Alstersvägen 2

Bilder

  • Såld!
  • Tillbyggd villa på underbar tomt
  • Välbelägen villa på solig hörntomt
  • Stor altan i soligt läge
  • Tillbyggnad som ger rymd i sällskapsdelen
  • Entré via altan...

Alstersvägen 2 , Bromma Nockebyhov , Stockholm

Stilfullt renoverad 1920-talsvilla på vacker ogenerad hörntomt i idylliska kvarter. Smakfulla materialval och byggårscharm bevarad. Nytt påkostat kök och våtrum. Sällskapsyta med rymd och fint ljus. Tre sovrum på övervåning. Delvis inredd källare. Skyddat läge invid grönområde. Barnfamiljens dröm!

104 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
104 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
548 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
2 300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

104 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Lugn och barnvänlig idyll där de sparsamt trafikerade smågatorna endast utgör tillfart till områdets boende. Några få minuters gångväg till ett utav Stockholms vackraste naturreservat, Judarn. En härlig "lunga" med många upptrampade promenadstigar och en bra joggingslinga runt Judarnsjön som bjuder bad sommartid och skridsko på vintern.
Böljande öppna ängar som sträcker sig bort mot Åkeshovs Slott och bjuder bästa förutsättning för brännboll och pick-nick. Mälarens strandpromenad med bad och båtliv ca 7 minuters gångväg från huset, där båtklubbar erbjuder möjlig plats.

Synnerligen välbeläget i en blomstrande trädgårdsstad med närhet både till naturen och till Stockholms innerstad via buss, 12:ans spårvagn eller T-bana vid Åkeshov eller Brommaplan. Bra skolor och daghem på gångavstånd. Charmig och välhållen villa som erbjuder genomgående ljusa trivsamma rum. Plan trädgårdstomt med plats för lek och bus i skyddad miljö. Uteplatser med sol hela dagen på vidbyggd altan samt vid uteplats under äppelträden. Knotiga gamla tuktade fruktträd som bjuder rikligt med äpplen samt ytterligare odlingsmöjligheter för den som är intresserad. Häckomgärdad, barnvänlig och solig hörntomt som blommar vackert från vår till höst. Kort sagt, tillfälle att förvärva en villa med den så eftersökta 1920-talscharmen bevarad, trots omfattande renovering belägen i eftersökta Nockebyhov, ett område med mycket låg omsättning. Hit flyttar man, trivs och bor länge!

Välkommen in......

HALL - Ljus luftig hall med stort fönsterparti i väster. Gott om plats för ytterkläder. Massiv gotländsk ask på golvet, genomgående för hela entréplanet. Nedsänkt kokosmatta utgör praktiskt underlag i entrén.

GÄSTWC - Toalett samt handfat i nisch. Tapet på vägg samt designermatta i gummi på golv.

SÄLLSKAPSYTA - Skjutdörr i original mot sällskapsrum med fönster i två väderstreck. Plats för soffa och ytterligare möblemang. Fondvägg i grönmönstrad tapet. Öppen planlösning mot köksdel ger fin rymd. Vackra spröjsade fönster med vy över grönska.

KÖK - Rejält kök med matrumsdel i öppen och ljus planlösning. Gott om fönster i flera väderstreck med genomgående vacker och vilsam vy. Stilsäkert inrett Marbodalskök där TV-profilen Tom Bertling står för planeringen. Genomtänka arbetsytor och mycket gott om förvaring. Snickerier i mörkt trä samt extrabreda bänkskivor i vit laminat. En trevlig detalj är det långa matbordet, som är en del av köksinredningen. Detta går att skjuta ut från köksön och skapar då plats för ett mycket stort sällskap. Praktiskt och mycket trivsamt. Vitvaror från Husqvarna i rostfritt. Ångugn och micro i arbetshöjd. Kyl/frys i fullhöjd. 90 cm bred induktionshäll och fläkt. Platsbyggda bokhyllor ger köket karaktär. Underbar vy ut mot den ljuvliga tomten. Glasad dörr leder ut på solig altan och binder samman hus och trädgård på ett trevligt sätt. Altanen erbjuder sommartid sol från förmiddag till middagstid. Kvällssol erhålls från uteplats i skyddad hörna på tomten.

ÖVRE HALL - Nås via vitmålad trappa. Genomgående vitmålade golv på övervåningen. Möblerbart. Fint ljus från stort fönster i väster. Förvaring i garderobsvägg.

SOVRUM 1 - Plats för säng i nisch. Rymmer skrivbord. Fönster med fin vy mot tomt. Garderob.

SOVRUM 2 - Plats för skrivbord och säng i praktisk nisch. Inbyggd förvaring i garderob.

SOVRUM 3/ MASTER BEDROOM - Rymmer dubbelsäng samt lättare möbel. Fönster i söder. Förvaring i garderober.

DUSCHRUM - Nyrenoverat våtrum med vitkaklade väggar och grå klinkers med naturstenskänsla. Elslingor ger värme i golvet. Fönster för vädring och fint dagsljus. Handfat i kommod som är högblank vit med dubbla lådor. Vägghängd WC. Takdusch. Här sätter man med fördel upp glasade vikväggar eller draperi på båge.

KÄLLARPLAN - Via målad trätrappa i inre hall nås källarplanet. Nedre hall med plats för förvaring och lättare möblemang. Genomgående heltäckande matta i brun ton på detta plan.

ALLRUM/TONÅRSRUM - Stort rum med egen ingång. Gott om plats för såväl säng som soffgrupp. Ljus från källarfönster.

TVÄTTSTUGA - Tvättmaskin samt tumlare. Duschkabin. Plastmatta.

KLÄDKAMMARE - Förråd med fönster och plats för hängande kläder.

PANNRUM - Plats för bergvärmepanna, m.m

FÖRRÅD - Ytterligare förråd med plats för diverse.

VINKÄLLARE - Perfekt temperatur för vinförvaring.

Sammanfattningsvis ett smakfullt hus med stilsäkra och exklusiva materialval. Ett tilltalande hus som erbjuder allt man kan önska sig av ett villaboende.
Välkommen till Alstersvägen 2

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1929 ombyggt 1976

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 maj 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

En vacker tomt med plana gräsytor och tillfälle för den trädgårdsintresserade att odla. Här växer det så det knakar i god jordmån och med gott om sol. Ogenerat och skyddat med gott om vackra perenner och buskar som blommar vackert från vår till höst. Fruktträd och bärbuskar som ger en fin skörd. Uteplatser med sol från morgon till kväll sommartid. Häckomgärdad tomt och grindar skyddar barn och hundar från angränsande smågator. Stensatt biluppfart med plats för två bilar.

SÄLJAREN INFORMERAR
Renoveringar utförda av säljaren:
2008
Bredspackling och ommålning väggar, tak och snickerier på övervåningen
Renovering av badrum på övervåningen
Ny avloppsstam ner till källaren dras
Målning av alla golv på övervåningen

2009
Renovering av hela bottenplanet, golv, väggar, tak, tapetsering, nytt kök

2010
Bergvärmepump installeras
Ny ytterdörr
Veranda byggs
Ny takpapp och läkt på utbyggnad och entrétak

2011
Uppfart och entré stenbeläggs
Tujahäck mot grannen planteras

2014
Ommålning av huset
Nya hängrännor på hela huset

Huset är försett med larm från Sector alarm

På tomten finns:
3 st äppelträd
1 päronträd
1 plommonträd
Hallon
Rabarber
Svarta och röda vinbär
Krusbär
Kaprifol

Fastighetsbeteckning

Stekpannan 15

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 611 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 000 kr
El: 5 361 kr
VA: 2 400 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 6 700 kr
Övrigt: 150 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppdelningen hushållsel/uppvärmning är uppskattad. Kostnaden för sophämtning innehåller även en rörlig del.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 544 000 kr, varav byggnadsvärde 1 312 000 kr

Summa pantbrev

3 860 000 kr

Tomt

Areal: 548 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Nockebyhov

Mellan Mälarens strand och Judarskogen, samt i förlängningen upp mot Nockeby ligger det eftersökta området Nockebyhov. Bebyggelsen är varierad och uppförd framför allt under 1950-talet. I nordöst ligger ett större småstugeområde från 1930-talet. Stadsdelen var i övrigt så gott som obebyggd fram till 1913. År 1935 köpte Stockholms stad större delen av mark för att möta behovet av ökat bostadsbyggande. Nockebyhov är idag bebyggt med såväl villor som radhus och lägenheter, med fokus på mycket grönska mellan husen och en trivsam och idyllisk boendemiljö. Stockholm växer och med detta så byggs löpande nya punkthus och mindre områden in där marken tillåter. Följdaktligen så växer även Nockebyhov med genomtänkta lösningar och stilfull nyproduktion. Ett bra sätt att få in mer närservice i området i form av ytterligare butiker, caféer m.m. Charmiga Nockebyhovsskolan klass 1-3 ligger skyddat i grönområde vid bollplan. Flera bra skolor på gångavstånd såsom Olovslundsskolan 0-5, Abrahamsbergsskolan, Äppelviksskolan och Höglandsskolan. Dagmamma och dagis på nära håll i området.
.

Kommunikation

Gångavstånd till Brommaplan med T-bana och butiker. Buss finns i området som går mot Brommaplan och vidare samt Ekerö. 12:ans i området tar dig vidare mot Alviks torg.

Närservice

Gångavstånd till Brommaplan samt Nockeby Torg med bra utbud av småbutiker. Livsmedelsaffär under Nockebybron. Charmig kvarterskrog.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Engströms Livs
630 m
Källan Ekobutik AB
1 km
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
2,7 km
Alviks Torg
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solrosen förskola
310 m
Svanhildsvägen 23 Förskola
390 m
Kollektivtrafik
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
3,5 km
Grundskolor
TIL-pedagogik
550 m
Olovslundsskolans Särskola Nockebyskolan
870 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
900 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
900 m
Universitet & Högskolor
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
380 m
Teologiska högskolan Stockholm
380 m
Banker
Swedbank
950 m
Handelsbanken Brommaplan
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
1,9 km
Vivaldi Af Kanaan AB
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Åkeshovsspåret
1 km
Bowling Center Åkeshov
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1 km
Vattenhuset AB
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte