Sigurdsvägen 27

Bilder

  • Såld!
  • Fasad med uteplats
  • Välkomnande hall med blick in i kök...
  • Ljust kök med välkomnande matplats
  • Gott om förvaringsutrymmen
  • Rymligt och luftigt kök

Sigurdsvägen 27 , Bromma Nockeby , Stockholm

Trivsam Nockebyvilla byggd 1931 i lugna barnvänliga kvarter. Välplanerad och ljus med bevarad byggårscharm som möter moderna lösningar. Fasaden flagar dock, dags att måla om. Skyddad tomt i soligt läge. Närhet till såväl bra skolor, småbutiker, 12:an som Mälaren och härliga grönområden.

135 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
135 kvm
Biarea:
63 kvm
Tomtarea:
676 kvm
Byggår:
1931
Driftskostnad:
3 208 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

135 kvm

Biarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Sigurdsvägen 27 är belägen i lugna idylliska villakvarter. Promenadavstånd till Nockeby Torg och 12:an som smidigt tar dig in till City. Här finns även småbutiker, pizzeria, 12:an och konditori. Behändigt cykelavstånd till Ålstensgatan med småstadscharm, shopping och fika. Bad vid Ålstensängens sandstrand, Solviksbadet eller Ängby badet. Här bor man i barnvänliga, sparsamt trafikerade kvarter och närhet till bra skolor och dagis, men ändå stadsnära, med kort pendlingsavstånd till City.

Charmig och villa med genomtänkt planlösning och ljusa ytor. Här har många originaldetaljer bevarats, som vackra blyinfattade glasfönster och spegeldörrar. Fiskbensparkett i ek på golv och stämningsfull öppen spis i sällskapsytan, ogenerad uteplats perfekt för grillkvällar i kvällssolen. Trivsamt och barnvänligt boende i eftersökt område.

Välkommen på visning!

INTERIÖR

ENTRÉ: Välkomnande entré med golvvärme i klinkergolv. Vita väggar och inbyggda spotlights i tak.

Gäst WC: I den inre hallen finns en helkaklad gäst toalett med blå glasmosaik på golv och vitkaklade väggar med ett skärgårdsmotiv. Utrustat med WC samt handfat.

INRE HALL: Här är väggarna fortsatt vita och spotlights i tak. Fiskbensparkett i ek på golv. Platsbyggda garderober med speglade skjutdörrar på ena sidan om hallen erbjuder gott om förvaring. Trappa som leder ner till källarplan från hall. Vacker dörr med blyinfattat glas leder oss in till sällskapsytan.

SÄLLSKAPSYTA/MATSAL: Luftig sällskapsyta med rymd och generöst med ljus från flertalet fönster i alla fyra väderstreck. Genomgående fiskbensparkett och vita väggar. Stämningsfull öppen spis med stenskiva ovan. Två platsbyggda bokhyllor finns på vardera sida om den öppna spisen. Här finns plats för stor soffgrupp och den öppna planlösningen till matsalsdelen ger rymd. Generöst med utrymme för matsalsbord som rymmer det stora sällskapet. Genom dubbla altandörrar från matsalsdelen nås TERRASSEN/UTEPLATSEN som är möblerbar. Från matsalsdelen nås köket.

KÖK: Från matsalen nås det rymliga köket. Flertalet fönster ger generöst ljus. Inbyggda spotlights i tak samt över arbetsbänkar. Bra arbetsbänkar i ekskivor och blåvitt mönstrat kakel ovan arbetsytor. Stilren köksinredning i björk med goda förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, två stycken diskhoar, kyl frys och diskmaskin i arbetshöjd. Ekparkett på golv samt ljusgrå målade väggar. Här finns rymlig matplats för 4-5 personer.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL/ALLRUM: Via svängd ektrappa med blyinfattat vackert fönster i trapphuset nås övervåningen och den övre hallen. Härligt ljus övre hall från de många fönstren. Fiskbensmönstrad ekparkett samt vitmålade väggar. Platsbyggd vitmålad bokhylla invid trappen.

SOVRUM 1/ARBETSRUM: Sovrum med furugolv och mönstrad tapet på väggar. Behagligt ljus från fönster som möjliggör vädring. Plats för säng och garderob och/eller arbetshörna.

SOVRUM 2: Sovrum med furugolv och blommig tapet på väggar. Fönster som möjliggör vädring. Utrymme finns för både säng, garderob och arbetshörna.

SOVRUM 3: Rymligt master bedroom med furugolv och blå tapet på väggar. Dubbla altandörrar leder ut till härlig balkong med ogenerad vy ut mot den lummiga trädgården. Gott om plats för stor säng. Två stycken platsbyggda garderober, varav ena dessutom har ett övre skåp.

DRESSINGROOM/SOVRUM 4: Dressingroom med rymlig platsbyggd garderob med skjutdörr. Fönster släpper in behagligt ljus. Furugolv och vitmålade väggar. Möjligt sovrum.

BADRUM: Helkaklat badrum med svartvitt kakel på golv och vitt kakel på väggar med grå bård. Badrummet är utrustat med WC, dubbla handfat, badrumsspegel, förvaring och dusch. Frostade fönster möjliggör vädring.

KÄLLARPLAN

I anslutning till hallen går trappan ner till källarplan. Under trappan finns ett förvaringsutrymme och ytterligare ett förråd bredvid.
I källaren finns förrådsutrymmen, pannrum, TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare och GARAGE med stor garageingång.

Sammanfattningsvis en villa med bra läge och ogenerad tomt med solig uteplats. Genuin villaidyll med Citynära läge med endast 20 minuters pendlingsavstånd. Nära bra skolor, grönområden och småbutiker, ett hus att trivas i!

Varmt välkommen till Sigurdsvägen 27!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juni 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Härlig tomt i skyddat läge med sol från morgon till kväll. Ogenerat och trivsamt med buskar och perenner som blommar vackert från vår till höst. En barnvänlig idyll som ger tillfälle till trivsamma grillkvällar på den klinkersatta altanen.

Badrummet renoverades 2002.
Fjärrvärme är inkopplat i huset.

Huset har ett utvändigt underhållsbehov. Dags att måla om.

Fastighetsbeteckning

Hjältedikten 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
El: 8 000 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 1 500 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Renhållning :14-dagars tömmning + debitering / kg.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 197 000 kr, varav byggnadsvärde 1 625 000 kr

Summa pantbrev

1 700 000 kr

Tomt

Areal: 676 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Nockeby

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad. Stall, för den som rider samt konstgräsplaner, på några minuters gångavstånd. Bra skolor i området, Höglandsskolan, Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till city. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Engströms Livs
390 m
Källan Ekobutik AB
770 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,7 km
Alviks Torg
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Olovslunds
250 m
Förskolan Regndroppen
280 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
2,9 km
Trafikförvaltningen SLL
4,6 km
Grundskolor
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
350 m
Waldorflärarhögskolan WLH
530 m
Gymnasium
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
530 m
Waldorflärarhögskolan WLH
530 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
530 m
Teologiska högskolan Stockholm
630 m
Banker
Swedbank
800 m
Handelsbanken Brommaplan
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
2 km
Bredängs Minigolf
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Olofslunds Bollplan
450 m
Åkeshovsspåret
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1,3 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
3,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte