Mälarblick 32

Bilder

  • Såld!
  • Idylliskt område i sommargrönska
  • Vår vid Mälarblick och angränsande allmänning
  • Mälarblick 32 i härligt solläge
  • Mälaren i närområdet
  • Vackert sällskapsrum med stilfull öppen spis

Mälarblick 32 , Bromma Nockebyhov , Stockholm

Tilltalande boende i vacker Mälarnära idyll med vy över grönska och tomt mot allmänning. Välplanerat och yteffektivt med härliga luftiga sällskapsytor och fyra sovrum. Mälaren, ett par stenkast från huset, bjuder både bad och båtliv, vackra promenadslingor och fina strövområden. 3 min. till buss. Brommaplan på gångavstånd.

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
27 kvm
Tomtarea:
130 kvm
Byggår:
1962
Driftskostnad:
3 200 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

27 kvm

Rumsbeskrivning

De eftersökta K-märkta radhusen vid Mälarblick, där omsättningen är låg och trivseln stor, är byggda i samspråk med naturen där vackra tallar och runda berghällar utgör vilsam utsikt från rummen. Mälaren med bad och båtliv på någon minuts gångväg från tomten. Härlig höjd med fint ljus och väl skyddat från störande buller eller biltrafik. Ett unikt läge där hela familjen trivs, som bland annat erbjuder förstklassig skola och dagis på nära håll.

Trivsam planlösning med fyra sovrum samt härliga sällskapsytor, fördelade på tre våningsplan. Nedervåningen är praktisk med möblerbar hall, toalett, tvättstuga samt förrådsrum att disponeras efter önskemål. Förslagsvis kan här inredas till kontor, gästrum eller walk-in-closet, genom att öppna upp mot tvättstugan. Möjligheterna är stora.

Genom svängd trappa nås nästa plan, som även det har en praktisk entré. Här vetter den glasade entrén mot den lugna och grönskande baksidan som övergår i allmänning och ger en skyddad och ogenerad atmosfär och en mycket vacker vy. Kök och matrumsdel bjuder stor trivsel, och när dörren slås upp mot den stensatta altanen och den lättskötta trädgården, förenas rummet med utemiljön på ett härligt sätt. Här är perfekt för sköna grillkvällar i vilsamt läge med kvällssol.
Detta våningsplan rymmer även ett luftigt och trivsamt vardagsrum med öppen spis samt stora glasade ytor ut mot grönska.

Övervåningen rymmer fyra sovrum vilka skiljs åt av en möblerbar övre hall, samt ett stort badrum med SPA-känsla. De fyra sovrummen har bra storlek och ett av dem, som för dagen används som arbetsrum, har även utgång till en härlig balkong. Läget är perfekt med Mälaren endast en kort promenad från huset. En fantastisk miljö med ett stort spektra av promenadstråk såväl utmed strandpromenad som i Judarns naturreservat och i Drottningholms vackra slottspark och fina strövområden på andra sidan Nockebybron. Trots det natursköna och lantliga läget är det inte mer än 3 minuters gångväg till buss mot Brommaplan eller 15 minuters promenad till T-bana. Skola och butiker på 5 minuters gångavstånd.
I det inbyggda garaget ställer du bilen efter jobbet. Ett bekvämt boende i attraktivt område!

SOUTTERÄNGPLAN:

HALL:
Möblerbar hall med kapprum för avhängning och förvaring av ytterkläder. Vackert kalkstensgolv i original och vita väggar.

TOALETT:
Smakfullt renoverad med ljust kaklade vägg och en stilfull matt stavmosaik i mörkgrå ton på golvet.

FÖRRÅDSRUM/KONTOR:
Rymligt förråd. Rummet kan användas på många olika sätt förslagsvis som ett gästrum eller kontor. Ljusa väggar och målat betonggolv.

TVÄTTSTUGA:
Utrustat med tvättmaskin samt tvättho. Röd glasmosaik ovan arbetsyta. Målade väggar och klinkergolvgolv. Här återfinns även fjärrvärmeväxlare. Ett våtrum som enkelt kan göras om till ett rymligt badrum.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM/MATRUM:
Fin vy ut över den lilla lättskötta trädgården och den stensatta altanen i bästa väderstreck. Läget, där allmänning möter vid tomtgräns, gör att det känns ogenerat och här erbjuds både plan gräsmatta och spännande skogsmiljö för barnen eller kanske promenad med hunden. Altandörr gör det enkelt att komma ut på tomten och den stora vikarmsmarkisen ger känslan av ett extra rum den varma årstiden.
Matrummet rymmer ett stort matbord som enkelt kan dukas för det stora sällskapet. Vid barköket finns sittplater som ger en naturlig och trevlig plats för läxläsning eller kanske en pratstund medan maten lagas. Plats även för en trivsam sitthörna.
Genomgående ljust trägolv och vita väggar på detta plan.

KÖK:
Kök med maskinell utrustning bestående av ugn/spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Mycket goda arbetsytor samt bra med förvaring.

SÄLLSKAPSYTA:
Trivsamt och insynsskyddat rum med utsikt genom de stora fönstren mot lummig grönska. Funkisinspirerad öppen spis ger rummet en härlig karaktär. Gott om plats för generös sittgrupp med mera. Glasad dörr avskiljer rummet.

ÖVERVÅNING:

ÖVRE HALL: Möblerbar övre hall med rymd, tack vare öppet trapphus. Ljust trägolv även på detta våningsplan. Tre garderober ger bra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 1 & 2:
Ett större och ett mindre sovrum som båda vetter mot trädgården. Det mindre sovrummet har dessutom en egen solig balkong.

BADRUM:
Påkostat och rymligt badrum i bästa skick. Helkaklat i vitt och blått med golvvärme. Härligt hörnställt massagebadkar. Takfönster ger ett härligt ljusinsläpp och ger rummet en känsla av rymd. Handfat och förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 3 & 4:
Ett större och ett mindre sovrum, som är helt insynsskyddade. Utsikt ut mot tät grönska. Lugnt och skyddat läge. Gott om förvaring i garderober.

Sammanfattningsvis ett drömboende för familjen i harmonisk och lugn miljö och många bra dagis och förskolor i närområdet. Huset är välhållet med harmoniska färg och materialval. Perfekt för den som bara vill flytta rakt in och börja trivas!

Varmt välkommen på visning av Mälarblick 32

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus i 3 plan

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 februari 2014
Energiklass: E
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Sutteräng
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel & Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Stor ogenerad altan i bästa väderstreck med sol från förmiddag till kväll. Vacker och lättskött tomt med möjlighet att odla sina favoritväxter. blommar vackert från vår till höst genom perenner och blommande buskar och träd. Mycket barnvänligt och idylliskt läge där man utan oro kan låta barnen leka på spännande allmänning invid. Lugna smågator i området som är sparsamt trafikerade. Balkong på övervåning.

Fantastiskt Mälarnära läge med skola, butiker och buss på nära håll. Fina strövområden och Judarns naturreservat att promenera i. Mälaren med bad och båtliv vid naturstränder och Ängbybadet, med sandstrand.

Fastighetsbeteckning

Storsiren 32

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 405 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 297 kr
El: 6 480 kr
VA: 2 736 kr
Renhållning: 1 297 kr
Väg, samf: 2 300 kr
Sotning: 100 kr
Försäkring: 5 656 kr
Övrigt: 539 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrig kostnad är snöröjning.Sotning sker vart 4:e år. Huset uppvärmt med fjärrvärme,19850 kwh

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 385 000 kr, varav byggnadsvärde 1 505 000 kr

Summa pantbrev

1 235 000 kr

Tomt

Areal: 130 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Storsiren GA:2
Förmån, Avtalsservitut: Väg mm
Förmån, Avtalsservitut: Friområde mm
Last, Ledningsrätt: Vatten, dagvatten

Om området

Bromma Nockebyhov

Mellan Mälarens strand och Judarskogen i Bromma ligger Nockebyhov. I öster avgränsas området av Drottningholmsvägen och Nockebybron och i väster av Blackebergsvägen utmed Ängbybadet. Bebyggelsen är varierad och uppförd framför allt under 1950-talet. I nordöst ligger ett större småstugeområde från 1930-talet.

Nockebyhov ligger inom Åkeshovs gårds forna ägor. Några av gårdens byggnader utgör dess äldsta bebyggelse, som Mjölnarstugan och Smedstugan från 1700- och 1800-talet, liksom ladugården i natursten från 1800-talets slut. Vid Ängbybadet låg torpet Färjestaden. Här låg färjeläget till Lovön fram till 1689. Söder om Tyska Bottens väg, mellan Ängbybadet och villabebyggelsen, låg också Gubbkärrets gård mellan åren 1867 och 1952, då den revs. Det tiotal villor som byggdes som sommarbostäder på 1910-talet finns kvar här.
Stadsdelen var i övrigt så gott som obebyggd fram till 1913. Genom en markkompensation fick Timmermansorden mark som motsvarar större delen av nuvarande Nockebyhov. De uppförde då ett ålderdomshem på höjden närmast Drottningholmsvägen. År 1935 köpte Stockholms stad tillbaka större delen av Timmermansordens mark för att möta behovet av ökat bostadsbyggande. Området närmast ålderdomshemmet köptes 1973 av Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux. Då revs den gamla anläggningen och Nockebyhus uppfördes efter ritningar av Backström & Reinius. De höga husen är fortfarande äldreboende. Med sina röda tegelfasader, varierade av burspråk och oregelbunden plan, dominerar de Nockebyhov närmast bron. När staden köpt tillbaka Timmermansordens mark gjordes en stadsplan med uteslutande villabebyggelse.

1945 antogs en ny plan. De enda hus som dock byggdes var de fem punkthusen utmed Utflyktsvägen, ritade av Ancker-Gate-Lindegren. De stod klara 1948. Småstugorna i det mycket lantliga området mellan Judarskogen och Drottningholmsvägen började byggas 1929. Mot Drottningholmsvägen ligger 'tjänstemannavillorna' i två plan. De utgör en enhetlig och rak gräns till det terränganpassade småstugeområdet med hus i 1 ½ plan. Albert Lilienbergs stadsplan omfattade även en affärslänga och en park. På andra sidan Drottningholmsvägen ligger tvåplanshus som stod färdiga 1944.

Nockebyhov präglas annars till stor av arkitekturen under 1950-talet med ett omsorgsfullt och kvalitetspräglat bostadsbyggande. Nästan all bebyggelse mellan Gubbkärrsvägen och Tyska Bottens väg tillkom då. Området har en glesare och lägre bebyggelse än den i 1945-års plan, med radhuslängor och hyreshus som kunde anpassas till den starkt kuperade terrängen. Staden lät också bygga pensionärshem, ritade av arkitekterna Nils Sterner och Gunnar Larsén - loftgångshus och ett slags kedjehus. Sven Backström och Leif Reinius har ritat längan med spännande utformning som slingrar sig på en höjd utmed Gubbkärrsbacken. Fasadens oregelbundenhet bildar ett intressant mönster mot gårdsbildningen, där bergsknallar och vegetation har sparats. De ritade även kollektivhuset Nockeby familjehotell, även det uppfört under 1950-talet.

1959 ritade Göran Sidenbladh och H H Uddenberg stadsplanen för kvarteren på berget närmast Mälaren. Området utformades för enfamiljsradhus i 1 ½ - 2 våningar med största möjliga hänsyn till terrängen. Radhusen på den lägre delen av branten mot Mälaren är ritade av Björn Hedvall 1961. Den andra radhusgruppen ligger högst upp på berget, vilket ger somliga hus en svindlande utsikt. Dessa hus med svartkaklad souterrängvåning, gult fasadtegel och stora fönsterpartier är ritade av arkitekt Gösta Nordin. Han ritade även det hus i gult tegel som byggdes som barnhem i hörnet Utflyktsvägen och Tyska Bottens Väg.

Nockebyhov är ett mycket uppskattat bostadsområde. Läget vid Mälaren med strandpromenaden, närheten till Ängbybadet och naturreservatet Judarskogen bidrar till attraktionskraften. Bebyggelsens utformning och naturanpassade placering har också stor betydelse för stadsdelens kvaliteter. De många byggnadskategorierna med villor, punkthus, radhus och slingrande hyreshuslängor ökar den positiva upplevelsen. Pensionärsbostäder utgör en ovanligt stor del av bebyggelsen.

Charmiga Nockebyhovsskolan klass 1-3 ligger skyddat i grönområde vid bollplan. Dagmamma och dagis på nära håll i området. Höglandsskolan och Olofslundsskolan är två trevliga skolor som nås på cykelavstånd.

Källa: Stockholm utanför tullarna - nittiosju stadsdelar i ytterstaden, Stockholmia förlag 2003.

Kommunikation

Buss finns i området som går mot Brommaplan och vidare samt Ekerö. T-bana samt 12:ans spårvagn.

Närservice

Gångavstånd till Brommaplan samt Nockeby Torg med bra utbud av småbutiker. Livsmedelsaffär under Nockebybron. Charmig kvarterskrog.

Parkering

Fri parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
N3j Thai Supermart
1,6 km
Lilla Delikatessboden
1,7 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
3,4 km
Vällingby City
4,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Skogsrosen Förskola
180 m
Nockebyhovsskolan
230 m
Kollektivtrafik
Dalgången
210 m
Tältgatan
270 m
Grundskolor
Nockebyhovsskolan
230 m
Nockebyhovs Särskola
230 m
Gymnasium
Waldorfskolefederationen
1,8 km
Kristofferskolans Gymnasium
1,8 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
1,2 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
1,2 km
Banker
Swedbank
1,8 km
Handelsbanken Brommaplan
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bromma Golf
2,6 km
Vivaldi af Kanaan AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängby Tennisklubb
1,1 km
Nya Elementars Bollplan
1,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Ängbybadet Ö Mälaren
850 m
Ängbybadet V Mälaren
980 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte