Utterstigen 2- visningen inställd-

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Sällskapsrum med fönster som går i båge
  • Sällskapsrum med infällda spotlights
  • Sällskapsrummet har en mysig eldstad
  • Öppningen mellan sällskapsrum och matrum/tvrum..

Utterstigen 2- visningen inställd- , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Totalyta om 327,7kvm! Vackra originaldetaljer bevarade från byggår 1938. Luftiga ljusa sällskapsytor, påkostat kök, minst fyra rymliga sovrum. Centralt läge med närhet till såväl skolor, grönområden som T-bana med ca 15 min. pendelavstånd till City. Gott om förvaring med flertalet garderober och förråd. Välkomna på visning!

182 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
182 kvm
Biarea:
91 kvm
Tomtarea:
569 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
3 205 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

182 kvm

Biarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

Utterstigen 2 är belägen i lugna idylliska villakvarter med grönska och trevliga promenadstråk. Några få minuters promenadavstånd till tunnelbanan, vackra koloniträdgårdar och Bromma gymnasium. Småbutiker, restauranger och Stora Mossens IP med konstgräsplaner, ishallar och friidrottsbanor i närområdet. Behändigt cykelavstånd till Ålstensgatan med småstadscharm, shopping och fika. Bad vid Ålstensängens sandstrand eller kanske vid Solviksbadet. Här bor man i barnvänliga, sparsamt trafikerade kvarter och närhet till bra skolor och dagis, men ändå stadsnära, med kort pendlingsavstånd till City.

ENTRÉPLAN:

Välkomnande ENTRÉ med goda avhängningsmöjligheter genom en tambur. Invid tamburen är en gäst-WC belägen vilken har vitmålade väggar och ett kaklat, schackmönstrat, golv.

Entrén öppnar upp mot den INRE HALLEN där trappor tar Er både upp till plan två samt ner till husets källare som inhyser både garage och tvättstuga. Golvet i den inre hallen är av fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i vitt.

SÄLLSKAPSRUMMET nås från den inre hallen genom ett par dubbeldörrar vilka har ett spröjsat glasparti som skiftar i flertalet kulörer. Sällskapsrummet har ett större fönsterparti som går i båge och vetter mot den grönskande tomten. Hörnplacerad öppen spis bidrar till trivseln och sprakar mysigt under den kalla årstiden. Sällskapsrummet angränsar till matrum/tv-rummet och rummen separeras genom ett par skjutdörrar vilka kan öppnas för en mer social planlösning. Här är taket sänkt och i taket sitter infällda spotlights. Golvet är av fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i vitt.

MATRUM/TV-RUM ligger i gavel och har utgång till Altanen (se bifogad offert). Här är väggarna målade i rött och golvet är av den fiskbensmönstrade parketten.

Rymligt KÖK som löper längsmed två väggar i formen av ett L och erbjuder rejält med förvaring samt ordentliga arbetsytor. Mellan över -och underskåpen mot den ena väggen sitter ett stänkskydd av plexiglas och bakom stänkskyddet är det målat i grönt. Ovanpå underskåpen vilar en diskbänk i rostfritt samt bänkskivor av ek. Köket rymmer även en matplats för 6-8 personer och är utrustat med: Kyl, frys, glaskeramisk häll, varmluftsugn & Mikro i pelare, samt diskmaskin. Här är väggarna målade i vitt samt grönt och golvet är av ekparkett.

ÖVERVÅNING:

På det övre planet möts ni av en möblerbar HALL som i dagsläget nyttjas som arbetsplats/bibliotek. Hallen erbjuder gott om förvaring genom flertalet garderober och även här återfinns en eldstad. Golvet är av fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i en jordnära nyans.

Från hallen nås SOVRUM 1 vilket har fönster i två väderstreck och utgång till balkong (se bifogad offert). Sovrummet har plats för både dubbelsäng och arbetshörna om så önskas. Golvet är av fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i lila.

Det stora SOVRUM 2 erbjuder gott om förvaring genom två större inbyggnadsgarderober. Ett ljuvligt rum med utgång till stor balkong i SV-läge (se bifogad offert). Här erbjuds gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möbeler. Väggarna är målade i vitt och golvet är av stavparkett i ek.

Även SOVRUM 3 har två inbyggnadsgarderober vilka erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här är golvet av linoleum och väggarna är målade gult och grönt.

BADRUMMET på övre plan är helkaklat med vitt kakel på väggarna och klinker i ett jordnära färgval på golv. Badrummet har ett praktiskt vädringsfönster som både släpper in ljus och friskluft. Här återfinns: Takdusch, handdusch, duschdörrar i glas, handdukstork, kommod och spegelskåp.

VINDSPLANET:

Här möts ni av ett allrum med vitmålade väggar och ett schackmönstrat golv. VINDEN erbjuder ordentligt med förvaring genom två kattvindar och en inbyggnadsgarderob. Allrummet leder vidare till ett sovrum som är utrustat med vatten och avlopp.

KÄLLARPLANET:

Rymlig MATKÄLLARE som ligger invid trappan, kan även nyttjas för vinlagring.

Ytterligare en MATKÄLLARE som ligger under trappen, bra förvaring för såväl mat som dryck.

Praktiskt PANNRUM med plats för förvaring och bergvärme med ny kompressor från 2013.

TVÄTTSTUGA med duschkabin, tvättmaskin och torktumlare.

Ett större GARAGE med två separata förrådsutrymmen. Garaget rymmer 1-2 bilar.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Boyta och biyta mäts upp exakt i veckan.
I aktuell boyta är ca 20 kvm på vindsplanet.

Fastighetsbeteckning

Träkolet 9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 471 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 000 kr
El: 9 000 kr
VA: 2 766 kr
Renhållning: 1 536 kr
Försäkring: 6 169 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad. sophämtning var 14:e dag, tillkonmmer ca 1,30 kr / kg som slängs.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 404 000 kr, varav byggnadsvärde 1 890 000 kr

Summa pantbrev

936 000 kr

Tomt

Areal: 569 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Bromma Chark
410 m
ICA Nära Abrahamsberg
450 m
Köpcentrum & Gallerior
Alviks Torg
1,5 km
Bromma Blocks
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bävervägen 43 förskola
230 m
Hattstugans Waldorfförskola
390 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
1,6 km
Trafikförvaltningen SLL
3,2 km
Grundskolor
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
450 m
Abrahamsbergsskolan
450 m
Gymnasium
Bromma Gymnasium
310 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
1,1 km
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
1,1 km
Malen AB
1,1 km
Banker
Fredrik Runnquist AB
610 m
SEB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
1,9 km
Bredängs Minigolf
4,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Mossen Hockey AB
470 m
Stora Mossenhallarna
470 m
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1,9 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson eller Daniel Carlstedt för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte