Igelkottsvägen 16

Bilder

  • Igelkottsvägen 16 på ogenerad tomt i fritt läge
  • Inre hall med plats för kläder på hattfylla samt i nisch
  • Blick in i del av sällskapsyta
  • Stor sällskapsdel med tre rum i fil
  • Glasat rum med altandörrar mot tomten

Accepterat Pris

13 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Igelkottsvägen 16 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Klassisk Västerledsvilla på ogenerad solig hörntomt. Vackra ljusa sällskapsytor med tre rum i fil. Öppen spis, ekgolv, skjutdörrar. Utgång till skyddade uteplatser via glasat blomsterrum. Rymligt kök. Totalt 5 sovrum, inredd vind och tonårsdel med egen ingång. Nyrenoverat badrum. Lugnt läge nära förstklassiga skolor, friluftsanläggning, butiker och T-bana. Ca 10 minuters pendelavstånd till City.

Välkommen på visning önskar Håkan Jansson HusmanHagberg

206 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
206 kvm
Biarea:
89 kvm
Tomtarea:
589 kvm
Byggår:
1928
Driftskostnad:
3 166 kr/månad
Accepterat Pris:
13 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

206 kvm

Biarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

Stilfull villa anno 1928 på lättskött och skyddad hörntomt som blommar vackert från vår till höst. Eftersökt stadsnära läge med endast ca 10-15 minuters pendelavstånd till City. Barnvänligt och lugnt med närhet till såväl bra skolor och idrottsanläggning som grönområden och charmiga småbutiker. Uteplatser som erbjuder sol från morgon till kväll.

Tidlös vacker villa med många vacker detaljer som minner om byggåret. Välplanerad med stora ljusa sällskapsytor och gott om plats för trivsamma hemmakvällar. Här kan man även bjuda in både "nära och kära" och duka långbord för det stora sällskapet. Solen flödar in genom fönster i flera väderstreck. Stavlagd ekgolv, skjutdörrar i original samt vacker eldstad är några av de många detaljerna som tillför hemmet en trivsam atmosfär.

På entréplan finns även ett rymligt kök där man med relativ lätthet kan öppna upp för en eldstad, om man så önskar. Gäst-wc i välkomnande möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Därutöver rymmer huset fem bra sovrum, varav tre på övervåningen, ett stort på vindsplanet samt ytterligare ett i tonårsdel i källarplan. Badrum på övre plan och en extra dusch invid bastu i källaren. Källarplan ger utrymme för ytterligare sovrum, om behov finns. För dagen nyttjat som hobbyrum.

Ett välbeläget och tidlöst hus med många kvaliteter, i Brommas vackra trädgårdsstad. Endast ca 5 minuters gångväg till T-bana, och lika långt till skola och rekreation. Ålstens Torg och Alléparkens Torg bjuder på såväl shopping i charmiga småbutiker såväl som restauranger och caféer. Trevliga mål på promenaden. Mälaren på cykelavstånd med bad- och båtliv.

Sammanfattningsvis ett centralt beläget hem i Stora mossens lugna barnvänliga kvarter. Det bästa av två världar.
Välkommen till Igelkottsvägen 16!

TAMBUR - Praktiskt vindfång med tåligt klinkergolv i terracotta. Här finns GÄST-WC, nedgång till källarplan samt ingång till kök.

HALL - Möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder i klädkammare bakom modern skjutdörr, samt på hatthylla. Ekparkett i original samt ljus färgsättning. Fönster ger fint ljus och vacker vy.

SÄLLSKAPSYTA - Skjutdörr i original delar av hall och sällskapsdel. Tre vackra rum i fil ger sällskapsrummet en härlig rymd och en luftig atmosfär. Dubbla skjutdörrar med tidstypisk spegel delar av rummen. Här finns gott om plats för såväl sittgruppen som ett mycket väl tilltagen matsalsdel. Ytterligare charmig sitthörna i glasat burspråk, kanske favoritplatsen för en god bok eller bara ljuta av den fina vyn ut mot den vackra tomten. Hela sällskapsdelen har ett stavlagd ekgolv i fiskbensmönster och färgsättningen är ljus. Stora glasade ytor ger ljusa rum.

Från den rikligt glasade burspråksdelen leder dubbla altandörrar ut till en av de två uteplatserna. Ett trivsamt sätt att binda samman hus med trädgård samt en bra väg för matbrickan när man ska äta under bar himmel. Om man dessutom framledes väljer att öppna upp vägg mellan kök och matrum, så kommer man ännu närmare.

KÖK - Stort kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksö för ytterligare avlastning. Vita snickerier och bänkskivor i trä. På golvet ett modernt trägolv. Äldre snitt på inredning och vitvaror som löpande bytts genom åren. Gott om plats för matbord. Fönster i två väderstreck ger ett ljust kök. Här finns tillfälle att med enkelhet skapa både eldstad och öppen planlösning mot sällskapsdel i samband med renovering, om man så önskar.

GÄST-WC - Klinkergolv i ljus terracotta och ljusa väggar. Toalett samt handfat.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Möblerbar övre hall med trägolv och vita väggar. Fönster mot tomten. Möjligt TV-rum eller arbetsrum.

SOVRUM 1 - Rymligt hörnrum med platsbyggd bokhylla. Här finns plats för såväl säng som arbetshörna och soffa. Fönster i två väderstreck. Trägolv och ljus färgsättning. Garderober.

SOVRUM 2 - Även detta ett gavelrum med fint ljus. Dubbla altandörrar mot rejäl altan med eftermiddags- och kvällssol. Rummet har trägolv och vita väggar. Garderobsvägg som rymmer mycket. Gott om plants för dubbelsängen och ytterligare möbel.

SOVRUM 3 - Här finns plats för säng och arbetshörna. Inbyggd förvaring. Fönster med fri vy. Trägolv och ljusa väggar.

BADRUM - Helt nyrenoverat badrum som rymmer dusch bakom vikväggar, handfat i kommod med förvaring samt handdukstork (el). Här finns även plats för badkar och ytterligare skåp, om så önskas. Badrummet är helkaklat med vita väggar och grått golv. Golvvärme från elslinga.

VINDSVÅNING

Via bra vindstrappa från övre hall når man den inredda vinden.

SOVRUM 4/ALLRUM - Inredd vind som är väl tilltagen och rymmer både sovrumsdel och allrumsdel. Gott om plats för förvaring i kattvindarna och garderober. Ljusa väggar och parkettgolv i ek. Vackra halvcirkelformade fönster med spröjs i de bägge gavlarna ger bra ljus. Vill man ha ett ännu ljusare rum så kan man med enkelhet sätta in takfönster.

KÄLLARVÅNING

NEDRE HALL - Målad trätrappa leder ner till den möblerbara nedre hallen. Granitgolv i gråmelange ligger enhetligt i såväl hall som angränsande hobbyrum och tonårsavdelningen.

MATKÄLLARE - Från hallen nås en rymlig matkällare med hyllinredning.

VÅTRUM - Ljust rum som rymmer både TVÄTTSTUGA med gott om arbetsyta samt dubbla tvättmaskiner och en tumlare. Vita väggar och svart klinkergolv.
DUSCH bakom vikdörrar med mönstrad mosaik. Klassisk BASTU. Fönster i två väderstreck.

HOBBYRUM - Fönster i två väderstreck. För dagen ett träningsrum med gott om förvaringsutrymmen. Här står även bergvärmepannan. Vita väggar och grått granitgolv.

SOVRUM 5 / TONÅRSRUM - Bra rum med egen ingång. Perfekt för tonåringen eller hemkontoret. Här finns även möjlighet att skapa en uthyrningsdel genom att inreda angränsande FÖRRÅD med kök samt våtrum. Rummet rymmer med lätthet både säng och skrivbord samt ytterligare möbel. Vita väggar och enhetligt grått granitgolv.

Sammanfattningsvis är detta en mycket trivsam familjevilla med förutsättning att genom egna färg- och materialval skapa sitt drömhem. Välbeläget i Citynära läge som ändå erbjuder villaidyllens lugn och charm. Förstklassiga som ger de bästa förutsättningar för barnfamiljen att trivas.
Skyddad tomt som ger både sol och skugga samt en privat känsla på de skyddade uteplatserna.

Välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med inredd vind och inredd källare

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker hörntomt som är omgärdad av staket och spaljéer. Frodig grönska ramar också in på ett trivsamt sätt. Gamla knotiga fruktträd gör att man är självförsörjande när man vill baka paj. Perenner blommar vackert från vår till höst. Plan gräsmatta för barnen att leka på. Uteplatser med tillfälle till sol hela dagen och fram till kväll.

Asfalterad bilplats på tomten för två bilar.

Huset är löpande underhållet. Besiktning finns att erhållla på visningarna.

Husets taxerade yta är 171 kvm boyta samt 81 kvm biyta.
Vi faktiskt uppmätning har huset idag 206 kvm boyta samt 89 kvm biyta, se mätbevis under fliken dokument.

Fastighetsbeteckning

Eldbranden 11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 994 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 817 kr
El: 10 909 kr
VA: 2 898 kr
Renhållning: 2 370 kr

Kommentar

Driftskostnaden är preliminär

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 008 000 kr, varav byggnadsvärde 2 473 000 kr

Summa pantbrev

5 857 000 kr

Tomt

Areal: 589 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bromma Chark AB
350 m
Bromma Chark
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,1 km
Bromma Blocks
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Hattstugans Waldorfförskola
250 m
Förskolan Bromma Enskilda Skola
270 m
Kollektivtrafik
Stora Mossen
240 m
Stora Mossen
250 m
Grundskolor
Bromma Enskilda Skola
270 m
Alviksskolan
600 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
250 m
Waldorfskolefederationen
1,5 km
Universitet & Högskolor
Agnetha Smith Jonasson Sjukgymnastik
480 m
Malen AB
840 m
Banker
Fredrik Runnquist AB
160 m
SEB
710 m
Golfbanor & Golfklubbar
Björklidens Golfklubb
1,4 km
Spånga Golf & Squash AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
320 m
Stora Mossens Idrottsplats A-Hallen
320 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,6 km
Minneberg Mälaren
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte