eventuellt för kommande ägare att sätta upp.
2013 Altan ovan garage omlagd med nytt tätskikt och skiffer.
2015 Ny mur runt terrassen och längs trappan ned till parkeringen som breddats med gångväg med beläggning av Ölandssten. Ny beläggning av skiffer på terrassen. Muren förberedd med framdragna rör och elledningar för möjlighet att sätta upp belysning i muren.
2015 Offert framtagen för omputsning fasad, kan eventuellt övertas av ny ägare.
2016 Nya maskiner i tvättstugan.
2016 Provtryckning av öppna spisar. På övervåningen ua, på nedervåningen något otät.
2016 Korttidsmätning av radon. Mätresultat 100+/40 bq/kbm i varje våningsplan. Protokoll finns bland dokument på webben.
2016 Uppmätning av bo- och biyta. Enligt taxering 148 kvm boyta och 40 biyta. Enligt ny uppmätning är totalytan ca 254 kvm fördelat på boyta 162 kvm och biyta 47 kvm i huvudbyggnaden, ca 25 kvm golvyta under snedtak på vindsplanetsamt ca 20 kvm garage. Mätbevis bifogas besiktningen.
2016 Bredband projekteras i området och kan dras fram när tillräckligt många vill koppla på. Nuvarande ägare använder ADSL.

Fastigheten är kultminnesmärkt och åsatt grön gradering vilket innebär att den har bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. För mer info kontakta mäklaren och ta del av bilagda dokument.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med souterrängplan

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Bergvärme 2008

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor/krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong och trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Koppar/plåt

Övrigt

Muromgärdad terrass och altan om sammanlagt över 60 kvm i soldränkt läge. Terrassen är omarbetad och belagd med skiffer i samband med renovering och uppbyggnad av yttre mur 2015 Altanen ovan garage är renoverad med nytt tätskikt samt nytt skiffer 2013. Trappa i gjuten betong med flera planteringsbassänger invid, löper längs garaget från parkeringsplatsen upp till terrassen.

Fastighetsbeteckning

Prestaven 3

Övriga byggnader

Vidbyggt garage om ca 20 kvm med generös takhöjd ca 3,20 m, med potential för loftförvaring. El, vatten och golvbrunn.
Friggebod för praktisk förvaring av trädgårdsmöbler och redskap.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 416 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 962 kr
VA: 1 754 kr
Renhållning: 2 588 kr
Försäkring: 7 112 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 868 000 kr, varav byggnadsvärde 2 324 000 kr

Summa pantbrev

5 153 303 kr

Tomt

Areal: 652 kvm
Tomttyp: Terrasserad trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Terrasserad tomt med plan och lekvänlig gräsyta som nås från terrassen. Flaggstång. Asfalterad uppfart och gångar, samt murar i Ölandssten. Stentrappor i granit.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Villorna i området har en gemensam villaförening som ser till att bevaka och driva gemensamma frågor för grannarna tex byggplaner i närområdet, villafiber, dialog med posten om utdelning, staden om snöröjning och parkering, polisen om grannsamverkan etc etc. Villaföreningen heter GOP (står för fastighetsbeteckningarna i kvarteret, Gubbbkärret, Ordensbandet och Prestaven). För närvarande är nästan alla villorna med och deltagandet är frivilligt. Kostnaden är 200 kr per år. Villaföreningen leds av en styrelse (4-6 fastigheter) och anordnar bla ett välbesökt årsmöte varje vår där man också försöker hålla info om ett aktuellt tema, bjuder in medlemmarna till en årlig kräftskiva som hålls som en gatufest samt leder och bjuder in medlemmar till årligt städdag av Mälarstranden nedanför villorna samt underhåll av den gemensamma badbryggan som renoverades så sent som för ett par år sedan.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Bromma Nockebyhov

Mellan Mälarens strand och Judarskogen i Bromma ligger Nockebyhov Mälarstrand. Bebyggelsen är varierad och uppförd framför allt under 1950-talet. Stadsdelen var så gott som obebyggd fram till 1913. År 1935 köpte Stockholms stad större delen av mark för att möta behovet av ökat bostadsbyggande. Nockebyhov är idag bebyggt med såväl villor som radhus och lägenheter, med fokus på mycket grönska mellan husen och en trivsam och idyllisk boendemiljö. Charmiga Nockebyhovsskolan klass 1-3 ligger skyddat i grönområde vid områdets egna bollplan. Dagmamma och dagis på nära håll i området. Skolpliktigsbevakande skolor: Nockebyhovsskolan 0-3, Olovslundsskolan 4-6 och Arbrahamsbergsskolan 7-9. Judarnskogens naturreservat erbjuder naturupplevelser och fina promenader i orörds trollskog. Längs med Mälarens strand slingrar sig promenadvägar förbi båthamnar, badplatser, klippor och stränder. Närmaste badplats är Ängbybadet. Nockebyhov är ett område som kommer att förtätas på ett balanserat sätt under kommande år, bl a med byggnation av flerfamiljshus närmare Drottningholmsvägen. Bostadsrätter i punkthus form vid Tyska Bottens väg planeras, liksom radhus på några platser i området.

Kommunikation

Buss 127 som stannar ca 160 m från huset, tar endast 7 min till T-bana vid Brommaplan för vidare transport ca 20 min till Stockholms innerstad.12:ans spårvagn slingrar sig från Nockeby torg genom Brommas charmiga villakvarter till Alvik där tvärbana och T-bana ansluter. 1,4 km till Ängbyplans T-banestation.

Närservice

Promenad-- och cykelavstånd avstånd till Brommaplan samt till Nockeby Torg med bra utbud av småbutiker. Populär och omskriven livsmedelsaffär, Garpes Livs, ligger under Nockebybron och trevliga kvarterskrogar finns i området.
D

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lilla Delikatessboden
1,5 km
Hemköp Ängby Torg
1,6 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
3,4 km
Vällingby City
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nockebyhovsskolans Fritidshem
190 m
Trädet Förskola
190 m
Kollektivtrafik
Nockebyhov
150 m
Tältgatan
330 m
Grundskolor
Nockebyhovsskolan
190 m
Nockebyhovs Särskola
230 m
Gymnasium
Blackebergs Gymnasium
2 km
Waldorfskolefederationen
2,1 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
1,4 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,5 km
Banker
Swedbank
2 km
Handelsbanken Brommaplan
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi af Kanaan AB
2,6 km
Bromma Golf
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängby Tennisklubb
810 m
Nya Elementars Bollplan
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Ängbybadet Ö Mälaren
430 m
Ängbybadet V Mälaren
550 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte